Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Zviedrija gaida dāvanu no Toronto – lidot palīgā grasās arī rezultatīvais Viljams Nīlanders

Agris Suveizda

Zviedrija gaida dāvanu no Toronto – lidot palīgā grasās arī rezultatīvais Viljams Nīlanders
Viljams Nīlanders. Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas vīriešu hokeja izlase pasaules čempionātu Tamperē sāka bez zvaigznēm, taču drīzumā pie tādas tiks - Sportbladet ziņo, ka valstsvienībai palīgā dosies Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Viljams Nīlanders un aizsargs Timotijs Liljegrēns.

Toronto "Maple Leafs" Stenlija kausa pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Tampabejas "Lightnin", taču otrajā kārtā ar 1-4 kapitulēja Floridas "Panthers", sezonu pabeidzot naktī uz sestdienu. 27 gadus vecais Nīlanders regulārās sezonas 82 spēlēs izcēlās ar 87 (40+47) punktiem un bija ceturtais rezultatīvākais zviedrs NHL, bet 11 izslēgšanas spēlēs sakrāja 10 (4+6) punktus. 24 gadus vecais Liljegrēns 67 spēlēs sakrāja 18 (6+12) punktus un pozitīvu lietderību +24, bet Stenlija kausā aizvadīja piecus mačus – četrus no tiem otrajā kārtā.

Zviedrijas hokeja izlase Toronto spēlētāju piekrišanu vēl nav izziņojusi, taču ir apstiprinājusi, ka pasaules čempionātam netiks pieteikti NHL spēlējušie aizsargi Jūels Pēšons no Vekšes "Lakers" un Kristians Folīns no Gēteborgas "Frolunda". Abiem tas būtu bijis debijas pasaules čempionāts. Pašlaik Zviedrijas pieteikumā ir seši aizsargi un četrpadsmit uzbrucēji – ja klāt nāks Nīlanders un Liljegrēns, tad laukuma spēlētāju pieteikums būs pilns un zviedri turnīru aizvadīs ar septiņiem aizsargiem un piecpadsmit uzbrucējiem.

Zviedrija ir sākusi ar uzvarām pār Vāciju (1:0), Austriju (5:0) un Somiju (2:1 bullīšos), šodien aizvadīs otro atpūtas dienu, bet rītvakar tiksies ar Ungāriju. Ar trim piespēlēm rezultatīvākais pagaidām ir Jūnatans Berjgrēns no Detroitas "Red Wings", un izlasē ir arī Viljama Nīlandera brālis Aleksanders, kurš Pitsburgas "Penguins" rindās aizvadīja deviņas spēles un lielāko sezonas daļu pavadīja AHL. Viljama Nīlandera rēķinā ir trīs pasaules čempionāti, allaž palīgā steidzot pēc izstāšanās no Stenlija kausa, un lieliska statistika – 21 spēlē 37 (15+22) punkti. Liljegrēnam pasaules čempionāta pieredzes vēl nav.

27 gadus vecajam Nīlanderam, kurš 2014. gadā tika draftēts ar astoto numuru, šī bija piektā sezona sešu gadu līgumā par 45 miljoniem ASV dolāru, bet 24 gadus vecajam Liljegrēnam, kurš 2017. gadā tika draftēts ar 17. numuru, šī bija pirmā sezona divu gadu līgumā par 2,8 miljoniem.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-17 09:37, pirms 11 mēnešiem
daudzi pārdzīvoja, ka PČ2023 nav zvaigznes, lūdzu.
kā vietējā ballītē "pirmie zēni ciemā" ierodas, kad ballīte jau iesilusi un īsta jautrība iet vaļā 😉

     [+] [-]

, 2023-05-17 15:03, pirms 11 mēnešiem
Ļoti labi.