Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinonam hat-trick, "Avalanche" uzvaru rekords; "Rangers" atstāj sausā "Flyers"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Makinonam hat-trick, "Avalanche" uzvaru rekords; "Rangers" atstāj sausā "Flyers"
Neits Makinons. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnījusi līgas līdere Kolorado "Avalanche", kas ar 9:3 pārspēja Losandželosas "Kings". Ar trīs vārtiem atzīmējās Natans Makinons. Citā spēlē Ņujorkas "Rangers" ar 4:0 pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Kolorado "Avalanche" ar 9:3 sagrāva Losandželosas "Kings". Šī bija NHL līdervienības 53. uzvara šosezon. 53 uzvaras sezonā ir jauns "Avalanche" komandas rekords. Tā šobrīd ar 112 ir pārliecinoši labākā komanda līgā.

• Iepriekšējais "Avalanche" uzvaru rekords (52 spēles) tika uzstādīts 2001./02. gada sezonā, bet atkārtots tas tika 2013./14. gada sezonā.

• 2021./22. gada sezonā jau septiņiem Kolorado spēlētājiem izdevies sasniegt 20 gūto vārtu robežu. Pēdējais no viņiem ir Valērijs Ničuškins, kurš guva divus vārtus un šo robežu sasniedza šajā spēlē.

• Vairākus nozīmīgus rekordus sasniedza "Avalanche" aizsargs Keils Makars. Viņš spēli noslēdza ar 1+3. Šosezon kopumā viņam izdevies iekrāt 81 rezultativitātes punktu. Viņš kļuvis vien par astoto aizsargu vēsturē, kurš šo robežu sezonas laikā sasniedzis pirms 24 gadu dzimšanas dienas.

• Karjeras trešo hat-trick iekrāja Natans Makinons. Šī viņam bija pirmā trīs vārtu spēle regulārajā turnīrā aizvadīto sešu sezonu laikā. Pēdējo hat-trick viņš bija guvis 2021. gada Stenlija kausa izcīņā.

Ņujorkas "Rangers" ar 4:0 izbraukumā uzveica Filadelfijas "Flyers". Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Aleksandars Georgijevs, kurš atvairīja visus 28 pretinieku izdarītos metienus.

• Krisam Kreideram vārtus šajā mačā neizdevās gūt, tomēr viņš joprojām ir tuvu tam, lai atkārtotu "Rangers" rekordu vienas sezonas gūto vārtu rādītājā. Viņam šobrīd ir 50 gūtie vārti.

• Kāpo Kako guva divus vārtus. Karjeras laikā vismaz divus vārtus spēlē viņš guvis sešās spēlēs. Tikai sešiem spēlētājiem, kas jaunāki par 22 gadiem, izdevies iekrāt vairāk šādu spēļu. Pirmajā vietā ar 11 šādiem mačiem ir Dons Murdočs.

• Georgijevs pēdējos sešos mačos, kurus sācis pamatsastāvā, ne reizi nav zaudējis. "Rangers" vēsturē tā ir pirmā reize, kad vienas sezonas ietvaros diviem vārtu vīriem ir vismaz sešu uzvarēto spēļu sērija. Igoram Šestjorkinam laika posmā no 2021. gada 31. decembra līdz 2022. gada 24. janvārim bija septiņās šādas spēles.