Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvietēm pusfinālā pievienojas nīderlandietes Stama un Šona

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvietēm pusfinālā pievienojas nīderlandietes Stama un Šona
Katja Stama. Foto: CEV

Eiropas čempionāta pludmales volejbolā izveidojies pirmais pusfināla pāris sieviešu turnīrā. Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai cīņā par vietu finālā pievienojās Nīderlandes pludmales volejbolistes Katja Stama un Raisa Šona.

Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka kā pirmās iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā. Viņas gaidīja savas nākamās pretinieces, par šo privilēģiju cīnoties vācietēm Viktorijai Bīnekai/Izabelai Šnaiderai un nīderlandietēm Katjai Stamai/Raisai Šonai.

Spēli ļoti pārliecinoši sāka vācietes, izvirzoties vadībā ar 3:0. Nīderlandes duets sasparojās un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (5:5). Līdz seta otrajai pusei Vācijas duets vēl saglabāja minimālu pārsvaru, bet tad Šona ar eisu izvirzīja Nīderlandes duetu vadībā ar 14:12. Drīz pēc tam vācietēm padevās labs nogrieznis, piespiežot pretinieces kļūdīties un atgūstot vadību (16:15). Stama uzreiz atzīmējās ar diviem blokiem, panākot 18:16. Seta galotnē vēl viena lieliska serve padevās Stamai, bet pie eisa tika arī Bīneka. Nākamā bumba lidoja autā, nīderlandietēm gūstot panākumu ar 21:19.

Otrā seta sākumā uz viļņa esošās nīderlandietes ar aktīvu spēli aizsardzībā ieguva 4:0 vadību. Vācietes paņēma pārtraukumu, uzreiz atspēlējot pusi no deficīta. Šnaiderei bija vairākas labas iespējas vēl sadeldēt deficītu, bet piekliboja izpildījums uzbrukumā. Vācietes sagaidīja pāris nepārliecinošus uzbrukumus no konkurentēm, rezultātam kļūstot neizšķirtam (8:8). Uz brīdi nīderlandietes izlaida vadību, bet tad Šona atzīmējās ar eisu un Stama ar bloku (12:10). Arī nākamās divas izspēles noslēdzās ar punktu Nīderlandes duetam, kas bija pieteikums uz uzvaru. Līdz seta galotnei vācietēm izdevās atspēlēt visu deficītu un pat izvirzīties vadībā (19:18). Šona atzīmējās ar eisu, dodot Nīderlandes duetam mačbumbu. Nepagāja ilgs laiks, lai nīderlandietes spētu izcīnīt uzvaru ar 2-0 (21:19, 23:21).

Aizraujoša cīņa bija gaidāma starp diviem Tokijas olimpisko spēļu dalībnieču duetiem. Šveicietes Tanja Huberli un Nina Betšarta mērojās spēkiem ar Sani Kaizeri un Madeleinu Mepelinku no Nīderlandes. Spēli ar četriem gūtiem punktiem sāka šveicietes, bet pēc tam ieuva arī sešu punktu pārsvaru (8:2). Līdz tehniskajam pārtraukumam Nīderlandes duets atguvās un sadeldēja deficītu līdz minimumam (9:10). Pēc tehniskā pārtraukuma šveicietes atjaunoja četru punktu pārsvaru, bet arī šoreiz pretinieces atspēlējās. Pirms seta galotnes Kaizere un Mepelinka arī izvirzījās minimālā vadībā, bet panākumu tomēr izrāva Huberli un Betšarta - 22:20.

Otrajā setā dueti cīnījās punkts punktā, kad ar 7:5 vadībā izvirzījās Kaizere un Mepelinka. Šveicietes atbildēja ar trīs punktu izrāvienu, pirmo reizi setā izvirzoties vadībā. Pēc tehniskā pārtraukuma Huberli un Betšarta veica izrāvienu un ieguva piecu punktu pārsvaru (18:13). Arī otrajā setā nīderlandietes nepadevās un sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem (16:18). Šveices duets tika pie trīs punktu pārsvara, bet tad tas sadila līdz minimumam. Huberli un Betšarta nerealizēja pirmo mačbumbu, bet ar otro lika punktu spēlei, iekļūstot pusfinālā, kurā būs jācīnās ar vācietēm Borgeri un Zūdi - 2-0 (22:20, 21:19).

Pirmā pusfināla spēle starp Latvijas un Nīderlandes duetiem risināsies plkst. 11:45, bet stundu vēlāk laukumā dosies Šveices un Vācijas pludmales volejbolistēm.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, ceturtdaļfināli sievietēm

SpēleRezultāts
Stama/Šona (Nīderlande) - Bīneka/Šnaidere (Vācija)2-0 (21:19; 23:21)
Laburēra/Tilmana (Vācija) - Graudiņa/Kravčenoka (Latvija)1-2 (21:13; 16:21; 13:15)
Huberli/Betšarta (Šveice) - Kaizere/Mepelinka (Nīderlande)2-0 (22:20; 21:19)
Borgere/Zūde (Vācija) - Dabiža/Holomina (Krievija)2-0 (21:18; 21:19)

     [+] [-]

, 2021-08-14 11:27, pirms 3 gadiem
Kur interneta var redzet?