Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" vētraini izvirzās vadībā, bet vēlāk sabrūk pret "Rosenborg"

Emils Ozerinskis

"Ventspils" vētraini izvirzās vadībā, bet vēlāk sabrūk pret "Rosenborg"
Giorgi Eristavi. Foto: Elvis Žaldaris

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pēc ātri gūtiem Jevgeņija Kozlova vārtiem "Ventspils" jau pirmajā puslaikā salūza pret norvēģu "Rosenborg", piekāpjoties ar 1:5 un noslēdzot savu šīs sezonas Eirokausu kampaņu.

Visu dienu Baltijas jūras krastos plosījās vētra, vēja ātrumam sasniedzot aptuveni 25 metrus sekundē. Pie Olimpiskā centra "Ventspils" lūza arī koki, taču par spīti stiprajām vēja brāzmām komandas laukumā devās, rēķinoties, ka piespēļu kvalitāte tiks ietekmēta ārējo apstākļu dēļ.

Spēles piektajā minūtē, izmantojot vēja palīdzību, ventspilniekiem izdevās veikt ļoti labu tālo piespēli, kuru spēja panākt reaktīvais krievu uzbrucējs Jevgeņijs Kozlovs. Ventspilnieku uzbrucējs apsteidza pēdējo aizsargu un nonāca vienatnē pret "Rosenborg" vārtsargu. Spēcīgs sitiens krievu futbolistam nesanāca, bet bumba paslīdēja zem Andrē Hansena, ieripojot vārtos. Tas ļāva "Ventspils" komandai iegūt agru vadību ar 1:0. Pie šāda rezultāta kurzemnieki būtu gatavi doties mājās, taču laukumā vēl bija jāpavada vēl vismaz 85 minūtes.

Kurzemnieki vadībā atradās vien desmit minūtes. "Ventspilij" dārgi maksāja karstasinīgā gruzīna Giorgi Mčedlišvili vieglprātīgā spēle savā soda laukumā. Pretinieku uzbrucējam Semjuelam Adegbenro atrodoties teju ar muguru pret vārtiem, gruzīns iespēra nigērietim pa kāju, atvedot uz saviem vārtiem 11 metru soda sitienu. "Pendeli" Norvēģijas komandai izpildīja Dino Islamovičs, kura sitiena virzienu Delī Alampasu neuzminēja. 14. minūtē mača rezultāts kļuva neizšķirts 1:1.

Pēc rezultāta izlīdzināšanas drošāk laukumā darbojās "Rosenbrorg" futbolisti, kuri vairākkārt bīstami pietuvojās dzeltenzilo soda laukumam. Pēc nospēlētas pusstundas ventspilnieki ļoti pasīvi spēlēja savā laukuma pusē, pārāk neapgrūtinot norvēģu uzbrukumu izspēlēšanu. Līdz brīvam sitienam no distances tika Andress Konradsens, kurš 37. mača minūtē iešāva bumbu mājinieku vārtos. Līdz bumbai lēcienā nespēja aizsniegties arī kurzemnieku vārtu vīrs Alampasu, "Ventspilij" nonākot iedzinējos ar 1:2. Pēc brīža kurzemnieku vārtos ielidoja vēl viena bumba, bet īru tiesnešu brigāde saglabāja intrigu, norādot uz "Rosenborg" aizmuguri.

Pamatlaika izskaņā no soda laukuma stūra uzsita Giorgi Eristavi, taču savās rokās bumbu droši ķēra norvēģis Hansens. Pirmā puslaika kompensācijas laika izskaņā ļoti inerti savu vārtu priekšā nospēlēja Andrijs Sahnevičs, kurš ļāva pašā vārtu priekšā bumbu saņemt Islamovičam. Zviedrijā dzimušais Islamovičs, kurš pieņēmis Melnkalnes pilsonību, nometa ar galvu bumbu sev tieši priekšā un raidīja to starp Alampasu kājām. Tādējādi "Ventspils" savas paviršības dēļ nonāca iedzinējos ar 1:3 un puslaika izskaņā uzspīdējusī saulīte prieku mājiniekiem neradīja.

