Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pitsburgas "Penguins" pamatvārtsargam apdraudēta dalība Stenlija kausā

Agris Suveizda

Pitsburgas "Penguins" pamatvārtsargam apdraudēta dalība Stenlija kausā
Tristens Džerijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Pitsburgas "Penguins" šovakar izbraukuma spēli pret Bostonas "Bruins" aizvadīs bez sava pamatvārtsarga Tristena Džerija, un divarpus nedēļas pirms Stenlija kausa sākuma ir apdraudēta arī kanādieša dalība izslēgšanas spēlēs.

Naktī uz piektdienu Džerijs atvairīja 36 no 39 metieniem un palīdzēja Pitsburgai savā laukumā uzvarēt Ņujorkas "Islanders" (6:3). Jau iepriekšējā vakarā bija zināms, ka kanādietis Bostoinā nespēlēs un no fārmkluba tika izsaukts viņa tautietis Luī Domengs, tomēr Džerija kājas savainojums var izrādīties itin nopietns. "Vienīgā informācija, kas pašlaik ir manā rīcībā, ir tā, ka viņš nespēlēs ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ un ka viņa statuss ir 'atgriešanās gaidāma kuru katru nedēļu'," šovakar teica Pitsburgas galvenais treneris Maiks Salivans.

Pitsburgas "Penguins" sešas spēles līdz regulārās sezonas beigām jau ir kvalificējusies Stenlija kausam, bet izslēgšanas spēles paredzētas jau pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām – visdrīzāk maija pirmajos datumos. Pitsburga ar 97 punktiem 76 mačos ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā un, ja Stenlija kauss sāktos šovakar, pirmajā kārtā tiktos ar Ņujorkas "Rangers".

26 gadus vecais Džerijs šosezon aizvadījis 58 spēles, atvairot 91,9% metienu, ielaižot vidēji 2,42 ripas, izcīnot 34 uzvaras, četrās spēlēs paliekot sausā un pirmoreiz karjerā aizvadot vismaz 40 spēles sezonā. Šovakar pret "Bruins" vārtos stāsies Pitsburgas otrais numurs Keisijs Desmits. 30 gadus vecais amerikānis šosezon 21 spēlē atvairījis 90,6% metienu un ielaidis vidēji 2,84 ripas. Savukārt 30 gadus vecais Domengs šosezon piedalījies tikai vienā spēlē.

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers šosezon Pitsburgas sastāvā aizvadījis 59 spēles, sakrājot 24 (5+19) punktus, sešas soda minutes un pozitīvu lietderību +9. Bļugeram šī ir trešā sezona pēc kārtas ar vairāk nekā 20 punktiem un rezultatīvākā sezona NHL karjerā. Bļugers arī atkārtojis karjeras vārtu rekordu.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/penguins/status...

     [+] [-]

, 2022-04-16 19:45, pirms 2 gadiem
Ņemot vērā, ka Džarijs jau PO ir pierādījis sevi, kā neuzticamu 1. nr, var gadīties visādi - gan pēkšņi pavilkt, kāds no backup, gan ļoti ātri beigties PO.

     [+] [-]

, 2022-04-16 19:45, pirms 2 gadiem
Jau iepriekšējā vakarā bija zināms ka kanādietis Bostoinā nespēlēs.