Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" sastāva zīmējumu sāk ar Žundas un Avotiņa piesaisti

Emils Ozerinskis

"Ogre" sastāva zīmējumu sāk ar Žundas un Avotiņa piesaisti
Kārlis Žunda. Foto: Jānis Martels

Latvijas basketbola komanda "Ogre" šīs starpsezonas jaunumus sākusi ar divu vietējo spēlētāju piesaisti. Ogrēniešu rindās spēlēs pagājušo sezonu Igaunijā pavadījušais Kārlis Žunda un "Liepājā" spēlējušais Reinis Avotiņš.

26 gadus vecais Saldus basketbola audzēknis Kārlis Žunda pagājušajā sezonā spēlēja robežas ziemeļu pusē, pārstāvot "Keila/Coolbet". Apvienotajā līgā uzbrucējs piedalījās visās 30 spēlēs, caurmērā izceļoties ar 11,9 punktiem, 4,3 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 2,6 rezultatīvām piespēlēm. Žunda, kurš iepriekš spēlējis "Latvijas Universitātē" un "Liepājā", pērn bija savas igauņu komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Uz "Ogri" dodas arī Žundas vienaudzis Reinis Avotiņš. Centra pozīcijas spēlētājs pec četrām LU vienībā aizvadītām sezonām pagājušajā gadā spēlēja "Liepājas" krāsās. Apvienotajā līgā visās 30 spēlēs 205 cm garais basketbolists guva 8,1 punktu un savāca 2,9 bumbas zem groziem. LBL izslēgšanas maču 11 cīņās garā gala basketbolists guva 7,4 punktus un sagrāba 2,8 bumbas zem groziem.

Kārļa Žundas komentārs: ""Ogre", manuprāt, ir ļoti spēcīgs klubs, kurš ir pierādījis, ka var cīnīties par medaļām katrā no līgām. Ļoti simpatizē “Ogres” fani un komandas tēls kopumā. Tāpat arī Ogre kā pilsēta man liekas ļoti pievilcīga. Darīšu visu, lai palīdzētu komandai! Gribu būt spēcīgs balsts aizsardzībā un zinu, ka arī uzbrukumā man ir ko dot. Vēlos kopā ar komandu izcīnīt medaļas abos čempionātos un esmu pārliecināts, ka manas un kluba ambīcijas arī šajā jautājumā saskan!"

Reiņa Avotiņa komentrārs: ""Ogre" man vienmēr ir saistījusies ar aktīvu un pozitīvu fanu kultūru, un ar nepacietību gaidu, kad varēšu izjust atbalstu, esot laukumā. Sezonai ritot, gribu iepriecināt Ogres pilsētu un fanus ar cīņassparu un skaistām uzvarām. Esmu gatavs ar vislielāko atbildību un darba kultūru iesaistīties treniņu procesā, kā arī izbaudīt katru spēli zili baltajās "Ogres" krāsās!"

"Ogres" kluba ģenerālmenedžeris Rinalds Sirsniņš atzīmēja, ka Reini Avotiņu komanda centusies piesaistīt jau pagājušajā starpsezonā, bet neesot sanācis līdz galam vienoties. Šobrīd ar Avotiņu "Ogre" noslēgusi līgumu uz divām sezonām. Avotiņa personā iegūts garais spēlētājs, kurš var būt bīstams arī no perimetra. Savukārt Žunda ogrēniešiem dod daudzpusību perimetra spēlē, varot darboties no pirmās līdz trešajai pozīcijai.

BK "Ogre"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz.g.ValstsKlubs 2024'
Gustavs KampussSG1861999LatvijaOgre
Markuss LastiņšSG1952004LatvijaOgre
Kārlis ŽundaSF1951997LatvijaKeila (Igaunija)
Kristaps DārgaisPF1951990LatvijaOgre
Volodimirs PoluiaktovsPF2052004UkrainaOgre
Reinis AvotiņšC2051998LatvijaLiepāja

     [+] [-]

, 2024-06-26 12:39, pirms 3 dienām
Būtu labi saglabāt arī Kulačkovski un varbūt vēl kāds no jaunajiem būs iespēja tikt galvenajā komandā ( Kapustāns , Kaupmanis , Tumaševs vai Atars )