Dabas māte futbolistiem Ventspilī uz otrā puslaika ievadu sagādāja jaunu pārbaudījumu - sāka līt lietus. Ļoti bīstamas situācijas veidojās pie mājinieku vārtiem pēc "Rosenberg" stūra sitieniem. Vējš otrajā puslaikā bija norvēģu pusē, ļaujot no stūriem griezt bumbu pa tiešo vārtos. Alampasu nenācās viegli izraidīt bumbas ar dūrēm no vārtu priekšas. Dmitrijs Litvinskis 63. spēles minūtē sava soda laukuma priekšā nospēlēja ar roku. Spēles arbitrs situāciju traktēja skarbi, parādot "Ventspils" aizsargam sarkano kartīti. Pēc tam sekojošajā soda sitienā "Ventspils" aizsardzības mūra vietā izveidoja vējā sagāztu žogu, ļaujot Karlo Holsem raidīt bumbu vārtu apakšējā stūrī. Rezultāts ventspilniekiem jau pavisam negatīvs - 1:4.

"Rosenborg" uzbrukumi turpināja raut gabalos "Ventspils" cauro aizsardzību arī spēles turpinājumā, kad Kristofers Sakarīsens ļoti brīvi varēja izpausties soda laukumā, raidot vārtos piekto bumbu - 1:5. Spēlējot pret vēju, "Ventspils" tā arī nespēja noorganizēt nevienu īstu vārtu gūšanas iespēju, reti pat tiekot pāri laukuma viduslīnijai. Norvēģijas klubam bija arī iespējas vēl vairāk palielināt pārsvaru, taču par visām varītēm "Rosenborg" futbolisti uz priekšu nemetās. "Ventspils" mača beigās tika pie diviem stūra sitieniem, taču neko nopietnu izveidot Lukasam Vilelam no stūra karodziņa noorganizēt neizdevās.

Līdz ar zaudējumu 1:5 "Ventspils" Eirokausu sezona aprāvusies Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā. Jāsaka, ka pie visiem pieciem pretinieku vārtu guvumiem Kurzemes komanda nospēlēja visai vāji, ļaujot pretiniekiem gūt vārtus bez lielām grūtībām.

"Ventspils" - "Rosenborg" 1:5 (1:3)
Vārti: Kozlovs 5' - Islamovičs 15'(11 m), 45'+3, Konradsens 38', Holse 64', Sakarīsens 71'
Noraidījums: Litvinskis
Brīdinājumi: Svārups - Islamovičs
Ventspils: Alampasu, Mčedišvilli, Sahņevičs, Litvinskis, Rehviašvilī, Eristavi (Pjagbarā 53'), Mamā, Ulimbaševs, Villela, Kozlovs (Kokins 81'), Svārups (Kazīms 75').
Rosenborg: Hansens, Reitans, Hovlans, Valsviks, Hedenstads, Sakarīsens, Šelbreds, Konradsens (Osens 71'), Holse, Adegbenro (Ceide 58'), Islamovičs (Bervens 89').
Galvenais tiesnesis: Pols Maklaklins (Īrija)

Statistika
Sitieni (vārtu rāmī): 7(3) - 16(8)
Bloķēti sitieni: 1 - 3
Stūra sitieni: 3 - 9
Aizmugures: 1 - 1

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:12, pirms 4 gadiem
normāli uzrambāja, bet vispār kādu aizsargu komandai vajadzētu. Caurstaigājama sēta soda laukuma vietā.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-17 17:15, pirms 4 gadiem
Nav ko darīt Eiropā komandai kam nav sava apgaismojuma

  +2 [+] [-]

, 2020-09-17 17:19, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nav ko darīt Eiropā komandai kam nav sava apgaismojuma
ja tādi tie kritēriji, tad Latvija nemaz nevar 4 komandas eirokausiem deleģēt!!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:20, pirms 4 gadiem
Zholtasineji otsasalji!!! Nu normali ierija ventini. Pazors. 1 - 5, sagrave.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:27, pirms 4 gadiem
Loti talredzigi. Ielikt speli nestandarta laika, lai nevienam nav jatere brivais laiks lai redzetu, ka norvegi izmazga Ventspils stadionu ar ventspilniekiem. Skarbi, bet musu liga ir gauzam bediga, pec rezultatiem vel skiet, ka palielinot arzemnieku limitu vajadzetu limenim augt, bet musejie ir kluvusi par kajslaukiem visiem, kam tik. Bedigi bet realitate.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-17 17:33, pirms 4 gadiem
Nekas no tiem norvēģiem tur nebija, vienkārši Ventspils šodien nospēlēja fantastiski slikti.

