Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas-Igaunijas līgā nākamajā sezonā varētu spēlēt Ukrainas klubs ''Budivelnyk''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas-Igaunijas līgā nākamajā sezonā varētu spēlēt Ukrainas klubs ''Budivelnyk''
Bijušais "Budivelnyk" aizsargs Bogdans Bližņuks. Foto: Budivelnyk BC

Portāla ''Sportacentrs.com'' rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas-Igaunijas basketbola līgā nākamajā sezonā varētu spēlēt Ukrainas klubs Kijivas ''Budivelnyk''.

Jūnija ievadā vēstījām – Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' apstiprināja, ka interesi par pievienošanos Latvijas-Igaunijas līgai izrāda Ukrainas un Izraēlas komandas.

Nu izkristalizējusies viena konkrēta komanda – Ukrainas vienība Kijivas ''Budivelnyk'', kas aizvadītajā sezonā sacensībās nestartēja.

''Budivelnyk'' vienība pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā bāzējās Itālijā, spēlēja Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), Balkānu Starptautiskajā basketbola līgā (BIBL), FIBA Eiropas kausā un arī Ukrainas čempionātā ar dublieru sastāvu. Pamatsastāvs 2022./2023. gada sezonu nenoslēdza un priekšlaicīgi tika izformēts, bet dublieri noslēdza Ukrainas Superlīgas sezonu. BIBL paziņojumā minēts, ka komanda no līgas priekšlaicīgi izstājās finansējuma trūkuma dēļ.

Aizvadītajā sezonā ''Budivelnyk'' piedalījās pārbaudes mačos pret Ukrainas klubiem un sāka arī Superlīgas čempionātu, taču decembra ievadā no turnīra izstājās vairāku neatrisinātu problēmu dēļ, tostarp finansiālu problēmu un kluba īpašnieka Bogdana Guljamova ieslodzījuma dēļ, kas saistīts ar finanšu pārkāpumiem. Portāla ''Sportacentrs.com'' rīcībā esošā informācija liecina, ka ukraiņu funkcionārs no ieslodzījuma tiks atbrīvots 2. jūlijā – pēc šī datuma arī gaidāma lielāka skaidrība par kluba dalību nākamajā sezonā. Klubam pietuvinātas personas ''Budivelnyk'' dalību nākamajā sezonā vērtēja kā 50 pret 50.

Kijivas vienība arī pēc kara sākuma kuluāru līmenī izrādīja interesi par dalību Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, tomēr tas nepiepildījās galvenokārt infrastruktūras dēļ. Pirmie dalību apstiprināja cita Ukrainas vienība Slobožanskas ''Prometey'', kas nu ir izformēta un nākamajā sezonā nedz Latvijas-Igaunijas līgā, nedz Eirokausos nestartēs, un Ukrainas galvaspilsētas komandai par savu potenciālo bāzes vietu nācās izskatīt pilsētas ārpus Rīgas, kam ukraiņi nebija gatavi.

''Budivelnyk'' iepriekš 2013./2014. gada sezonā Ainara Bagatska vadībā spēlējis Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā. Tolaik komandu pārstāvēja arī Latvijas izlases aizsargs Jānis Strēlnieks. Līdz kara sākumam Kijivas vienības galvenais treneris bija latviešu speciālists Igors Miglinieks.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-26 16:21, pirms 3 dienām
Це добре!

     [+] [-]

, 2024-06-26 16:24, pirms 3 dienām
Nopietns klubs (kā sapratu, tad dažus turnīrus ir izdevies pabeigt līdz galam), nopietns sponsors. Pozitīvi arī tas, Guljamovs pēc 2. jūlija noteikti atradīs kopīgu valodu ar mūsu sporta funkcionāru Martinsonu.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-26 16:41, pirms 3 dienām
o, būs vēl kāds klubs, kurš varēs atļauties nebraukt uz spēlēm, labs

  -1 [+] [-]

, 2024-06-26 16:46, pirms 3 dienām
..kāpēc nepievoties ,ka bagātā Latvija uzsauks dzīvošanu,treniņus ēššanu,inventāru,auto un t.t..

     [+] [-]

, 2024-06-26 16:51, pirms 3 dienām
cesinieks777 rakstīja: ..kāpēc nepievoties ,ka bagātā Latvija uzsauks dzīvošanu,treniņus ēššanu,inventāru,auto un t.t..
tev zhel?

     [+] [-]

, 2024-06-26 23:09, pirms 2 dienām
Paldies NĒ