Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels: "Šaubījos, vai kādreiz izcīnīšu Stenlija kausu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aikels: "Šaubījos, vai kādreiz izcīnīšu Stenlija kausu"
Lasvegasas "Golden Knights" uzbrucējs Džeks Aikels ar Stenlija kausu. Foto: Bruce Bennett/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējas Lasvegasas "Golden Knights" uzbrucējs Džeks Aikels komentējis triumfu vienā no pasaules sporta prestižākajiem turnīriem.

"Tas ir cilvēka dabā sākt šaubīties, kad ilgu laiku kaut kas nav noticis kā iecerēts. Šaubījos vai kādreiz izcīnīšu Stenlija kausu. Daudzi spēlētāji savā NHL karjerā tā arī nav spējuši to paveikt. Tā ir grūtākā lieta, ko izdarīt," izteicās izslēgšanas cīņās debitējušais Aikels.

"Redzot tribīnēs esošo ģimeni, rodas kamols kaklā. Pat ir lielāka vēlme uzvarēt viņu nevis sevis dēļ. Cilvēku, kuri ar tevi bijuši grūtākajos brīžos."

NHL karjeras pirmajās septiņās sezonās bez dalības Stenlija kausa izcīņā palikušais Aikels piebilda: "Esmu ļoti lepns ar komandas biedriem, šo organizāciju un pilsētu. Jūtos kā veiksminieks."

2015. gada NHL drafta otrais numurs pirmās sešas sezonas pārstāvēja Bufalo "Sabres" vienību, tās rindās kopumā 375 spēlēs nopelnot 355 (139+216) rezultativitātes punktus.

Šosezon Aikels pamatturnīrā piedalījās 67 cīņās, kurās sakrāja 66 (27+39) punktus. Stenlija kausa turnīrā 26 gadus vecajam hokejistam izdevās 22 spēlēs nopelnīt 26 (6+20) punktus un kļūt par izslēgšanas cīņu rezultatīvāko spēlētāju.

Par punktu mazāk iekrājušais, toties 13 vārtus guvušais Aikela komandas biedrs Žonatans Maršeso nopelnīja Stenlija kausa izcīņas vērtīgākā hokejista balvu jeb Kona Smita trofeju.

"Golden Knights" aizsargs Zaks Vaitklauds: "Nav vajadzības vēlreiz apliecināt Aikela nozīmi šajā komandā. Ir grūti atrast hokejistu ar līdzīgām īpašībām gan laukumā, gan ārpus tā."

Uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" finālsērijā ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers". Latvietis finālā laukumā neizgāja.

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/news/jack-eiche...

  -1 [+] [-]

, 2023-06-15 14:01, pirms 11 mēnešiem
Aikels: "Šaubījos, vai kādreiz izcīnīšu Stenlija kausu, ja palikšu Bufalo"

  +1 [+] [-]

, 2023-06-15 14:20, pirms 11 mēnešiem
Tagag Aiklam būs motivācija braukt uz PČ, lai nākotnē varbūt tiktu triple gold klubiņā.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-15 14:41, pirms 11 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Tagag Aiklam būs motivācija braukt uz PČ, lai nākotnē varbūt tiktu triple gold klubiņā.
Vispirms viņam jācer, ka kādreiz tiks līdz OS.

     [+] [-]

, 2023-06-15 18:51, pirms 11 mēnešiem
Ar Sabres točna neizcīnītu...