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:39, pirms 4 gadiem
Diezgan zīmīgs tas pēdējais teikums...

"Jāsaka, ka pie visiem pieciem pretinieku vārtu guvumiem Kurzemes komanda nospēlēja visai vāji, ļaujot pretiniekiem gūt vārtus bez lielām grūtībām."

  -2 [+] [-]

, 2020-09-17 17:40, pirms 4 gadiem
tas sahnevics chista toto noraava

  -3 [+] [-]

, 2020-09-17 17:44, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Loti talredzigi. Ielikt speli nestandarta laika, lai nevienam nav jatere brivais laiks lai redzetu, ka norvegi izmazga Ventspils stadionu ar ventspilniekiem. Skarbi, bet musu liga ir gauzam bediga, pec rezultatiem vel skiet, ka palielinot arzemnieku limitu vajadzetu limenim augt, bet musejie ir kluvusi par kajslaukiem visiem, kam tik. Bedigi bet realitate.
Tu esi tads duracins arprac vienk, paradas kartejais cirvis, kas neko nejedz tikai ka pakomentet, 1. speli tapat neviens neredzetu( notiek bez skatitajiem)
2. Ieliec stadiona apgaismojumu, tad speles vini pec standarta laika

     [+] [-]

, 2020-09-17 17:49, pirms 4 gadiem
Nedomāju, ka Ventspils laida toto. Vismaz spēles sākumā noskaņojums bija sparīgs. Iesistais gols bija emocionāls. Bet pārlieku lielā agresivitāte soda laukumā ļāva Rosengborg ļoti ātri atgūt vārtus. Otrajā golā arī Alampasu kļūdījās pozicionāli. Tālāk jau aizgāja ķēdītē viss uz leju. Objektīvi Ventspils šobrīd nevar cerēt uz uzvaru pret tāda līmeņa komandu. Riga gan jau pacīnītos pret Rosengborg daudz līdzīgāk, bet Ventspils šobrīd arī ir tālu no virslīgas top 2 Rīgas komandu spēles līmeņa

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:53, pirms 4 gadiem
Labi nospēlēja,es gaidīju lielāku sagrāvi😄

  -3 [+] [-]

, 2020-09-17 17:55, pirms 4 gadiem
2010.g. Ventspils - Rosenborg 1:5 (tikai viena spēle) ????? autors atkal lopā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 17:55, pirms 4 gadiem
Ventspils atbilde par apgaismojumu bija, ka 1 vai 2 spēļu dēļ sezonā Eirokausos nav lietderīgi. Virslīgai apgaismojums ir liela greznība, ko varētu atļauties labākos laikos

  -1 [+] [-]

, 2020-09-17 18:00, pirms 4 gadiem
Lielāka vilšanās bija Rigas spēle Izraēlā. Ventspils šobrīd nav ne spēles līmenī, ne ārpus laukuma notiekošajā gatava lieliem panākumiem uz Eiropas skatuves

     [+] [-]

, 2020-09-17 18:13, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tu esi tads duracins arprac vienk, paradas kartejais cirvis, kas neko nejedz tikai ka pakomentet, 1. speli tapat neviens neredzetu( notiek bez skatitajiem)
2. Ieliec stadiona apgaismojumu, tad speles vini pec standarta laika
1)Speli transleja SC TV, taka jebkurs to vareja redzet. Ta es speli redzeju un ta to redzeja vis parejie. Tu tiesam esi tik glups vai ari tev ir iedzimts dauna sindroms?
2)Speli vareja aizvadit Liepaja sev normala laika. Negribeja maksat par benzinu :d
Iemacies lasit, tad komente zem manim.

