Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL brīvo aģentu tirgus: Kūperam 100 miljoni, "Titans" šķiras no rekordsummas

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL brīvo aģentu tirgus: Kūperam 100 miljoni, "Titans" šķiras no rekordsummas
Amari Kūpers. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL), neskatoties uz COVID-19 pandēmiju un starpsezonu, pašlaik ir gana interesants un "karsts" laiks, jo 18. martā tiks dots starts brīvo aģentu tirgum. Īsi pirms tā komandas jau var sākt pārrunas ar spēlētājiem, kā arī atbrīvot "vietu manevriem".

Aizvadītajā naktī, pēc Latvijas laika, NFL komandas ir veikušas vairākus interesantus maiņu darījumus, lai sagatavoties brīvo aģentu tirgum.

Vispirms jau Tenesī "Titans" par 118 miljoniem uz četriem gadiem nolīga saspēles vadītāju Raienu Tanehilu. Saspēlnieks, kurš pirms tam daudzas sezonas spēlēja kā Maiami "Dolphins" pirmais numurs, komandai pievienojās vien pirms gada un sezonu sāka kā rezervists, taču sezonas izskaņā izkonkurēja Markusu Mariotu un iekļuva sākumsastāvā.

Jāpiebilst, ka pēc vidējās algas Tanehils nu ir septītais apmaksātākais spēlētājs līgā, bet Tenesī komanda vēl nevienam citam tik lielu līgumu nebija piedāvājusi.

Tikmēr pats Markuss Mariota, saprotot, ka "Titans" rindās viņam vairs nebūs vietas un spēles laika, ilgi bez darba nepalika, jo vienojās ar Lasvegasas "Raiders" vienību. Pagaidām gan nav zināmas līguma detaļas, taču paredzams, ka Mariota, kurš 2015. gada draftā tika izvēlēts ar kopējo otro numuru, pildīs dubliera funkcijas, ja vien komandā paliks līdzšinējais pirmais numurs Dereks Kars.

Maiami "Dolphins" tikmēr ir vienojušies ar malējo aizsargu Baironu Džonsu, kurš komandā spēlēs piecas sezonas, par to saņemot 16.5 miljonus ik gadu, kas padarīs viņu par apmaksātāko savas pozīcijas spēlētāju.

Savukārt Dalasas "Cowboys" ir izdarījuši to, ko no viņiem gaidīja jau sen. Vispirms viņi piešķīra Dakam Preskotam, komandas saspēlniekam, ekskluzīvo franšīzes birku, kas ļauj komandai novienādot jebkuru līguma piedāvājumu, ko Preskotam izteiks citas komandas, bet pēc tam vienojās par līgumu ar malējo uzbrucēju Amari Kūperu.

Kūpers un "Cowboys" ir vienojušies par piecu gadu sadarbību, kas novērtēta uz 100 miljoniem ASV dolāru. Pēc vidējās algas Kūpers nu ir otrais apmaksātākais malējais uzbrucējs, piekāpjoties vien Atlantas "Falcons" spēlētājam Hulio Džonsam, kurš saņem par diviem miljoniem vairāk.

Indianapolisas "Colts" no Sanfrancisko "49ers" ir iemainījuši aizsargu Deforestu Bakneru. Šis darījums ir interesants ne tikai tāpēc, ka Bakners ir augstas klases aizsardzības līnijas iekšējais aizsargs, bet arī tāpēc, ka "Colts" pretī atdeva pirmās kārtas izvēles tiesības, kas nozīmē, ka savu jauno saspēles vadītāju viņi, visdrīzāk, meklēs brīvo aģentu tirgū.

Bez brīvo aģentu nolīgšanas vakardien notika arī maiņu darījumi, vienā no kuriem Arizonas "Cardinals", kopā ar vairākām drafta izvēles tiesībām, uz Hjūstonu aizsūtīja pussargu Deividu Džonsonu, taču pretī saņēma "Texans" drafta izvēles un, kas svarīgāk, malējo uzbrucēju Deandrē Hopkinsu.

Arizoniešiem šis darījums ne tikai deva augstas klases malējo uzbrucēju, kas palīdzētu veterānam Larijam Fitzdžeraladam, bet arī atbrīvoja vietu uzbrukuma dziļumā, jo "Cardinals" savu nākotni saista ar Kenjanu Dreiku, kamēr Teksasas komandai Hopkinsa aizmainīšana ļāva iegūt vispusīgu pussargu un vietu algu budžetā.

Visbeidzot, Minesotas "Vikings" uz Bufalo "Bills" aizsūtīja malējo uzbrucēju Stefonu Digsu. Jāsaka, ka Bufalo komanda pretī atdeva diezgan daudz – šī gada drafta pirmās, piektās un sestās kārtas izvēles, kā arī 2021. gada drafta izvēli ceturtajā kārtā.

Jāsaka gan, ka Digsa aizmainīšana bija gaidīts un loģisks solis, jo vēl pagājušajā rudenī viņš izteica neapmierinātību ar Minesotas komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
https://www.espn.com/
https://www.thescore.com/

     [+] [-]

, 2020-03-17 15:06, pirms 4 gadiem
Texans vnk dīvaini.Tulīt vēl sačakarēs attiecības ar Watsonu,jo bija tuvi ar Hopkinsu..Pretī dabuj čalis,kas trīs sezonas gandrīz neko nerāda..
Tikmēr Minesota dabuj par Digsu daudz vairāk...

     [+] [-]

, 2020-03-17 15:14, pirms 4 gadiem
Un ēra ir beigusies.Breidijs pamet Patriots.