Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Rīt Latvijas šorttrekisti jau četratā turpinās cīņu par olimpiskajām ceļazīmēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt Latvijas šorttrekisti jau četratā turpinās cīņu par olimpiskajām ceļazīmēm
R.Krūzbergs. Foto: SS "Spars".

Rīt Ungārijas pilsētā Debrecenā sāksies un līdz 21.novembrim norisināsies Pasaules kausa trešais posms šorttrekā, kurā piedalīsies arī četri Latvijas pārstāvji – divi jelgavnieki un divi ventspilnieki.

Pirmie divi posmi Āzijā aizvadīti, un pasaules kauss šorttrekā pārceļas uz Eiropu. Jau rīt Ungārijā sāksies trešais posms, kurā turpināsies cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm, šajā cīņā piedaloties arī Latvijas pārstāvjiem. Ja iepriekšējos divos piedalījās tikai divi, tad tagad skaits ir divkāršojies, proti, Debrecenā startēs četri Latvijas šorttrekisti.

No Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centra un sporta skolas “Spars” startēs Roberts Krūzbergs un Anna Jansone, kurai tā būs debija šajā sezonā, bet Jelgavas SK "Zemgale" pārstāvēs Reinis Bērziņš un Endijs Vīgants, kurš bija devies gan uz Ķīnu, gan Japānu, bet tomēr traumas dēļ uz starta neizgāja. Mūsu sportisti šajā posmā kā ierasts startēs 500m, 1000m un 1500m distancēs.
Olimpiskajā sezonā šorttrekā norisinās četri Pasaules kausa posmi – divi Āzijā un divi būs Eiropā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Pekinas Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Olimpisko ceļazīmju vērtējumā tiks ņemti vērā trīs labākie posmi.

Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti. Pēc pirmajiem diviem posmiem ventspilnieks Krūzbergs kopvērtējumā 1000m distancē ieņem 17.vietu, 500 metros 26.vietu un 1500 metros 31.vietu. Tikmēr jelgavniekam Bērziņam, pateicoties iegūtajai 11.vietai Nagojā, visaugstāk izdevies tikt 1500m, kur ar ieņem augsto 20.vietu. 500m viņš atrodas 31.vietā, bet 1000m pēc diviem nesekmīgiem startiem Āzijā ir 87.vietā.