Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Biatlona savienības dopinga skandālā iesaistās arī SOK, pārtraucot finansēt IBU

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Biatlona savienības dopinga skandālā iesaistās arī SOK, pārtraucot finansēt IBU
Annešs Besebergs
Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pārtrauks finansiāli atbalstīt Starptautisko biatlona savienību (IBU) sakarā ar korupcijas un krāpšanas skandālu, kurā iesaistīts bijušais federācijas prezidents Annešs Besebergs, līdz brīdim, kamēr IBU izpildīs SOK izpildkomitejas izstrādātus kritērijus.

Šā gada aprīlī biatlona pasauli pāršalca ziņas par iespējamu korupcijas skandālu, dēļ kura IBU prezidenta amatu pameta norvēģis Annešs Besebergs, kā arī ģenerālsekretāre Nikole Rēša. Austrijas policija veica kratīšanu IBU mītnē, un par iemeslu tam tika nosaukta korupcija dopinga skandāla sakarā. Pēc ziņu aģentūras AFP pieejamās informācijas Besebergs, iespējams, sadarbojās ar Krievijas amatpersonām, lai slēptu 65 dopinga gadījumus un aizstāvētu Krievijas sportistu intereses. Viņš tiek turēts aizdomās par 300 000 ASV dolāru (243 095 eiro) lielu kukuļa ņemšanu.

Sakarā ar šo skandālu SOK pārstājusi veikt jebkādus tiešos maksājumus IBU līdz brīdim, kad apsūdzētā puse izpildīs SOK izpildkomitejas prasības. Tāpat SOK gaida jaunās IBU prezidenta vēlēšanas, kurās dalību apstiprinājuši Zviedrijas un Latvijas biatlona federāciju vadītāji Ūle Dālins un Baiba Broka. Vēlēšanu kongress no 5. līdz 10. septembrim notiks Horvātijā, Porečā.

SOK uzklausīs IBU ētikas un antidopinga komiteju ziņojumus, tāpat iegūs datus no Maskavas dopinga laboratorijas un Pasaules antidopinga aģentūras (WADA). Starptautiskajai biatlona savienībai arī likts sākt sadarbību ar Neatkarīgo testēšanas aģentūru (ITA). IBU dots laiks līdz 10. septembrim, lai izpildītu visus SOK uzliktos pienākumus un saistības.

Oktobra sākumā SOK izpildkomitejas sanāksmē tiks pārrunāta apkopotā un iegūtā informācija. Maz ticams, ka skandāla un sankciju iznākums varētu apdraudēt biatlona vietu olimpisko spēļu programmā, tomēr viss atkarīgs no tā, kādos apmēros izvērsīsies dopinga korupcijas skandāls.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

  +4 [+] [-]

, 2018-06-13 19:17, pirms 6 gadiem
wow! vēl viens vates krāpšanās gadījums!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-14 03:51, pirms 6 gadiem
Tad jau Brokai vairs nebūs interesanti kandidēt, ja nebūs finansējuma.

     [+] [-]

, 2018-06-14 08:57, pirms 6 gadiem
Ne pa temai, bet norvegi nesaka Beserbejs? Vai saja gadijuma vini izruna vardu ta ka to raksta?

     [+] [-]

, 2018-06-14 14:36, pirms 6 gadiem
goriks rakstīja: Ne pa temai, bet norvegi nesaka Beserbejs? Vai saja gadijuma vini izruna vardu ta ka to raksta?
Šī portāla autoru variantā pareizi var būt ari Žanis Vimba