     [+] [-]

, 2020-09-17 18:16, pirms 4 gadiem
Apgaismojums ir nauda. Un ja to neuzstādīja labākos laikos, tad tagad naivi cerēt, ka apgaismojums tik drīz parādīsies

  +6 [+] [-]

, 2020-09-17 18:34, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Apgaismojums ir nauda. Un ja to neuzstādīja labākos laikos, tad tagad naivi cerēt, ka apgaismojums tik drīz parādīsies
Klausies trimpliņ,es droši vien zināšu labāk par tevīm,kas notiek un notika Ventspilī.Kad atjaunoja Ventspils olimpiskā centra stadionu,tika visos četros stūros savilkti kabeļi,speciāls transformators zem tribīnēm,jeb kā to sauc apakštacija,kurš bija domāts mākslīgam apgaismojumam.Atlika uzcelt tikai mastus,kur uzlikt prožektorus.Un tad pēkšņi viss apstājās.Acīm redzot,kaut kur Lembergs tika apčakarēts un tāpēc Ventspils OC stadionā apgaismojums nav līdz šim brīdim.Starp citu,uz mākslīgā laukuma Katoļu ielā,kur treniņiem paredzētais apgaismojums arī ir atslēgts,jo prožektoru stiprinājumi sarūsējuši un palēnam gaismekļi krīt lejā.Pēdējā dublieru spēlē Dobrecova kungs prasīja,kad ieslēgs gaismas.Viņš nabags jau nezina,ka pilsētā ar rītdienu gaismas nav.Apmēram tā mēs Ventspilī dzīvojam,kur valda bijušais PSRS laika kompartijas līderis un šī brīža Puzes barons.To kažoku ātri deviņdesmitajā gadā pārmeta uz otro pusi.UN galvenais ,ka Ventspilī netrūkst idiotu,kuri par viņu vēlēšanās balso,jo viņš taču pilsētu kopj.Tas nekas ,ka zog,galvenais ka dalās.

  +3 [+] [-]

, 2020-09-17 18:39, pirms 4 gadiem
Nu, kur palika eksperti, Rosenberg esot ventiñiem ,ņemams

  +2 [+] [-]

, 2020-09-17 18:45, pirms 4 gadiem
Un vēl viņiem algas ntajos tūkstošos.....

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 18:47, pirms 4 gadiem
Lido rakstīja: ja tādi tie kritēriji, tad Latvija nemaz nevar 4 komandas eirokausiem deleģēt!!
Tev tas liekas baigais kritērijs? Man liekas norma...

     [+] [-]

, 2020-09-17 18:54, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Tev tas liekas baigais kritērijs? Man liekas norma...
Galvenais, ka ar visiem šiem "kritērijiem" Ventspils ir vienīgā komanda, kas spēlējusi Grupu turnīros

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 18:57, pirms 4 gadiem
Viss rit pēc plāna. Tagad tikai ar moldāviem jāsadala nauda par otro kārtu.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-17 21:29, pirms 4 gadiem
Galvenais , ka klubu vada izcils ārzemju specialists, pamatkritērijs protams ir spējas runāt krieviski.

     [+] [-]

, 2020-09-18 09:29, pirms 4 gadiem
Pret Norvēģiju Eirokauos:
1994.g. Olimpija Rīga - Bodø/Glimt divu spēļu summā 0:6

1999.g. Ventspils - Vålerenga Fotball 2:1

2000.g. Metalurgs - Brann 1:2

2003.g. Ventspils - Rosenborg 1:10

2006.g. Skonto - Molde 1:2

2008.g. Ventspils - Brann 2:2 zaudējums (pateicoties viesos vārtiem)

2010.g. Jelgava - Molde 2:2 zaudējums (viesu vārti)
2011.g. Daugavpils Daugava - Tromso 1:7

2012.g. Ventspils - Molde 1:4

2014.g. Jelgava - Rosenborg 0:6

2020.g. Ventspils - Rosenborg 1:5 (tikai viena spēle)

     [+] [-]

, 2020-09-18 09:47, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: Galvenais , ka klubu vada izcils ārzemju specialists, pamatkritērijs protams ir spējas runāt krieviski.
Kāda jēga , ja komandā gandrīz nav latviešu, tāds ''krievu biznesa'' klubiņš ir Ventspils un vispār viss ''Latvijas'' futbols.