Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkins atzīts par NHL nedēļas pirmo zvaigzni

Rolands Eliņš

Ovečkins atzīts par NHL nedēļas pirmo zvaigzni
Aleksandrs Ovečkins. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā par aizvadītās sezonas labāko hokejistu nosaukts krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins. Trīs zvaigžņu sarakstā ir arī "Bruins" aizsargs Čārlijs Makavojs un "Ducks" uzbrucējs Trojs Terijs.

Aleksandrs Ovečkins iepriekšējās nedēļas četrās spēlēs paspēja tikt pie astoņiem punktiem. Viņš veica sešas rezultatīvas piespēles un guva divus vārtus, kas viņam palīdzēja visu laiku labāko snaiperu sarakstā pārspēt Bretu Halu un pakāpties uz ceturto vietu.

Ar Ovečkina palīdzību "Capitals" uzvarēja visās spēlēs, turklāt trīs no tām bija pret latviešu pārstāvētajām komandām. Aizvadītajā nedēļā Ovečkins spēlēja pret Girgensona, Bļugera un Merzļikina komandām, palīdzot savai komandai pakāpties uz pirmo vietu divīzijā. Savukārt Ovečkins pats šosezon 15 spēlēs guvis 26 punktus.

Nedēļas otrās zvaigznes tituls šoreiz pienācās Čārlijam Makavojam, "Bruins" aizsargam, kurš četrās spēlēs sakrāja septiņus punktus. Vidēji spēlē viņš laukumā pavadīja vairāk nekā 24 minūtes un sakrāja lietderības koeficientu plus seši, palīdzot savai komandai izcīnīt sešus punktus no iespējamajiem astoņiem. 23 gadus vecais Makavojs šosezon ar 12 punktiem ir septītais rezultatīvākais aizsargs līgā.

Savukārt trešās zvaigznes tituls Trojam Terijam, Anaheimas "Ducks" uzbrucējam, kurš guvis vismaz punktu katrā spēlē kopš 18. oktobra. Viņa rezultatīvo spēļu sērija tagad sasniegusi 14 spēles un aizvadītajā nedēļā viņš trīs mačos tika pie sešiem punktiem (3+3), kamēr viņa komanda ar septiņu uzvaru sēriju pakāpusies uz otro vietu divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/alex-ovech...