Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

J.Šmēdiņš: "Cīņā par olimpiādi viss būs atkarīgs no mums pašiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

J.Šmēdiņš: "Cīņā par olimpiādi viss būs atkarīgs no mums pašiem"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šo gadu noslēdz kā pasaules ranga līderi. Sarunā ar laikrakstu "Diena" viens no mūsu līderiem gan atzīst, ka no aizvadītās sezonas iekšā palicis sportiskais niknums. Riodežaneiro olimpiādes kontekstā Mārtiņš Pļaviņš apvienošanos ar Hermanu Egleskalnu nosauc par savu pēdējo iespēju.

Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pēdējos divos gados sevi apliecinājuši kā planētas stabilāko pāri, taču nākamgad sāksies olimpiskā kvalifikācija, kas var ieviest kādas korektīvas lietu kārtībā.

Jānis Šmēdiņš: "Varētu teikt, ka pirmo vietu izcīnīt ir vieglāk nekā nosargāt, jo iepriekšējā sezonā mums sanāca viss - lielākajā daļā turnīru bijām uz goda pjedestāla, vairākos uzvarējām. Šogad medaļu un uzvaru bija mazāk, taču kopvērtējumā pirmo vietu nosargājām, jo bijām stabilāki par pretiniekiem. Arī snieguma ziņā šosezon negāja tik gludi kā iepriekš. It kā nav slikti, bet sportiskais niknums iekšā ir nedaudz palicis par to, ka nebija vairāk uzvaru pasaules kausa posmos. Grūti teikt, kā mainīsies konkurence nākamgad, kad sāksies cīņa par ceļazīmēm uz olimpisko turnīru. Skaidrs, ka viss būs atkarīgs no mums pašiem - kā būsim sagatavojušies un cik labi spēlēsim."

Mārtiņam Pļaviņam kopā ar Aleksandru Soloveju sezona neizdevās. Nākamgad olimpiskās kvalifikācijas ietvaros Londonas spēļu bronzas medaļnieks startēs ar Latvijas volejbola izlases vareno diagonāli Hermanu Egleskalnu, līdz ar to nākamais gads varētu būt patiešām intriģējošs.

Mārtiņš Pļaviņš: "Sezonas sākums nebija slikts, taču tās vidū viss kaut kā apstājās un nevirzījās uz priekšu tā, kā bija plānots, un beigas sanāca diezgan pašvakas. Nebija gaidītās stabilitātes, tāpēc ar Aleksandru Soloveju nolēmām pamainīt pāriniekus. Iespējams, viņam bija grūti spēlēt šādā ritmā, kad katru nedēļu tiek prasīts vislabākais sniegums. Ticība vienam uz otru pamazām izzuda. Domājot par olimpisko kvalifikāciju, noskaņojums joprojām ir pozitīvs. Protams, būs jāiedzen pārējās komandas, un tas ceļš būs vēl grūtāks nekā paredzēju iepriekš, taču viss ir izdarāms. Spēlēšana ar Hermanu Egleskalnu varētu būt tāda kā mana pēdējā iespēja."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"