Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

RFU viceprezidents: "Krievu huligānu dēļ mums var atņemt arī PK2018"

Rolands Eliņš

RFU viceprezidents: "Krievu huligānu dēļ mums var atņemt arī PK2018"
Krievijas izlases futbolisti spēlē pret Angliju
Foto: XINHUA/SIPA/Scanpix

Krievijas Futbola savienības (RFU) pirmais viceprezidents Ņikita Simonjans asi nosodījis savas valsts atsevišķu līdzjutēju izgājienus Francijā un brīdinājis, ka tas var radīt nepatīkamas sekas arī Krievijā plānotās 2018. gada Pasaules kausa izcīņas sakarā.

„UEFA piešķirtais sods ir bargs, taču taisnīgs,” sarunā ar krievu medijiem par nosacīto diskvalifikāciju no EČ finālturnīra izteicās Ņikita Simonjans. Viņa pārstāvētā organizācija UEFA soda dēļ būs spiesta šķirties arī no 150 tūkstošiem eiro. „Līdz tam brīdim, kad vainīgajiem huligāniem pašiem būs jānomaksā savi nopelnītie sodi, nekas nemainīsies. Bez nežēlīgiem sodiem mēs neko nepanāksim un situāciju neuzlabosim.”

„Šāda līdzjutēju uzvedība ceļ neslavu visai valstij,” turpināja Simonjans. „Turklāt šie cilvēki sniedz iemeslu, lai mums atņemtu PK 2018 rīkošanas tiesības. Saprotu, ka daži līdzjutēji var apvainoties manu skarbu vārdu dēļ, taču sava komanda jāatbalsta civilizētā veidā. Ceru, ka turpmākajos mačos viss būs kārtībā.”

PK 2018 finālturnīrs jau iepriekš nokļuvis diskusiju krustugunīs, jo pastāv apsūdzības par tā nekorekto piešķiršanu Krievijai, tiek piesaukta arī korupcijas iespēja. Novēroti atsevišķi aicinājumi pārcelt finālturnīra norises vietu, tāpat tas tiek darīts Kataras PK 2022 gadījumā.

Krievijas izlase tika sodīta par notikumiem mačā pret Angliju, taču abu komandu līdzjutēji negatīvi izcēlušies arī ārpus mačiem. Šie notikumi jau vairs nav tiešā UEFA atbildībā, bet gan Francijas varas iestāžu, un franču policisti šodien apturēja Krievijas līdzjutēju autobusu, kas bija ceļā uz nākamās spēles pilsētu Lilli. Visi autobusā esošie līdzjutēji tika pārbaudīti, un Krievijas Sporta ministrs Vitālijs Mutko vēlāk apstiprināja, ka četri no viņiem tiks deportēti no Francijas, kamēr pārējie pēc pārbaudēm varēja turpināt savu ceļu. Arī Mutko atzina UEFA spriedumu par taisnīgu un negrasās izmantot tiesības to pārsūdzēt.

Daudz neapmierinātāks savukārt bija Krievijas izlases treneris Leonīds Sluckis, kurš pauda neizpratni par Anglijas nesodīšanu: „Mēs jau nezinām, kas notiek Francijas ielās. Savukārt mūsu himnu stadionā Anglijas fani izsvilpa – tas taču arī ir pārkāpums. Tāpat kā tie žesti, ko mums veltīja viņu līdzjutēji. Fani visā pasaulē jau ir vairāk vai mazāk vienādi. Ir tie, kas atbalsta, un tie, kas aizvaino.”

Savukārt izlases uzbrucējs Artjoms Dzjuba nosodīja britu mediju piedāvāto skatījumu: „Nesaprotu britu mediju reakciju un viņu radīto iespaidu, ka Anglijas fani ir eņģeļi un neko sliktu nedara. Jābūt taču objektīviem, katrā konfliktā ir divas puses. Visiem ir jārunā ar saviem faniem. Es neteiktu, ka tikai krievi ir pie vainas. Jā, izlasē redzējām dažus video ar nekārtībām. Taču nevēlamies iejaukt politiskus jautājumus, gribam koncentrēties tikai spēlei pret Slovākiju. Šis nav nekāds ielu kautiņu čempionāts. Jau vairākkārt esmu teicis, ka visiem, ieskaitot līdzjutējus, kā prioritāti vajadzētu izvirzīt futbolu.”

