Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi NHL vēsturē spēli apkalpo divi melnādainie tiesneši

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirmo reizi NHL vēsturē spēli apkalpo divi melnādainie tiesneši
Foto: NHL

Naktī uz piektdienu NHL vēsturē ieies spēle starp Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks'' un Čikāgas ''Blackhawks''. Pirmo reizi līgas vēsturē to apkalpoja divi melnādainie tiesneši.

Naktī uz piektdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēle starp Čikāgas ''Blackhawks'' un Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks'' ieies līgas vēsturē ar faktu, ka to apkalpoja divi melnādainie tiesneši. Šo maču tiesāja Džordans Semjuels-Tomass un līnijtiesnesis Šendors Alfonso.

Semjuelam-Tomasam šī bija debijas spēle NHL. Pie tam, viņš kļuva par pirmo melnādaino tiesnesi, kurš apkalpo kādu NHL maču kopš 2004. gada 2. aprīļa. Spēle noslēdzās ar Čikāgas uzvaru pēcspēles metienos ar 5:4, bet vienus no vārtiem ''Sharks'' labā guva Rūdolfs Balcers.

''Bija jautri,'' pēc spēles teica debiju piedzīvojušais tiesnesis. ''Uzaugot, sapnis bija nokļūt NHL. Man ir 31 gads un šī notikuma dēļ esmu strādājis. Priecājos, ka varēju to piedzīvot kopā ar savu ģimeni, kura arī apmeklēja spēli. Šis man ir īpašs brīdis,'' turpināja Tomass.

NHL Semjuelu-Tomasu darbā pieņēma vien 2021. gada septembrī, tiesnesim līdz šim apkalpojot pirmssezonas spēles un Amerikas hokeja līgā notiekošos mačus. Darbu NHL viņam palīdzēja iegūt šīs nakts mača līnijtiesnesis Šendors Alfonso, kurš cildināja kolēģi pēc mača. ''Laba debija. Viņam izdevās kontrolēt spēli visā tās gaitā. Manuprāt, viņš var būt apmierināts.''

Tiesnesim Semjuelam-Tomasam neizdevās īstenot sapni par hokejista karjeru NHL, lai arī viņš tika draftēts 2009. gada draftā ar 203. numuru. Viņu izvēlējās Atlantas ''Trashers'', kas gan līgā vairs nespēlē. Hokejista karjeras laikā šī brīža tiesnesis aizvadījis 195 spēles AHL un 69 ECHL.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jordan-sam...

     [+] [-]

, 2022-04-15 13:49, pirms 2 gadiem
Kāpēc SC šķiro cilvēkus pēc ādas krāsas?

     [+] [-]

, 2022-04-15 14:11, pirms 2 gadiem
un? kapec tas ir jaizcel?