Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Odermats iegūst Lielo kristāla globusu, Šifrina tuvojas titula sieviešu konkurencē

Rolands Eliņš

Odermats iegūst Lielo kristāla globusu, Šifrina tuvojas titula sieviešu konkurencē
Marko Odermats. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. ASV kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina trešdien Pasaules kausa (PK) sacensībās Francijā izcīnīja uzvaru nobraucienā, tuvojoties uzvarai arī PK kopvērtējumā, bet nobraucienā par PK ieguvēju kļuva itāliete Sofija Godža. Savukārt Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats trešdien kalnu slēpošanā nodrošināja uzvaru Pasaules kausa 2021./2022.gada sezonas kopvērtējumā.

Amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Šifrina ar 1345 punktiem kopvērtējumā par 156 punktiem apsteidz pašreizējo Lielā kristāla globusa glabātāju slovākieti Petru Vlhovu. Trīs sacensības pirms sezonas beigām viņa jau ceturtdien pēc supergiganta sacīkstēm var kļūt par četrkārtēju PK ieguvēju kopvērtējumā.

Šifrinai tā bija tikai trešā uzvara PK posmos šajā disciplīnā, kopā uzvaru svinot jau 74. PK posmā. Šifrina sacensībās uzvarēja, trasi veikdama minūtē un 27 sekundēs. Viņa par 0,1 sekundi apsteidza austrieti Kristīni Šejeri un šveicieti Joanu Hēlenu.

Savukārt tehnisko disciplīnu speciāliste Vlhova finišēja 16. vietā un punktus kopvērtējumam trešdien nenopelnīja.

"Šī man bija ideāla diena," sacīja Šifrina. "Tas nebija šādi plānots Pasaules kausa kopvērtējumā. Tomēr es priecājos, ka man ir tāds liels pārsvars, taču nekas vēl nav izlemts."

Tikmēr Godža, kura finišēja vien 12.vietā, trešo reizi kļuva par sezonas uzvarētāju nobraucienā. Iepriekš viņa PK kopvērtējumā nobraucienā uzvarēja arī 2018. un 2021.gadā.

Viņa ar 504 punktiem par 97 punktiem apsteidza tuvāko sekotāju šveicieti Korinni Zuteri.

"Esmu patiesi laimīga. mana sezona patiešām bija kā amerikāņu kalniņi," sacīja Godža, kura janvārī savainoja ceļgalu, bet atgriezās ierindā un Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva sudrabu nobraucienā.

Tikmēr vīriešu konkurencē Šveices kalnu slēpotājs Marko Odermats trešdien kalnu slēpošanā nodrošināja uzvaru Pasaules kausa 2021./2022.gada sezonas kopvērtējumā. Tas viņam ir pirmais Lielais kristāla globuss karjerā.

Pasaules čempions austrietis Vinsents Krīhmairs gan liedza Odermatam pirmo uzvaru PK posmā nobrauciena disciplīnā, taču otrā vieta Francijā viņam palīdzēja uzvarēt kopvērtējumā.

Krīhmairs Kurševelas trasē, kur notiks arī 2023.gada pasaules čempionāts, finišēja pēc minūtes un 50,43 sekundēm un pārspēja Odermatu par 0,34 sekundēm.

Uz goda pjedestāla kāpa arī olimpiskais čempions šajā disciplīnā šveicietis Beāts Feics, kurš no uzvarētāja atpalika 0,54 sekundes, taču palaida garām iespēju piekto reizi pēc kārtas kļūt par Mazā kristāla globusa ieguvēju par uzvaru nobraucienā.

Par uzvarētāju nobrauciena kopvērtējumā kļuva norvēģis Aleksandrs Omods Kilde, kurš Kurševelā ierindojās ceturtajā vietā 0,85 sekundes aiz uzvarētāja. Kilde, kurš šosezon jau izcīnījis arī Mazo kristāla globusu supergigantā, nobrauciena vērtējumā par 13 punktiem apsteidza Feicu, iegūstot savu pirmo sezonas uzvarētāja titulu nobraucienā.

Odermats trīs sacensības pirms sezonas finiša kopvērtējumā par 359 punktiem apsteidz Kildi. Tā kā par uzvaru sacensībās dod 100 punktus, šveicietis ir kļuvis nenoķerams .Odermats kopš Karlo Jankas 2009./2010.gada sezonā ir pirmais šveicietis, kurš virs galvas pacēlis Lielo kristāla globusu.

Šosezon viņa kontā ir sešas uzvaras PK posmos, kā arī olimpiskā čempiona tituls milzu slalomā.

     [+] [-]

, 2022-03-16 16:32, pirms 2 gadiem
Šodien bija foršas sacīkstes...kaifs bija redzēt, kā viss izvērtās...protams, daudz ko varēja paredzēt, bet galvenais jau, ka nebija vienaldzīgo,visi cīnījās....jāapsveic uzvarētāji, bet tiešām žēl Vlhovas....nedabūt ne punktu par 16.vietu un gandrīz zaudēt jau cīņu par Lielo Globusu ...bet Šifrina vēl nevar teikt -hop!...156 punkti, jo uz galda vēl ir 300 ....