„Nevaru to pierādīt, bet iespējams, ka Krievijai veltītā kritika ir politisku apsvērumu motivēta,” turpināja Dzjuba. „Britu mediji runā par PK 2018, ka viņu valsts to varētu pārņemt un rīkot pati. Tad nu man galvā pazib šādas domas, ka visām šīm runām ir iemesls.”

Tikmēr Anglijas Futbola asociācija (FA) publiski izteikusi bažas par drošības pasākumiem Lillē, ņemot vērā, cik tuvu ir Krievijas un Anglijas izlašu nākamo spēļu norises vietas. Lilli un Lānsu šķir tikai 40 kilometri. UEFA un Francijas policija turklāt ieteikusi uz spēli netiekošajiem Anglijas faniem uzturēties Lillē, nevis Lānsā, un FA izteikusi kritiku par šā ieteikuma nepārdomātību, jo tas var novest pie jaunām sadursmēm abu izlašu līdzjutēju starpā.

Tāpat arī FA vadītājs Gregs Daiks izteicis kritiku drošības pasākumiem stadionā spēlē pret Krieviju, kā arī nepietiekamajam apsardzes darbinieku skaitam. Daiks arī pārmet UEFA, ka netikusi nodrošināta abu izlašu fanu nošķiršana stadionā, tāpat arī Krievijas līdzjutējiem ir izdevies stadionā ienest pirotehniku, kam vismaz teorētiski šajā čempionātā tiek pievērsta īpaši liela uzmanība.

Izmantotie resursi:
Euro 2016: FA has 'serious concerns' over Lille...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат
Russia striker Dzyuba slams UK media bias |...

 +10 [+] [-]

, 2016-06-14 17:11, pirms 8 gadiem
Tak krieviem ir tikai karš un karš!Šai tautai nekas nav svēts!

 +10 [+] [-]

, 2016-06-14 17:13, pirms 8 gadiem
Es ļoti ceru, ka pk pie tiem mežoņiem nenotiks. Sāk jau atgādināt āfrikas bēgļus. Tiem arī nav mācīta kultūra, tāpat kā krieveļiem. Ka tik kaut ko piekaut vai salauzt.

  +6 [+] [-]

, 2016-06-14 17:20, pirms 8 gadiem
Pofig PC 2018,jo galvenais-Krim Naš.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-14 17:28, pirms 8 gadiem
Viņš saka,ka sods ir taisnīgs.To gan neviens negaidija

  +7 [+] [-]

, 2016-06-14 17:30, pirms 8 gadiem
Tak pat krievu inteliģence atzīst,ka lielākajai daļai(gandrīz visiem) krievu ir saprotams tikai fizisks spēks,vardarbība.Par kut kādu godu un cieņu vai ētiku nevar būt ne runas,jo krieviem tas ir kaut kas nesaprotams.Nesen raidījumā 1:1 krievu žurnālists A.Ņevzorovs,kurš ir liels PSRS laiku patriots, arī uzsvēra krievu alkas pēc vardarbības.

  +8 [+] [-]

, 2016-06-14 17:36, pirms 8 gadiem
Lai atņem būs mācība,ka nevajag pērtiķu baru laist ārpuss Krievijas

  +6 [+] [-]

, 2016-06-14 18:07, pirms 8 gadiem
Pārāk nereāli kaut gan būtu pareizi.
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs: kramblers

  +1 [+] [-]

, 2016-06-14 18:39, pirms 8 gadiem
UEFA un FIFA ir dažādas rīkotājorganizācijas, tā kā čempis notiks Rašā, pirms tam gan bijuši mēģinājumi sarīkot alternatīvu ar Eiropas un R puslodes dalībvalstim, piem., Anglijā, bet Platini iekrišana korupc.skandālā u.c šo ideju laikam ir atmetušas dabiskā nāvē pavisam

  +4 [+] [-]

, 2016-06-14 18:42, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Tev pajoli obligaati trollot pie katra raksta saistiita ar Krieviju?
tu gadījumā neesi no kremļa?
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs: mozilla
Slēpts komentārs: mozilla

  +2 [+] [-]

, 2016-06-14 19:32, pirms 8 gadiem
es ceru, ka 2018.gadā čempis notiks Krievijā, lai visa pasaule redz, kāda ir liela daļa šīs valsts iedzīvotāju, ja pat vietējā čempī pāris gadus atpakaļ savas komandas leģionāriem ar banāniem meta, tad kas notiks, kad būs vairākas valstis no āfrikas kontinenta?!
nebūs vairs tikai ļaunie latvieši, kas krieviem pāri dara...

