Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itudis izceļ atgūto ticību Grieķijas basketbolam, Herberts nedos Šrēderam kredītkarti

Agris Suveizda

Itudis izceļ atgūto ticību Grieķijas basketbolam, Herberts nedos Šrēderam kredītkarti
Dimitris Itudis. Foto: FIBA

Serbijas pēdās sekoja vēl viena Eiropas vīriešu basketbola čempionāta favorīte Grieķija, kas ceturtdaļfināla pirmajā puslaikā atspēlēja 11 punktu deficītu un uz ģērbtuvēm devās ar tālmetienu no centra un četru punktu pārsvaru, taču pēc 61 punkta puslaikā trešajā ceturksnī apstājās un iemeta tikai 10, beigās ar 96:107 kapitulējot mājiniecei Vācijai.

"Apsveicu Vāciju, ļoti pelnīta uzvara," pēc spēles atzina Grieķijas galvenais treneris Dimitris Itudis. "Vācijai bija labāks metienu procents, devām tai pārliecību, bet cīnījāmies kā lauvas un pārņēmām vadību. Tomēr trešā ceturtdaļa mūs iegāza. Netrāpījām metienus, un tas ietekmēja mūsu psiholoģisko stāvokli. Tas nebija Vācijas aizsardzības dēļ, bet gan tādēļ, ka netrāpījām vieglus metienus no apakšas un soda metienus. 10:26 trešajā ceturksnī bija ļoti sāpīgi.

Vēlos apsveikt manus spēlētājus. Kā viņiem teicu, dzīvē gadās smagi brīži, taču pēc kritieniem ir jāceļas kājās – šis ir tikai sākums. Mums ir jāgūst mācība, un es uzņemos atbildību par jebkādām taktiskām kļūdām. Šis bija aizraujošs posms, daudzus cilvēkus darījām lepnus. Gribējām tikt vēl tālāk, bet tā nenotika. Lieliski, ka arēnā bija tik daudz grieķu, atkal esam pacēluši Grieķijas basketbolu. Nesasniedzām mērķi, taču mūsu zelta medaļa ir tā, ka cilvēki noticēja šai komandai. No sirds dziļumiem pasakos līdzjutējiem par atbalstu. Daudz uzslavu Vācijas komandai – neatkarīgi no tā, vai spēlētājs pārstāvēja NBA, Eirolīgas vai Čempionu līgas klubus. Tas, ka Vāgners spēlēja ar pretsāpju injekciju, lai palīdzētu komandai, daudz ko izsaka. Vācija ir piemērs tām komandām, kuras kaut ko grib sasniegt izlašu līmenī."

Vācija piektdien pusfinālā tiksies ar Spāniju, un izlasi kopš pagājušā rudens vada kanādietis Gordons Herberts: "Visu spēli labi uzbrukām, bet aizsardzībā izšķirošs bija otrais puslaiks, īpaši pirmās 15 minūtes, kad spēlējām lieliski un kontrolējām tempu. Grieķijai ir daudz talanta, bet maniem spēlētājiem šodien bija misijas sajūta. Tas Vācijas basketbolam ir neticams panākums. Mums vēl priekšā divas spēles, un mūsu mērķis ir medaļa. Kad to sacīju pirms neilga laika, daudzi domāja, ka esmu jucis. Tagad izbaudīsim šo brīdi un tad sāksim domāt par Spāniju. Kredītkarte? Nedošu spēlētājiem savu kredītkarti. Šrēders lūdza, bet sacīju viņam, ka esmu šķīries trīs reizes un ka viņam nepatiks kredītlīnija."

Itudis pēc spēles uzsvēra mācību un attīstības turpināšanu, liekot domāt, ka labprāt turpinātu darbu valstsvienībā, tomēr kvalifikācijas spēles nebūs iespējams apvienot ar darbu Stambulas "Fenerbahce". "Finālturnīrs ir sprints, un sprintā reizēm pieļauj kļūdas. Runāju arī par sevi – jāizanalizē kļūdas un jāsaprot, kas notika. Un no tām jāprogresē. Šī pieredze bija nozīmīga arī man, jo gribam veidot paradumus. Taču tos varam veidot tikai tad, ja visi esam kopā. Citām nacionālajām izlasēm, kā Spānija, treneru štābs ir pieejams visu laiku un ir izveidots lielisks process. Vēlos apsveikt savu draugu Skariolo un visu Spāniju. Es nevaru būt klāt izlasei kvalifikācijas laikā, jo man ir jākoncentrējas Eirolīgai. Patiesi ticu, ka beigās cilvēki apsēdīsies pie galda un radīs kompromisu, lai izlasēm būtu visi treneri un spēlētāji. Jūs pacēlāt lielu diskusiju, bet man šobrīd nav daudz laika runāt. Pateikšu vienu: kad atlasē nespēlē NBA spēlētāji, visi ar to samierinās, bet tad, kad neierodas Eirolīgas spēlētāji, visi uzbrūk Eirolīgai. Es to nesaprotu. Neesam aizdomājušies par to? Tas nav taisnīgi."

Izmantotie resursi:
https://www.basket.gr/nat-teams/eyr...
https://basketnews.com/news-177929-...

     [+] [-]

, 2022-09-14 10:25, pirms 2 gadiem
Grieķija ir mūsu nākamie pretinieki cerams nesanāks ļoti stipru sastāvu tad

     [+] [-]

, 2022-09-14 11:46, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Grieķija ir mūsu nākamie pretinieki cerams nesanāks ļoti stipru sastāvu tad
Stiprāka uz to brīdi nebūs noteikti, un kā redzi neviens nav neuzvarams.