Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugeram noraidījums, Malkinam 1100. punkts, "Penguins" turpina uzvaru sēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugeram noraidījums, Malkinam 1100. punkts, "Penguins" turpina uzvaru sēriju
Teodors Bļugers (Nr. 53) cīņā pret Bostonas "Bruins" aizsargu Konoru Kliftonu. Foto: Keith Srakocic/AP/Scanpix

Sesto uzvaru pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt izcīnījusi latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas savā laukumā ar 4:1 apspēlēja savu tiešo konkurenti par vietu "play-off" Bostonas "Bruins".

Bļugeram pārtrūka rezultativitātes sērija, hokejistam laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 39 sekundēs (tostarp, 2:25 minūtēs skaitliskajā mazākumā un astoņās sekundēs vairākumā) nopelnot divu minūšu sodu par pretinieka ķeksēšanu ar nūju, kā arī esot pārākam 46% iemetienu un veicot pa vienam metienam un spēka paņēmienam. 26 gadus vecais uzbrucējs, kā ieraksts, cīnījās "Penguins" trešajā virknējumā.

Spēli veiksmīgāk izdevās iesākt "Bruins" komandai, kas septītajā minūtē ieguva pirmo iespēju spēlēt vairākumā, pēc pusminūtes skaitlisko pārsvaru ar asu plaukstas metienu no tālas distances realizējot Metam Grizlikam. Tomēr pirmās trešdaļas beigās Pitsburgai izdevās situāciju krietni uzlabot, nedaudz vairāk nekā pēdējo trīs minūšu laikā Evanam Rodrigezam un ar metienu no ļoti asa leņķa Sidnijam Krosbijam ļaujot "Penguins" no nelabvēlīgā 0:1 panākt 2:1 savā labā, kas ļāva pārtraukumā doties esot priekšgalā. Jāmin, ka pirmajās 20 minūtēs "Bruins" Tristana Džerija sargāto cietoksni apdraudēja 20 reizes.

Nākamajos divos periodos "Penguins" nedaudz piebremzēja bostoniešu jaudu uzbrukumā, kā arī paši nostiprināja vadību, kad otrās trešdaļas 12. minūtē pēc Krosbija piespēles 3:1 vairākumā panākot Jevgeņijam Malkinam, kurš līdz ar to sasniedza 1100. rezultativitātes punktu NHL karjerā.

Arī turpinājumā lielisku sniegumu Pitsburgas kluba vārtos demonstrēja Džerijs, ļaujot mājiniekiem noturēt divu vārtu vadību. Punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos 16 sekundes līdz finālsirēnai pielika Džeiks Gencels - 4:1. Interesanti, ka "Bruins" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs par spīti tam, ka šonakt izdarīja par 17 metieniem vairāk (43-26) nekā pretinieki. Naktī uz trešdienu, 17. martu, abas komandas savā starpā spēkosies vēlreiz.

Austrumu divīzijas kopvērtējumā "Penguins" ar 28 spēlēs nopelnītiem 37 punktiem nostiprinājās trešajā vietā, savukārt "Bruins" ar 32 punktiem 26 mačos ir ceturtā.

     [+] [-]

, 2021-03-16 10:34, pirms 3 gadiem
Nu, cik tagad Malkinam punktu un cik Blueger'am?