Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

''Penguins'' bez Bļugera pieveic Toronto, Vašingtona grauj ''Lightning''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Penguins'' bez Bļugera pieveic Toronto, Vašingtona grauj ''Lightning''
Sidnijs Krosbijs. Foto: NHL

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tika aizvadītas četras cīņas. Trīs no tām jau ir noslēgušās un uzvarētāja ir zināma.

Toronto ''Maple Leafs'' 2:4 Pitsburgas ''Penguins''

• Pitsburgas panākumā pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta tika tikai Jevgēņijs Malkins, kura kontā 1+1. Keisijs Desmits pingvīnu vārtos atsita 28 no 30 mājinieku raidījumiem.

• Gūstot vārtus šajā mačā, Malkins nu ir bijis precīzs pret 132 dažādiem NHL vārtsargiem. Tikai pieci aktīvie hokejisti ir pārspējuši vairāk vārtu vīrus. Viens no tiem ir viņa komandas biedrs Sidnijs Krosbijs (133).

• Pirmā perioda vidusdaļā rezultātu atklāja ''Maple Leafs'', taču Pitsburga prata atspēlēties un pat izvirzīties vadībā. Trešās trešdaļas sākumā vēl bija neizšķirts, taču 42. minūtē uzvaras vārtus guva Broks Makdžins. Ceturtie vārti tika gūti, kad ripa slīdēja jau tukšā Toronto cietoksnī.

• ''Penguins'' joprojām spēlē bez latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera, kuru pirms sezonas sākuma nomāca savainojums. Jaunajā sezonā latvietis ir bez spēļu prakses.

• Pitsburgai šī bija otrā uzvara divās spēlēs, kamēr Kanādas klubs piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas. Septiņu zaudējumu sērija gan ''Penguins'' joprojām neļauj ieņemt augstāku vietu par 14. Austrumu konferencē (14 punkti 14 mačos).

Vašingtonas ''Capitals'' 5:1 Tampabejas ''Lightning''

• Vašingtonas kluba triumfā pamatus ielika Sonijs Milano, kurš guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. 28 no 29 metieniem tikmēr atvairīja Dārsijs Kempers.

• Pie 600. punkta NHL šonakt tika ilggadējais ''Capitals'' aizsargs Džons Karlsons, kurš savai vienībai ir lojāls jau kopš 2008. gada, kad tika draftēts. Viņš tuvojas arī 900 regulārās sezonas spēļu atzīmei.

• ''Lightning'' šoreiz pievīla vārtu vīrs Andrejs Vasiļevskis, tiekot galā ar vien 19 no 24 metieniem jeb 79.2%. Kluba goda vārtus guva 24 gadus vecais Niks Perbiks, kuram šī bija vien otrā ripa NHL.

• ''Capitals'' savā laukumā spēja uzvarēt par spīti viesu spiedienam. Tampabejas hokejisti mača gaitā izpildīja par sešiem metieniem, diviem spēka paņēmieniem un trim bloķētiem metieniem vairāk. Viesi uzvarēja arī krietni vairāk iemetienos (28:17).

Dalasas ''Stars'' 4:5 Sanhosē ''Sharks''

• Sanhosē izbraukumā pārsteidza un pieveica ''Stars'' hokejistus. Triumfēt palīdzēja lieliskā precizitāte - mača gaitā vienība izpildīja vien 18 metienus vārtu rāmī.

• Ar 1+1 uzvarētāju labā izcēlās Timo Meiers, Logans Kutūrs un Tomāšs Hertls. Mājiniekus šoreiz pievīla vārtu vīrs Džeiks Otindžers, kurš tika galā tikai ar 13 no 18 viesu metieniem.

• ''Stars'' mača gaitā izpildīja par 11 metieniem un uzvarēja par trim iemetieniem vairāk, taču pie punktiem nespēja tikt. Uz brīdi haizivis bija vadībā arī ar 5:2, tomēr deficītu laukuma saimniekiem izdevās samazināt līdz minimumam.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas ''Viaplay'' platformā.

NHL regulārās sezonas spēles naktī uz 12. novembri

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Maple Leafs - Penguins2:4 (1:1; 1:1; 0:2)Malkins (1+1); Zakers (1+0); Nīlanders (1+0)
Capitals - Lightning5:1 (1:0; 2:0; 2:1)Karlsons (0+1); Milano (2+1); Kempers (96.6%)
Stars - Sharks4:5 (2:2; 0:2; 2:1)Meiers (1+1); Kutūrs (1+1); Bens (2+0)
Kraken - Wild0:1 (0:1; 0:0; 0:0)Flerī (100%); Cukarello (1+0); Džounss (95.2%)