Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Medijs: leģendārais Bodiroga tuvākajā laikā kļūs par Eirolīgas izpilddirektoru

Medijs: leģendārais Bodiroga tuvākajā laikā kļūs par Eirolīgas izpilddirektoru
Dejans Bodiroga. Foto: atvlb.sr

Serbu medijs ''Mozzart Sport'' ziņo, ka bijušais basketbolists Dejans Bodiroga tuvākajās dienās kļūs par jauno ULEB Eirolīgas izpilddirektoru, nomainot spāņu funkcionāru Žordi Bartomeu.

''Mozzart Sport'' rīcībā esošā informācija liecina, ka pašreizējā Eirolīgas izpilddirektora Bartomeu pēdējā darba diena amatā būs 14.septembris. Kā viņa aizvietotājs uz pagaidu laiku tiks apstiprināts Maršals Glikmens – amerikāņu funkcionārs, kurš iepriekš darbojies kā Eirolīgas valdes padomnieks.

Vēlāk izpilddirektora amatā paredzēts apstiprināt Serbijas basketbola leģendu Dejanu Bodirogu. Viņš pēc spilgtās spēlētāja karjeras beigām darbojies kā bankrotējušās Romas ''Virtus'' ģenerālmenedžeris, strādājis kā Serbijas Basketbola federācijas viceprezidents un darbojies FIBA Sacensību komisijā.

63 gadus vecais Bartomeu par ULEB Eirolīgas izpilddirektoru kļuva 2000. gadā. Par viņa atstāšanu amatā balsoja Spānijas klubi ''Real'', ''Barcelona'' un ''Baskonia'', kā arī abas turku vienības – ''Anadolu Efes'' un ''Fenerbahce''.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-177864-...


Jorgoss Bardzokass. Foto: Sputnik/Scanpix

''Olympiacos'' pagarina līgumu ar galveno treneri Bardzokasu līdz 2026. gadam

Grieķijas basketbola grands Pirejas ''Olympiacos'' pavēstījis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Jorgosu Bardzokasu līdz 2026. gadam.
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.