Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Velsas treneris: "Kā nācija esam mazi, bet sirdī esam kontinenta lielumā"

Agris Suveizda

Velsas treneris: "Kā nācija esam mazi, bet sirdī esam kontinenta lielumā"
Kriss Koulmens
Foto: TASS/Scanpix

Noslēgušās spēles B apakšgrupā, un tajā triumfēja debitante Velsa, kas ar 3:0 sagrāva Krieviju, bet favorīte Anglija palika vien otrajā pozīcijā. Piedāvājam izlašu treneru un spēlētāju komentārus.

Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons: "Godīgi sakot, nebiju domājis, ka Anglijas izlase spēs finālturnīrā tik ļoti dominēt visās trijās spēlēs. Tāpēc tas man dod gandarījuma sajūtu un esmu diezgan drošs, ka agrāk vai vēlāk liksim pretiniekiem samaksāt. Ja turpināsim dominēt un radīt tikpat daudz iespēju, kādu dienu mēs gūsim vārtus."

Hodžsons nebija pārāk nobažījies, ka grupā nācās palikt otrajā vietā: "Vēl neesam nolemti. Nevarējām izdarīt īpaši vairāk – dominējām no pirmās līdz pēdējai minūtei, mums bija tik daudz iespēju. Nevaru vainot spēlētāju atdevi un darba apjomu. Visās trīs spēlēs cīņa bija starp mūsu uzbrukumu un pretinieku aizsardzību – nedomāju, ka spēsim tik ļoti dominēt. Nospēlējām labi – radījām spiedienu jau no pirmās minūtes. Nevaru noliegt, ka tiksim kritizēti par iespēju nerealizēšanu, bet pienāks laiks, kad šīs iespējas sāksim izmantot. Esam izslēgšanas spēlēs, kur arī gribējām būt."

Angļu treneris pauda neizpratni par mediju un sabiedrības kritiku par sastāva izvēli: "Ja būtu uzvarējuši, cilvēki neteiktu, ka mums viņu pietrūka [spēlētāju, kuri palika ārpus pamatsastāva]. Kad neuzvaram, tad viņi saka, ka sastāva izvēle nav pareiza – esmu jau pie tā pieradis. Pret Velsu spēli pabeidzām ar Vārdiju un Staridžu uzbrukumā un cilvēki teica, ka tas bija pozitīvi. Taču tagad, kad viņi iet sākumsastāvā, pēkšņi sanāk, ka esmu veicis sešas izmaiņas, viņus ieskaitot. Mani mulsina, ka tiek uzsvērtas šīs sešas izmaiņas."

Vaicāts par angļu tradicionālo Ahilleja papēdi – pendelēm -, Hodžsons apstiprināja, ka treniņos tās tiek praktizētas: "Tās izpildām katru dienu, tomēr pendeles treniņos un pendeles lielas publikas priekšā ir divas dažādas lietas – kā jau mēs Anglijā labi zinām. Neesam nolemti pendelēm, neesam nolemti nerealizēt savas iespējas. Ja komanda turpinās spēlēt ar tādu intensitāti un tikpat lielu dominanci, tad esam spējīgi uzvarēt jau pamatlaikā."

Anglijas izlases vārtsargs Džo Hārts: "Visi gribējām uzvarēt grupā, tomēr tas neizdevās. Dominējām jebkurā laukuma stūrītī, un katrs slovāku spēlētājs būs lepns par šādu rezultātu. Iekļuvām nākamajā kārtā, un neviens negribēs spēlēt pret mums. Godīgi sakot, man visa turnīra laikā nav bijis nekā, ko darīt. Kā komanda esam spēlējuši ļoti labi."

Slovākijas izlases galvenais treneris Jāns Kozāks: "Atdevām visu, kas mums bija, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Pirmajā puslaikā sūtījām diezgan uzbrūkošu komandu un, domāju, diezgan labi turējām bumbu. Galu galā angļu spiediens pieauga. Kad uznāca Alli un Keins, man vajadzēja reaģēt, tāpēc izlaidu Ģembēru un Škriniaru. Kozāčiks aizvadīja teicamu spēli, bet tāpat arī visa pārējā komanda. Eiropas čempionātā nospēlējām neizšķirti ar Angliju – tas ir kaut kas fantastisks. Pierādījām, ka varam spēlēt pret jebkuru komandu."

