Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vītols turpinās diriģēt Latvijas vicečempionu Zeļļu saspēli

Emils Ozerinskis

Vītols turpinās diriģēt Latvijas vicečempionu Zeļļu saspēli
Juris Vītols. Foto: Andris Grīnbergs

Latvijas basketbola vicečempionvienība "Rīgas Zeļļi" pagarinājusi savu sadarbību ar saspēles vadītāju Juri Vītolu, kurš rozo rindās spēlēs arī kluba otrajā sezonā.

Aizvadītajā sezonā saspēles vadītāja pozīcijā "Rīgas Zeļļiem" smagumu uz saviem pleciem iznesa divi jaunās paaudzes latviešu basketbolisti. Pamatsastāva saspiča loma bija uzticēta nupat kā Latvijas Universitātē "Biznesa vadības" bakalaura programmu absolvējušajam Tomam Skujam, bet viņa dublieris bija Juris Vītols, kuram šajā nedēļas nogalē apritēs 19 gadi.

Apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas turnīrā Vītols piedalījās 30 spēlēs, vidēji gūstot 6,8 punktus un izdarot 2,7 rezultatīvas piespēles. Latvijas čempionāta play-off turnīrā Vītola rādītāji 13 godalgu cīņās sniedzās līdz 6,7 punktiem un 3,2 rezultatīvām piespēlēm.

"Daugavas sporta nama" audzēknis savas pirmās divas sezonas profesionālajā basketbolā pavadīja "Liepājas" rindās. Pagājušajā vasarā Vītols sekoja trenerim Jurim Umbraško, kurš strādāja "Liepājas" sistēmā, un jaundibināto "Rīgas Zeļļu" vienību.

"Mūsu kluba virziens paliek nemainīgs - jauno spēlētāju attīstība - tāpēc viens no jaunās paaudzes labākajiem aizsargiem Juris Vītols bija viena no mūsu prioritātēm gan iepriekšējā, gan šajā vasarā. Mūsdienu basketbolā atslēgas spēlētāji bieži vien ir spēles veidotāji, un mēs ticam, ka agrāk vai vēlāk Juris būs nākamais Latvijas izlases saspēles vadītājs," komentēja kluba prezidents Edgars Buļs.

"Jurim bija iespējas braukt uz koledžu ASV, bet viņš izvēlējās palikt Zeļļos un turpināt mācības Rīgā. Mums ir liels prieks, ka mūsu vīzija strādā - Zeļļu jaunie spēlētāji paralēli basketbola spēlēšanai iegūst izglītību kādā no Rīgas augstskolām, un mācību apmaksu sedz klubs. Aicinām visus jaunos sportistus domāt soli uz priekšu un pie iespējas iegūt labu izglītību, kas noderēs tālāk dzīvē pēc aktīvās sporta karjeras beigām," atzīmēja Buļs.

Savā debijas sezonā rozie iekļuva apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēs, aizcīnījās līdz Latvijas basketbola "Užavas" kausa finālam un iekļuva Latvijas Basketbola līgas finālsērijā. Visos trīs turnīros "Rīgas Zeļļi" atdūrās pret melno "VEF Rīga" sienu.

"Rīgas Zeļļi"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.ValstsKlubs 2024'
Juris VītolsPG1882005LatvijaRīgas Zeļļi
Uģis PineteSG1941991LatvijaRīgas Zeļļi
Zigmārs RaimoPF2001997LatvijaRīgas Zeļļi
Francis LācisPF2001999LatvijaRīgas Zeļļi
Kristers SkrindaPF2082006LatvijaRīgas Zeļļi

  -2 [+] [-]

, 2024-06-26 13:22, pirms 3 dienām
zhel, bija ceriba uz Žagaru

     [+] [-]

, 2024-06-26 21:42, pirms 2 dienām
Sen zināms. Nākamie rindā uz līguma pagarinājumiem Skuja un Vīksne. Sen zināms visai basketbola sabiedrībai

  +1 [+] [-]

, 2024-06-26 21:57, pirms 2 dienām
Patiesībā ļoti žēl, ja nu vienīgi prioritāte macības. Nesaprotams lēmums. Būt nr.2 aiz skujas, statistika viduvēja, bez normalas sezonas ar vismaz 10+ puntiem tikt kaut kur augstāk būs gruti. Ok saprotu ka 19gadi, bet nu talants ko piedeveja 17gados ir kautkur iesprudis.

     [+] [-]

, 2024-06-26 23:48, pirms 2 dienām
Laikam saprata ,ka NCAA viņš nevelk....salīdzinājumā ar Blūmu !
DSNā skaitījās ,ka #1 ir Vītols,bet tagad sanāk ,ka tomēr #45Robis