Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pagarināta Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pagarināta Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikācija
Anželika Sidorova. Foto: AP/Scanpix

LETA. Starptautiskās Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") kongresā lemts kārtējo reizi pagarināt Krievijas Vieglatlētikas federācijas diskvalifikāciju.

"World Athletics" par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju 2015. gadā un vairāk nekā 15 reizes pagarinājusi tās sodu.

Trešdien notikušajā balsojumā par diskvalifikācijas pagarināšanu bija 126 delegāti, pret 18, bet 34 atturējās. Kongress diskvalifikāciju pagarināja pēc "World Athletics" rekomendācijām.

Kā zināms, pērn decembrī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), izskatot Krievijas vērienīgo dopinga skandāla lietu, lēma, ka šī valsts sporta pasākumos piedalīties nedrīkstēs turpmākos divus gadus.

Līdz ar pieņemto CAS lēmumu, turpmākajās divās olimpiskajās spēlēs un arī visu sporta veidu pasaules čempionātos nebūs redzams Krievijas karogs, kā arī neskanēs šīs valsts himna. Šovasar Tokijā startēja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, bet atsevišķos pasaules čempionātos piedalās Krievijas sporta federāciju komandas.

     [+] [-]

, 2021-11-17 20:11, pirms 2 gadiem
Malači, pārējām federācijām, ieskaitot IOC, būtu jāņem piemērs

     [+] [-]

, 2021-11-17 20:16, pirms 2 gadiem
skarbi krieviem, paņēma pie dziesmas un vaļā nelaidīs