Velsas izlases galvenais treneris Kriss Koulmens: "Esmu neizsakāmi lepns. Šādos vakaros, kad redzi savas komandas līdzjutējus…Kā nācija ģeogrāfiskā ziņā esam mazi. Bet sirds ziņā mēs šodien bijām kontinenta lielumā." Velsas izlases līderis Gerets Beils: "Šodienas sniegums droši vien bija labākais, kādā esmu bijis iesaistīts, un kas par līdzjutēju atbalstu. Ko gan vēl vairāk var prasīt par uzvaru grupā?! Faniem šeit, faniem mājās – tik ļoti vēlamies viņiem pateikties. Tas mums visiem ir sapņa piepildījums."

Izmantotie resursi:
Roy Hodgson says England fear no one in Euro...
Hodgson: England will start punishing teams......
Hodgson: England will start punishing teams......
Euro 2016: Teams will fear England, says Joe...
Euro 2016 news: Slovakia can compete with...
Chris Coleman 'immensley proud' as Wales top...
Coleman's men living the 'dream'...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-06-21 12:23, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka angļi kārtējo reizi kāps uz tā paša grābekļa. Knapi iesprukuši nākošajā kārtā, iedomība plūst pāri malām, bet beigās pļukš vien sanāks..

  -4 [+] [-]

, 2016-06-21 12:55, pirms 8 gadiem
Kāda vēl Velsiešu nācija? Īstu velsiešu palicis maz. Vairums ir parangļoti gadsimtu laikā

  +3 [+] [-]

, 2016-06-21 13:20, pirms 8 gadiem
Converse87 rakstīja: Kāda vēl Velsiešu nācija? Īstu velsiešu palicis maz. Vairums ir parangļoti gadsimtu laikā
Nevar īsti saprast,cik viņos velsiskuma palicis. Īri jau ar savu valodu praktiski zaudējuši, bet nebūt sevi par angliskiem neuzskata. Tāpat belari ir atsevišķa nācija, bet nez kāpēc vairāk vervelē mongoļtatāriski

  -1 [+] [-]

, 2016-06-21 13:44, pirms 8 gadiem
Angļi un krievi nav pat lielas nācijas, bet paradoks angļi savu valodu uzspieduši pasaules lielākai daļai, krievi arī milzīgai teritorijai, kur daudzi nemaz nav krievi. Abas agresīvas un dzīvīgas nācijas.

     [+] [-]

, 2016-06-21 14:57, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Nevar īsti saprast,cik viņos velsiskuma palicis. Īri jau ar savu valodu praktiski zaudējuši, bet nebūt sevi par angliskiem neuzskata. Tāpat belari ir atsevišķa nācija, bet nez kāpēc vairāk vervelē mongoļtatāriski
Gandriz puse ukrainu izmanto krievu val., bet sava apzina ir pilnigi cita tauta. Vispar interesanti...

     [+] [-]

, 2016-06-21 15:27, pirms 8 gadiem
Nemākulīgi spēlēja Velsa pretuzbrukumu noslēgumos, nemākulīgi, tikai tā izskaidrojams mazais rezultāts. Brazīlijas spēle pret Vāciju varēja būt tikai vāja atblāzma tai sagrāvei, kādai bija nobriedis Velsas vakardienas pretinieks.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-21 16:03, pirms 8 gadiem
kas Velsa par nāciju? vispār brīnos, ka viņiem ir sava futbola izlase... lielbritānija ir un paliek lielbritānija

     [+] [-]

.............. rakstīja: kas Velsa par nāciju? vispār brīnos, ka viņiem ir sava futbola izlase... lielbritānija ir un paliek lielbritānija
Ir velsiešu valda, kuru velsā runā kādi 30% un 50% saprot, tā laikam arī ir tā velsiešu nācija

  +1 [+] [-]

, 2016-06-21 17:13, pirms 8 gadiem
"Kā nācija esam mazi, bet sirdī esam lielāki par krieviem!"

     [+] [-]

, 2016-06-22 05:16, pirms 8 gadiem
Žēl ka Jums nebija pretī pretinieki,bet gan zombēti nīkuļi.