Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa revolūcijai nopietna pretiniece – SOK oficiāli iebilst šai iecerei

Agris Suveizda

Pasaules kausa revolūcijai nopietna pretiniece – SOK oficiāli iebilst šai iecerei
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskās komitejas (SOK) izpildvalde publiskā paziņojumā pievienojusies virknes organizāciju bažām par iespējamajām sekām, ja FIFA pāries uz Pasaules kausa vīriešiem rīkošanu ik pēc diviem gadiem pašreizējo četru gadu termiņa vietā.

SOK paziņojumā izceltas trīs problēmas: "Pirmkārt, ietekme uz citiem sporta veidiem. Pasaules kausa biežāka rīkošana un rīkošanai atvēlētie datumi pārklātos ar citiem nozīmīgiem starptautiskiem sporta pasākumiem, ieskaitot tenisu, riteņbraukšanu, golfu, vingrošanu, peldēšanu, vieglatlētiku, F1 un daudzus citus. Tas mazinātu sporta veidu dažādību un citu sporta veidu attīstības iespējas.

Otrkārt, dzimumu vienlīdzība. Biežāki vīriešu turnīri starptautiskajā kalendārā radītu izaicinājumus sieviešu futbola turpmākai attīstībai. Treškārt, spēlētāju labsajūta. Plāni dubultot Pasaules kausu biežumu spēlētājiem radītu milzīgu spriedzi fiziskās un mentālās veselības ziņā.

SOK pievienojas citu organizāciju paustajām bažām un atbalsta lūgumus veikt plašākas konsultācijas, tostarp ar sportistu pārstāvjiem, kuras acīmredzami nav notikušas."

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/ioc/news/ioc-s...

  +3 [+] [-]

, 2021-10-18 19:01, pirms 3 gadiem
Nav nekādas revolūcijas, nav nekādu pretinieku. Šī iecere jau pašā saknē ir pretdabiska un potenciāla miskastes kandidāte. Vispār brīnos, ka kāds par to raksta. Laikam cilvēkiem nav ko darīt. Tāpat taču ir skaidrs, ka nekas tāds NELAD nenotiks.

     [+] [-]

, 2021-10-18 19:18, pirms 3 gadiem
... beigās izrādīsies, ka izcīīt Eiropas vai DienvidAmerikas čempiona titulu būs daudz prestižāk...

     [+] [-]

, 2021-10-18 19:30, pirms 3 gadiem
Dzimumu vienlīdzība Es personīgi sieviešu futbolam nesekotu pat tad, ja vīriešu futbolu atceltu pavisam.