Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" turpina uzņemto kursu un sadarbību ar Visocki-Rubeni

Emils Ozerinskis

"Liepāja" turpina uzņemto kursu un sadarbību ar Visocki-Rubeni
"Liepājas" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: Ģirts Gertsons

Aizvadītās sezonas Latvijas basketbola līgas ceturtās vietas ieguvēja "Liepāja" piekto sezonu pēc kārtas spēlēs galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā, šodien apstiprināja vēju pilsētas klubs.

38 gadus vecais Artūrs Visockis-Rubenis šajā sezonā aizvadīs savu 14. sezonu LBL līmeņa kluba galvenā trenera amatā. Iepriekš "Latvijas Universitāti", "Ogri" un "Ventspili" vadījušais speciālists šobrīd noenkurojies "Liepājā", kuru vadīs piekto sezonu pēc kārtas.

Pēdējās divās sezonās "Liepāja" spējusi iekļūt LBL izslēgšanas spēļu pusfināla stadijā. 2023. gada pavasarī liepājnieki cīņā par bronzu uzveica "Ogri". Savukārt šajā pavasarī vēju pilsētas vienība izsita ogrēniešus jau ceturtdaļfināla fāze, savukārt bronzas sērijā pārāk spēcīga izrādījās otras Kurzemes komandas "Ventspils" pretestība, liepājniekiem ierindojoties ceturtajā vietā.

Artūrs Visockis Rubenis: "Darbs nav padarīts. Liepājā jūtos labi, jo kopā cenšamies izveidot kaut ko īpašu. Nav vienkārši uzbūvēt konkurētspējigu komandu un reizē saglabāt savu identitāti kā organizācijai. Liepājas basketbols nav tikai klubs ar vienu komandu. Liepājā basketbola klubs ir daļa no lielās basketbola sistēmas, kas sevī ietver vīru komandu, juniorus, sieviešu komandu un, pats svarīgākais, sporta skolu."

"Treneri vērtē pēc panākumiem, bet prieks, ka vadība novērtē arī to, ka ieguldu laiku un enerģiju arī jaunatnē. Gribētos vēl vairāk palīdzēt Liepājā izaugt un top līmenī nokļūt vietējiem sporta skolas audzēkņiem. Un jāsaka, ka mums šobrīd ir vairāki ļoti talantīgi ne tikai spēlētāji, bet arī treneri, kurus tuvākajā laikā redzu sperot ļoti lielus soļus uz priekšu. Un mums pat ir savs NBA čempions. Liepāja ir basketbola pilsēta ne tikai ar tradīcijām, bet arī ar nākotni," atzīmēja "Liepājas" vienības galvenais treneris.

Artūra VIsocka-Rubeņa kontā ir trīs LBL bronzas godalgas trīs dažādās komandās (2019. ar "Ogri", 2020. ar "Ventspili" (Covid dēļ pārtrauktajā sezonā) un 2023. ar "Liepāju"). Ar Latvijas U18 izlasi Visockis-Rubenis ieguva 2018. gada Eiropas čempionāta sudraba godalgu. Tāpat kopš 2017. līdz 2019. gadam un no 2021. gada līdz šim brīdim treneris bijis Latvijas vīru valstsvienības vadības korpusā.