Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielajam deviņi vārti, "Ogre" grauj un kā pēdējā iekļūst Virslīgas pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lielajam deviņi vārti, "Ogre" grauj un kā pēdējā iekļūst Virslīgas pusfinālā
Vaiņodnieku vārtiem uzbrūk ogrēnietis Renāts Hovratovičs. Foto: Ritvars Raits

Pēdējo vietu Latvijas "SynotTip" handbola Virslīgas pusfinālā aizņēmusi "Ogre", kas ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā mačā savā laukumā ar 37:25 pārspēja "Vaiņodi". Ar deviņiem vārtiem uzvarētāju rindās atzīmējās Toms Lielais.

"Ogres" un "Vaiņodes" handbolisti parūpējušies par visintriģējošāko ceturtdaļfināla sēriju šīs sezonas vīriešu handbola Virslīgā. Tiesa, jāatzīst, ka neviena no spēlēm nebija ļoti saspringta - pirmajā spēlē ogrēnieši triumfēja ar 45:36, savukārt sērijas otrajā mačā vaiņodieši negaidīti bija pārāki savā laukumā - 34:25.

Šovakar saspringts bija tikai pats cīņas sākums, "Vaiņodes" komandai dažas reizes iegūstot minimālu vadību. Turpinājumā - sākot no sestās minūtes - iniciatīvu pilnībā pārņēma "Ogre", kas no sev nelabvēlīgā 4:5 rezultāta panāca 13:6 savā labā. Līdz puslaika beigām ogrēnieši spēja nedaudz palielināt savu pārsvaru, mājiniekiem 15 minūšu pārtraukumā dodoties ar astoņu vārtu handikapu kabatā - 22:14.

Pēc atpūtas "Vaiņodei" neizdevās lauzt cīņas gaitu, Ogres handbolistiem visa otrā puslaika ilgumā nosargājot un nostiprinot drošu pārsvaru, kas pastāvīgi svārstījās ap desmit vārtu apjomu. Bez Toma Lielā "Ogres" vienībā rezultatīvu sniegumu parādīja arī Renāts Hovratovičs, Vjačeslavs Rutka un Reinis Sļusarevs, kuri katrs iemeta pa pieciem vārtiem.

"Vaiņodes" rindās astoņi precīzi raidījumi Oskara Pāvila rēķinā, bet septiņas reizes rezultatīvi meta Ainārs Pāvils.

Fotogalerija: ŠEIT

Sērijā līdz divām uzvarām ogrēnieši bija pārāki ar 2-1, nodrošinot pusfināla dueli pret Rīgas "Celtnieku". Otrajā pusfināla sērijā čempionvienība Dobeles "Tenax" eksaminēs Ludzas "Latgolu".

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/calendar/6677