Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Uz VEF galvenā trenera amatu kandidējuši arī Helmanis, Štelmahers, Čoders un Kurtinaitis

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Uz VEF galvenā trenera amatu kandidējuši arī Helmanis, Štelmahers, Čoders un Kurtinaitis
Jānis Blūms. Foto: F64

Raidījuma ''eXi'' piektās sezonas 24. epizodē pie Jāņa Celmiņa viesojās bijušais Latvijas basketbola izlases kapteinis un pašreizējais ''VEF Rīga'' padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms, kurš atklāja treneru vārdus, kuri izskatīti kluba jaunā galvenā trenera atlases konkursā.

Pēc sezonas beigām VEF paziņoja, ka pēc 17 gadu darba organizācijā to pametīs Jānis Gailītis, kurš nākamajā sezonā vadīs Vācijas Bundeslīgas klubu ''Syntainics MBC''. Jūnija ievadā Latvijas titulētākais basketbola klubs pavēstīja, ka jaunais kluba galvenais stratēģis būs Mārtiņš Gulbis, ar kuru noslēgts līgums uz 1+2 sezonām.

''Gribējām latviešu treneri. Bija vairāki kandidāti – Uvis Helmanis, Roberts Štelmahers, Dāvis Čoders un Rims Kurtinaitis,'' VEF jaunā galvenā trenera meklējumus raidījuma ''eXi'' 24. epizodē atcerējās Jānis Blūms. ''Gribējām nedaudz jaunāku treneri. Tādu, kas bijis VEF. Mārtiņš [Gulbis] ir bijis VEF [kā spēlētājs], bijis starptautiskā līmenī ar meitenēm izlases kontekstā, arī Eirolīgā. Jādod iespējas,'' turpināja Latvijas čempiones padomes priekšsēdētājs.

''Man vienmēr viņš ar savu raksturu ir simpatizējis. Viņš man kaut kādā ziņā atgādina latviešu [Šarūnu] Jasikēviču. Arī parasti, kad komentē Eirolīgu, tad viņš komentē Jasikēviča spēles. Lietuvietis varētu būt kā viņa mentors un paraugs,'' par jauno VEF galveno treneri Mārtiņu Gulbi izteicās Blūms.

Pilnu raidījuma ''eXi'' piektās sezonas 24. epizodi ar Jāni Blūmu skaties ŠEIT!