Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dortmunde notur aizsardzību, iesit pretuzbrukumā un pieveic "Chelsea"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Dortmunde notur aizsardzību, iesit pretuzbrukumā un pieveic "Chelsea"
Karims Adejemi. Foto: Reuters/Scanpix

Pirmajā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla dueļa savstarpējā spēlē savā laukumā uzvaru ar 1:0 svinēja Dortmundes "Borussia", apspēlējot Londonas "Chelsea". Vienīgos vārtus spēles 63. minūtē guva "Borussia" uzbrucējs Karims Adejemi, noslēdzot ātro pretuzbrukumu.

• "Chelsea" visas spēles garumā izveidoja vairāk vārtu gūšanas iespēju, un izdarīja milzu spiedienu uz "Borussia" vārtiem otrajā puslaikā, taču atrast Gregora Kobela sargāto vārtu atslēgu tā arī nespēja.

• Dortmundes futbolisti noturēja aizsardzību, bet pretuzbrukumā savu darbiņu paveica Karims Adejemi, izrēķinoties ar 121 miljonu vērto "Chelsea" jaunieguvumu Enso Fernandesu un izraujot savai "Borussia" uzvaru.

• Atskanot tiesneša finālsvilpei, dortmundieši atviegloti varēja svinēt uzvaru, savukārt "Chelsea" atlika vien turpināt meklēt izskaidrojumu neveiksmēm uzbrukumā - Greiema Potera vadītā komanda iepriekšējo piecu spēļu laikā guvusi tikai vienus vārtus. Tikmēr Edina Terziča vadītā 'Borussia" 2023. gadu turpina bez zaudējumiem.

• Pirmajā puslaikā bumbas kontrolē pārsvaru ieguva mājinieki, taču pozicionālākā spēlē nespēja pretinieku vārtiem radīt tik lielus draudus kā “Chelsea”, kas izveidoja vairākus ļoti bīstamus pretuzbrukumus.

• Uzbrukuma smailē vairākkārt nonāca no Madrides “Atletico” īrētais Londonas kluba jaunpienācējs Žuau Fēlikss, kurš nerealizēja divas labākās vārtu gūšanas iespējas.

• Vispirms Fēlikss sita nedaudz virs vārtu devītnieka no labas pozīcijas, bet neilgi pirms puslaika beigām pretuzbrukumā nerealizēja teju 100% momentu, kad jau palicis aci pret aci ar vārtsargu, raidīja bumbu pa vārtu pārliktni.

• Lai arī oficiālajā statistikā pirmajās spēles 45 minūtēs nevienai no komandām netika ieskaitīts neviens sitiens vārtu rāmī, vienreiz bumba gan pabija Gregora Kobela sargātajos “Borussia” vārtos.

• Pēc standartsituācijas ko līdzīgu Djego Maradonas “Dieva rokai” mēģināja atkārtot “Chelsea” kapteinis Tjagu Silva, tomēr leģendāra vārtu guvuma vietā sanāca vien dzeltenā kartīte.

• Otro puslaiku ar savu ofensīvu uzsāka “Chelsea”, izpildot arī pirmos sitienus vārtu četrstūrī. Pēc teicama Rīsa Džeimsa tiešā brīvsitiena “Borussia” glāba Kobels, kurš atvairīja arī Enso Fernandesa raidījumu no tālas distances.

• Viesu spiediens turpinājās ar vēl vienu bīstamu Džeimsa sitienu no soda laukuma. Sekoja stūra sitiens, kur atkal “Chelsea” atkal nerealizēja savu iespēju, savukārt Dortmunde tūlītējā pretuzbrukumā atklāja rezultātu.

• Atgūstot bumbu, mājinieki to nogādāja uzbrukuma smailē Karimam Adejemi, kurš gana viegli atbrīvojās no Pasaules kausa labākā jaunā futbolista Fernandesa pretestības un raidīja bumbu arī garām Kepam Arizabalagam (1:0).

• "Chelsea" atbildēja ar vēl vienu lielisku momentu, ko neizmantoja Kalidū Kulibalī - centra aizsargs bija nonācis sev neierastā situācijā un tika pie brīva sitiena soda laukumā. Kobels atvairīja spēcīgu Kulibalī sitienu, bet atlēkušo bumbu no vārtu līnijas izsita Emre Džans.

• Londonas klubs turpināja izdarīt lielu spiedienu uz "Borussia" vārtiem, bet fantastiski tajos turpināja spēlēt 25 gadus vecais šveicietis Kobels, glābjot savu komandu jau kompensācijas laikā pēc Fernandesa tālsitiena.

• Septītajā martā abas komandas tiksies atkārtoti.

Čempionu līgas astotdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
PSG – Bayern0:108.03.
Milan – Tottenham Hotspur1:008.03.
Borussia Dortmund – Chelsea1:007.03.
Club Brugge – Benfica0:207.03.
Liverpool – Real Madrid21.02.15.03.
Eintracht Frankfurt – Napoli21.02.15.03.
RB Leipzig – Manchester City22.02.14.03.
Inter Milan – Porto22.02.14.03.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  -2 [+] [-]

, 2023-02-16 00:07, pirms gada
Nu paveicās vācieŝiem

  -1 [+] [-]

, 2023-02-16 00:29, pirms gada
..mazais Karims labs. pāris vietās tā aizskrēja, ka maz neliekas. pirmais puslaiks Dortmundei kā pret bērndārzniekiem, otrajā gan varēja iekasēt pāris.. bet arī iesist paši

  -1 [+] [-]

, 2023-02-16 08:43, pirms gada
gircc rakstīja: Nu paveicās vācieŝiem
Beidz troļļot, chelsea paveicās ka pēc 1 halfa nebija 3:0

Nākamajā spēle Chelsea varēs gatavoties vismaz 1. Gada pārtraukumam no eirokausiem

     [+] [-]

, 2023-02-16 08:49, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Beidz troļļot, chelsea paveicās ka pēc 1 halfa nebija 3:0

Nākamajā spēle Chelsea varēs gatavoties vismaz 1. Gada pārtraukumam no eirokausiem
0:0 vārtu rāmī pēc pirmā puslaika

     [+] [-]

, 2023-02-16 08:53, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Beidz troļļot, chelsea paveicās ka pēc 1 halfa nebija 3:0

Nākamajā spēle Chelsea varēs gatavoties vismaz 1. Gada pārtraukumam no eirokausiem
Jau pirmajā puslaikā reālākas iespējas bija Chelsie. Nezinu ko tu tur skatījies, iesaku paskatīties higlight, un paskaitīt vārtu gūšanas iespējas. Man absolūti vienalga kura no komandām uzvarētu, nefanoju ne par vienu, ne otru.

     [+] [-]

, 2023-02-16 09:26, pirms gada
Pirmās 1/8 spēles bez īpašiem pārsteigumiem, ja nu vienīgi PSG mājās pavāji nospēlēja

     [+] [-]

, 2023-02-16 12:12, pirms gada
gircc rakstīja: Jau pirmajā puslaikā reālākas iespējas bija Chelsie. Nezinu ko tu tur skatījies, iesaku paskatīties higlight, un paskaitīt vārtu gūšanas iespējas. Man absolūti vienalga kura no komandām uzvarētu, nefanoju ne par vienu, ne otru.
Kā var teikt, ka Dortmundei paveicās, ka Chelsea neiesita, ja Chelsea pēdējās 9 spēlēs ir iesituši 4 vārtus ?

Viņi šobrīd ir katastrofa uzbrukumā. Te drīzāk jau var teikt, ka viņiem paveicas, kad viņi iesit