Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Super-G vicečempionam Baumanam smadzeņu satricinājums, Alpu kombinācijā nestartēs (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Super-G vicečempionam Baumanam smadzeņu satricinājums, Alpu kombinācijā nestartēs (video)
Paris steidz palīgā Baumanam. Foto: AP

Vakar ar Vincenta Krihmaira otro uzvaru šajā pasaules čempionātā noslēdzās vīriešu nobrauciena sacensības, taču francūža Maksenca Muzatona neticamā izglābšanās lielā ātrumā ar akrobātikas elementu un Vāciju pārstāvošā Romeda Baumana kritiens finiša zonā, kas beidzās ar asinīm, dažu brīdi austrieša lielisko panākumu atstāja otrajā plānā.

Pēc pagājušo ceturtdien izcīnītā vicečempiona titula supergigantā ar Romedu Baumanu bija jārēķinās arī nobraucienā. Lai arī Vāciju pēdējos divus gadus pārstāvošais austrietis neveica to pašu labāko braucienu, tomēr pēc pusdistances viņš pretendēja uz sešinieku, bet beigās finišēja 14.vietā. Ja pēc supergiganta runāja par Baumana panākumu, tad pēc nobrauciena viņš izpelnījās uzmanību ar kritienu pēc finiša līnijas šķērsošanas, paslīdot un lielā ātrumā ietraucoties finiša zonas norobežojumos. Pēc šāda kritiena Baumanam bija smadzeņu satricinājums un seja asinīs. Līdz ar to Vācijas sportists nevarēs pacīnīties par sešinieku vai medaļu Alpu kombinācijā, kurā viņš pasaules čempionātos trīs reizes ir bijis desmitniekā un 2013.gadā arī izcīnījis bronzas medaļu.

Sevi no labākās puses parādīja itālis Dominiks Paris. Lai arī mājinieku galvenā cerība bija galvenais favorīts uz uzvaru un tobrīd jau atradās ārpus trijnieka, par ko bija ļoti sarūgtināts, tomēr, kad nokrita Baumans, itālis savu vilšanos atstāja malā un barjersprintera cienīgā stilā, lielā ātrumā skrienot un lecot pāri barjerai, metās palīdzēt kolēģim.

Šodien pasaules čempionāts turpināsies ar Alpu kombināciju sievietēm un vīriešiem. Vispirms tiks veikts supergigants un pēc tam slaloms. Sievietēm Trešo titulu pēc kārtas mēģinās izcīnīt šveiciete Vendija Holdenera, taču, iespējams, lielākas iespējas ir trim citām favorītēm – slovākietei Petrai Vlhovai, amerikānietei Mikaelai Šifrinai un šveicietei Mišelai Gisinai. Mājinieki cer uz Federiku Brinjoni un Martu Basino, bet norvēģi uz savu bronzas medaļas ieguvēju pagājušajā čempionātā Ragnhildu Movinkeli. Vīriešiem galvenais favorīts būs titula aizstāvētājs Aleksis Penturo no Francijas. Pie medaļu pretendentiem var pieskaitīt 2017.gada čempionu Luku Aerni (Šveice), Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Viktoru Mufā-Žandē (Francija). Un varbūt šoreiz slalomistu vietā sanāks izcelties ātrumu disciplīnu meistariem, un pie trešās šī čempionāta medaļas pacentīsies tikt Krihmairs, kā arī viņa tautietis Matiass Maijers, kura kontā medaļu pasaules čempionātos vēl nav. Netiek aizmirsts arī vēl viens austrietis – šo sezonu stabili aizvadošais un trijniekā slalomā daudzas reizes tikušais Marko Švarcs, kurš bronzas medaļu Alpu kombinācijā nopelnīja pagājušā čempionātā.

     [+] [-]

, 2021-02-15 14:44, pirms 3 gadiem
pārdauzīts deguns arī...