  +8 [+] [-]

, 2016-06-14 19:40, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Tak tikai Krievijaa tas ir,ASV piemeeram vispaar nes tikai mieru pasaulee,nekoo par to nesanemot pretii(varbuut tikai kripatinas naftas)
Kāds man Latvijā sakars ar ASV?Amerikāņi tak šeit nelamājas sab.transportā,televīzijā nedraud uzbrukt Baltijai,nesauc Baltiešus par fašistiem,neesmu dzirdējis,ka ASV atbalstītāji sistu cilvēkus starptautiskos sporta pasākumos,neaplaupa cilvēkus Latvijā uz ielām.Bet vateņiem jau visur ASV vainīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-06-14 20:02, pirms 8 gadiem
„Nevaru to pierādīt, bet iespējams, ka Krievijai veltītā kritika ir politisku apsvērumu motivēta,” turpināja Dzjuba

Un vēl pasakiet, ka krievu TV nezombē Tieši tādā stilā arī tiek "risināts" katrs Krievijai jūtīgs jautājums. Labs skolēns Dzjuba!
Slēpts komentārs: kramblers
Slēpts komentārs: kramblers

  +7 [+] [-]

, 2016-06-14 20:14, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Vini te armijas dalas izvieto,protams ka ka tev ar saimnieku sanaak nav nekaadas dalas
Tu doma NATO? Mes esam NATO. NATO armija ir musu armija, kas te ko nesaprast un brinieties.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-14 20:15, pirms 8 gadiem
Rusostānas vieta ir Āzijas čempis.
Slēpts komentārs: Semjonovs

  -3 [+] [-]

, 2016-06-14 20:18, pirms 8 gadiem
@kramblers
100%

  +2 [+] [-]

, 2016-06-14 20:45, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Tak paskaties kaa tu esi nozombeets,ar putaam uz luupaaam noliec visu kas ir ar Krieviju saistiits,zheel man juus pamulkus(jokoju mulkus)
Tieši tā, ar putām uz lūpām tu aizstāvi Krieviju. Nozombēts pamuļķis (jokoju muļķis)

  +2 [+] [-]

, 2016-06-14 21:40, pirms 8 gadiem
Slovāku faniem rīt būtu jāpaprovocē krievi, lai notiktu nelielas nekārtības no krievu puses un UEFA diskvali piešķirs Rusiem.😂😂😂

  +3 [+] [-]

, 2016-06-14 22:11, pirms 8 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Slovāku faniem rīt būtu jāpaprovocē krievi, lai notiktu nelielas nekārtības no krievu puses un UEFA diskvali piešķirs Rusiem.😂😂😂
Domāju,ja pat krievi taisīs nekārtības,kas visticamāk arī notiks,tad Rus amatpersonām būs teksti,ka tie nebija krievi,bet gan ukraiņi,amerikāņi un visi citi,kuri grib iegāzt,apmelot un visādi citādi apbižot Krieviju.

  -4 [+] [-]

, 2016-06-14 22:41, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Tieši tā, ar putām uz lūpām tu aizstāvi Krieviju. Nozombēts pamuļķis (jokoju muļķis)
Es vienmeer esmu uzskatiijis ka nav tikai balts vai melns

  +5 [+] [-]

, 2016-06-14 23:20, pirms 8 gadiem
krievi savā stilā - atspērās uz Eiropu, mauro kaut ko par "sava spēka pierādīšanu", nosita vismaz vienu cilvēku, bet viņu sporta ministrs paziņo, ka tas ir attaisnojami, jo tos slepkavas "esot izprovocējuši"... Un tas tur visos līmeņos tā tie praktizēts - " mūs aizvainoja, mēs nogalinam"...mongoļiem tas ir normāli sist nost katru, kas nepiekrīt viņu viedoklim! pašaizsardzība jau nu točna tā nebija - vienkārši kārtēja apdzērušos, nozombētu bidlu ārdīšanās civilizētā pasaulē!

     [+] [-]

, 2016-06-15 01:22, pirms 8 gadiem
vismaz prieks ka Anglijas un Velsas fani Lillee apvienojushies pret kopiigo pretinieku
https://youtu.be/qWoiZ3nixwg