Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Gameiro pārceļas uz Parīzi, iepērkas arī Ņūkāsla

Agris Suveizda

Gameiro pārceļas uz Parīzi, iepērkas arī Ņūkāsla
Kevins Gameiro
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Francijas futbolā notikušas vairākas spēlētāju pārejas. Neapšaubāmi nozīmīgākā ir Francijas izlases un "Lorient" uzbrucēja Kevina Gameiro pievienošanās PSG. Tāpat klubu nomainīja Joans Kabajs, kurš devies Ņūkāslas virzienā, kā arī Sesars Delgado – argentīniešu pussargs atgriezās Meksikā.

Gameiro jau Parīzē, nākamais sarakstā – Matuidī?

Tā kā pagaidām ir maz ticama Igo Lorisa, Edena Azāra, Mamadū Sako un citu spilgtu futbolistu pāreja uz kādu Eiropas grandu, vispieprasītākā Francijas futbola prece šovasar ir (nu jau bija) Kevins Gameiro, kurš šodien parakstīja četru gadu līgumu ar PSG. Pats Gameiro vēl janvārī izteicās, ka priekšroku dod Spānijas "Valencia", tomēr 24 gadus vecais uzbrucējs nolēma vēl nepamest dzimteni. Kā raksta L'Equipe, pieņemt šādu lēmumu Gameiro esot ieteicis Francijas izlases galvenais treneris Lorāns Blāns.

Līdz ar to "Lorient" zaudējusi abus uzbrukuma līderus – kā jau ziņojām, Morgans Amalfitāno kā brīvais aģents pievienojās Marseļas "Olympique". Gameiro "Lorient" no pēc spēka otrās līgas kluba Strasbourg" pievienojās pirms trim gadiem. Šo sezonu laikā Gameiro acīmredzami progresējis, "Ligue 1" gūstot attiecīgi 11, 17 un 22 vārtus. Pēdējās divās sezonās Gameiro rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ierindojās augstajā otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no Mamadū Nianga (18 vārti) un Musas Sova (25). Francijas izlasē Gameiro kontā piecas cīņas un viens precīzs sitiens.

PSG par Kevina iegādi šķirsies no 11 miljoniem eiro. Kluba jaunie īpašnieki no Kataras solot trīs sezonu laikā darījumu tirgū iztērēt ap 150 miljoniem. Pēc pastiprināšanās ar vārtsargu (Nikolā Dušēzs no "Rennes" pārgāja kā brīvais aģents) un uzbrucēju, nākamā vakantā pozīcija, kas radās pēc Kloda Makelelē došanās pensijā, ir balsta pussargs. PSG nopietni interesējās par Francijas izlases un "Bordeaux" kapteini Alū Diarā, taču viņa pāreja kļūst arvien tālāka. Nākamais sarakstā varētu būt "St.-Etienne" kapteinis Blēzs Matuidī.

Kabajs pievienojas "Newcastle", Delgado atgriežas Meksikā

Piektdien oficiāli notika "Lille" centra pussarga Joana Kabaja pāreja uz Anglijas "Newcastle". Kabajs, kurš Francijas izlasē aizvadījis četras spēles, veiksmīgi izgāja medicīniskās pārbaudes un parakstīja piecu gadu līgumu. Pārejas summa netiek izpausta, tomēr tā tiek lēsta piecu miljonu eiro apmērā. Paredzams, ka 25 gadus veco pussargu aizstās "Auxerre" kapteinis Benuā Pedretī. Tikmēr Itālijas "Genoa" piedāvājusi piecus miljonus par "Caen" un Marokas izlases uzbrucēju Jusefu el Arabi, kurš šosezon guva 17 vārtus.

Nepilnus 30 gadus vecais argentīniešu malējais pussargs Sesars Delgado atgriezies Meksikā, pievienojoties "Monterrey" vienībai. Delgado uz Franciju pārcēlās 2008.gadā (Lionas "Olympique" Meksikas "Cruz Azul" samaksāja 11 miljonus eiro), taču regulāri mocījās ar savainojumiem, tādēļ nespēja pilnvērtīgi izmantot savu potenciālu. Argentīnietis izrādīja vēlmi pagarināt līgumu un palikt Lionā, tomēr abu pušu ceļi nu ir šķīrušies.

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-12 18:19, pirms 13 gadiem
Ehh, Lille zaudējuši gan Ramī, gan Kabaju, diez cik cerīgi priekš nākamās sezonas titula aizstāvēšanas un starta ČL tas neizskatās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-12 18:44, pirms 13 gadiem
es dievinu PSG! prieks, ka viņi tikuši pie milzīgas naudas! beidzot uzcelsies.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-12 19:12, pirms 13 gadiem
Asta Fe Jevs rakstīja: tas bija skaidrs , ka šito jauno talantu dabūs PSG , jo tur tagad ir līdzīga situācija kā City, ja treneris ļoti gribēs kādu spēlētāju , tad nauda tiks dota.
Redzēs, cik daudz naudas īpašnieki vēlēsies ieguldīt. 150 miljoni transfēros ir viena lieta, taču vēl arī jāmaksā algas - un tieši algas ir tas faktors, kādēļ Francija spēlētāju tirgū tik ļoti atpaliek gan no EPL, gan La Ligas, gan A Sērijas.

  +4 [+] [-]

, 2011-06-12 19:35, pirms 13 gadiem
makaka6 rakstīja: Es atkal pirmais!
Apsveicu.Nosvini to ar labās rokas patrenēšanu.

     [+] [-]

, 2011-06-12 20:49, pirms 13 gadiem
makaka6 rakstīja: Es atkal pirmais!
lohslenjo

     [+] [-]

, 2011-06-16 12:15, pirms 13 gadiem
Blāna ietekme Gameiro lēmumā ir acīmredzama. Būtu viņu gribējies redzēt Spānijā, bet cepuri nost - PSG paveica to, ko gribēja. Lai Gameiro veicas. Var vēl gūto vārtu pozitīvo statistikas līkni paaugstināt.

Kabajs Newcastle arī ir lielisks ieguvums. Nezinu, vai pašam Kabajam vajadzēja pamest Lilli, bet nu, šķiet, gribēja redzēt, kāds ir angļu futbols. Tad, lai veicas. Bet Newcastle var tikai berzēt rokas atkal, jo pēdējo sezonu laikā ir tiešām kvalitatīvi sastāva papildinājumi... un tieši no Francijas.

Delgado Lionā jau tik nozīmīgu lomu nespēlēja kā, piemēram, kādreiz Benzemā. Lisandro Lopess tagad arī bija priekšā, tāpēc kluba maiņa varbūt nāks par labu. Netrūka arī droši vien vēl vairāku labu Eiropas klubu, kas būtu vēlējušies iegūt viņu, bet nu Ziemeļamerikā arī ir spēcīgas futbola tradīcijas. Lai veicas.