Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kūpera realizētais sods sagādā DĀR pirmo zaudējumu Regbija čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kūpera realizētais sods sagādā DĀR pirmo zaudējumu Regbija čempionātā
Kveids Kūpers šodien realizēja visus sitienus pa vārtiem, Foto:AFP/Scanpix

Pateicoties Kveida Kūpera realizētajam soda sitienam mača pēdējās sekundēs, Austrālijas izlase šodien ar 28:26 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas valstsvienību, sagādājot aktuālajiem Pasaules kausa ieguvējiem pirmo zaudējumu 2021. gada Regbija čempionāta izspēlē.

Šodien ar divām spēlēm turpinājās 2021. gada Regbija čempionāta izspēle, kas, kā iepriekš ziņojām, ir pilnībā pārcēlies uz Austrāliju, t.i., visi atlikušie mači tiks aizvadīti vienā valstī.

Spēļu diena sākās ar Jaunzēlandes un Argentīnas spēli. Jāsaka, ka pats cīņas sākums likās interesants, jo abas komandas deva pamatu domāt, ka labāko noskaidrošanai akcents tiks likts uz uzbrukumu. Ilgi gan tā nebija, jo pēc pāris perspektīviem, bet beigu beigās neveiksmīgiem uzbrukumiem, Argentīnas komanda bija spiesta atkāpties uz savu laukuma pusi un tieši tur Jaunzēlande viņus "piespieda", nelaižot vaļā.

Puslaiks beidzās ar rezultātu 22:0, taču te vietā būtu apzīmējums "tikai", jo spiediens uz Argentīnas laukuma pusi bija liels un nepārtraukts (pēc 40 minūtēm Jaunzēlandei bija 70% bumbas kontrolē un 80% laukuma kontrolē), bet vairāk punkti netika gūti pašu jaunzēlandiešu neuzmanības un nedisciplinētības dēļ. Džordijam Baretam vien bija divas labas iespējas piespiest bumbu laukuma gala zonā. Savukārt Reiko Ioanī, Sevu Rīzs un Daltons Papalī savas iespējas gan izmantoja.

Protams jāatzīmē argentīniešu aizsardzība, kas ar lieliem spēkiem turējās pretī "All Blacks" uzbrukuma viļņiem, taču, kā jau ne vienu vien reizi ir gadījies, vēloties spēlēt agresīvi, "Los Pumas" pārcenšas un šoreiz puslaika beigās dzeltenā kartīte tika parādīta Pablo Materam.

Otrais puslaiks pagāja teju pēc identiska scenārija, jo tajā arī bija gan liels jaunzēlandiešu pārsvars, gan divi "All Blacks" piezemējumi (abi Luka Džeikobsona kontā), gan arī argentīniešu dzeltenā kartīte (Karlosam Mucio) un vairāki jaunzēlandiešu pašu rokām sabojāti vai līdz galam neizpildīti bīstami uzbrukumi.

Droši var teikt, ka šī spēle bija "uz vienu laukuma pusi", taču interesants ir vēl cits fakts. 2020. gada 14. novembrī Argentīna ar 25:15 pārspēja Jaunzēlandi, kas bija pirmā dienvidamerikāņu uzvara pār "All Blacks" kopš abas komandas aizvadīja starptautiskos mačus. Pēc šīs spēles komandas ir tikušās divreiz un Jaunzēlande ir svinējusi uzvaras ar 38:0 un 39:0.

Nepilnu stundu pēc pirmā mača izskaņas, tajā pašā Goldkostas "Cbus Super Stadium" regbija arēnā devās Austrālijas un Dienvidāfrikas Republikas komandas. Interesanti, ka, lai gan mačs faktiski notika "Valabiju" mājās, par nominālajiem laukuma saimniekiem šoreiz tika nozīmēta DĀR komanda.

Runājot par pašu spēli, tad tā kategoriski atšķīrās no dienas pirmā mača, jo Austrālija un DĀR sarīkoja aktīvu spēli abos virzienos, kas atspoguļojās ne tikai rezultātā, pēc 40 nospēlētām minūtēm tas bija 19:11 par labu austrāliešiem, bet arī tajā, ka abas komandas tika pie dzeltenajām kartītēm. Savukārt piezemējumi austrālieša Endrjū Kelaveja un DĀR uzbrucēja Bongi Mbonambi kontā.

Otrajā puslaikā komandas turpināja jau iesākto, proti, diezgan asu cīņu, katra tiekot pie vēl vienas dzeltenās kartītes, taču atrast ceļu līdz ieskaites zonai nemaz tik viegli nesanāca. Patiesībā, otrajā puslaikā "Valabiji" tā arī to neizdarīja. "Gazeles" no DĀR gan divreiz, abas ar Malkoma Marksa rokām, piespieda bumbu ieskaites zonā un pēc otrā veiksmīgā uzbrukuma DĀR arī izvirzījās vadībā ar 26:25, kas bija arī spēles rezultāts 80. minūtes beigās.

Regbijā gan spēles pamatlaika beigas nenozīmē visa mača beigas, jo tas, kā zināms, turpinās kamēr tiesnesis to nepārtrauc kāda pārkāpuma dēļ. Šoreiz pārkāpumu izdarīja nominālie laukuma saimnieki, DĀR komanda, bet Kveids Kūpers, kurš arī bija spēles rezultatīvākais regbists, realizēja savu septīto soda sitienu, izraujot uzvaru faktiskajiem laukuma saimniekiem.

Interesanti, ka šī Austrālijas regbija valstsvienībai bija pirmā uzvara kopš 2011. gada pār DĀR komandu, spēlējot viesu statusā.

2021. gada Regbija čempionāta izspēle turpināsies pēc nedēļas, kad 18. septembrī abi komandu pāri tiksies atkārtoti. Pēc tam, 25. septembrī un 2. oktobrī, tiks aizvadīti vēl divi cīņu pāri. Austrālija tiksies ar Argentīnu, bet Jaunzēlande divreiz spēkosies ar DĀR izlasi.

2021. gada Regbija čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeArgentīna39:0
DĀRAustrālija26:28
#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande330015
2.DĀR320110
3.Austrālija31024
4.Argentīna30030