Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL labākajam vārtu guvējam Metjūzam divu spēļu diskvalifikācija

Agris Suveizda

NHL labākajam vārtu guvējam Metjūzam divu spēļu diskvalifikācija
Rasmuss Dalīns un Ostons Metjūzs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju drošības departaments piespriedis Toronto "Maple Leafs" līderim Ostonam Metjūzam divu maču diskvalifikāciju. Amerikānis šajā laika posmā nesaņems algu un tādējādi zaudēs 116,4 tūkstošus ASV dolāru.

Svētdienas vakarā Bufalo "Sabres" bez Zemgus Girgensona pārspēja Toronto "Maple Leafs", spēlē zem klajas debess uzvarot ar 5:2. Trešajā periodā "Sabres" zviedru aizsargs Rasmuss Dalīns pie saviem vārtiem izprovocēja Metjūzu, kurš nesavaldījās un ar nūju iesita sāncensim pa kaklu. Metjūzs saņēma divu minūšu noraidījumu.


24 gadus vecais centrs šosezon 56 spēlēs ir sakrājis 77 (45+32) punktus. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš ieņem piekto vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no Konora Makdeivida, bet labāko vārtu guvēju tabulā ir pārliecinošs līderis, par sešām ripām apsteidzot Leonu Draizaitlu. Vēl tālāk seko Kriss Kraiders (38), Kails Konors (37) un Aleksandrs Ovečkins (36). Metjūzam rit trešais gads piecu sezonu līgumā par 58,2 miljoniem dolāru.

Toronto "Maple Leafs" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas un ar 79 punktiem 59 spēlēs ieņem trešo vietu Atlantijas divīzijā. Metjūzs nepalīdzēs mājas spēlēs pret Dalasas "Stars" un Karolīnas "Hurricanes".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/auston-mat...