Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Drafta otrais numurs Nemecs pēc "Devils" izstāšanās grasās lidot uz Rīgu

Agris Suveizda

Drafta otrais numurs Nemecs pēc "Devils" izstāšanās grasās lidot uz Rīgu
Šimons Nemecs pasaules U20 čempionātā pret Raineru Dārziņu. Foto: AP/Scanpix

Slovākijas Hokeja federācija paziņojusi, ka rēķinās ar pagājušā gada drafta otrā numura Šimona Nemeca dalību pasaules čempionātā Rīgā. Slovāki šovakar čempionātu sāks pret Čehiju, bet rītvakar tiksies ar Latviju.

Nedēļas sākumā Slovākija no Kaldera kausa izkritušo Šimonu Nemecu neiekļāva pasaules čempionāta sastāvā, jo perspektīvo aizsargu savā rezervē vēlējās Ņūdžersijas "Devils", kas tobrīd Stenlija kausā ar 0-2 zaudēja Karolīnas "Hurricanes". Šonakt "Devils" sērijā zaudēja ar 1-4 un izstājās no Stenlija kausa, līdz ar to Nemecs ir atbrīvojies un var lidot uz Rīgu. "Strādājam, lai pēc iespējas drīzāk varētu oficiāli apstiprināt viņa ierašanos. Viņam ir liela vēlme braukt un pārstāvēt Slovākiju. Ticam, ka viss izvērtīsies labi un viņš mums pievienosies," federācijas mājaslapā pauda izlases asistents Peters Frīhaufs.

Slovākija pirms pasaules čempionāta pieteikumā ir atstājusi trīs brīvas vietas. Turnīram nav pieteikts 22 gadus vecais "Zvolen" aizsargs Dāvids Mudrāks, kura vietu vajadzētu ieņemt Nemecam, bet priekšējā līnijā nav pieteikti Čehijā spēlējošie malējie uzbrucēji Mārio Lunters un Andrejs Kudrna. Ņūdžersijas "Devils" rindas pārstāv arī viens no slovāku līderiem Tomāšs Tatars. taču Šport.sk ziņo, ka viņa ierašanās ir apšaubāma – Tatars vasarā kļūs par brīvo aģentu.

Pagājušajā NHL draftā pirmās divas izvēles bija slovāki – drafta pirmo numuru un Monreālas "Canadiens" uzbrucēju Juraju Slafkovski pasaules čempionātā neredzēsim, bet Ņūdžersijas "Devils" Nemecu izvēlējās ar otro numuru. 19 gadus vecais Nemecs NHL vēl nav debitējis, bet fārmklubā 65 spēlēs sakrāja 34 (12+22) punktus, 20 soda minūtes un pozitīvu lietderību +13. 32 gadus vecais Tatars "Devils" sastāvā 82 spēlēs nopelnīja 48 (20+28) punktus, bet 12 spēlēs Stenlija kausā tika tikai pie viena punkta (1+0). Cits "Devils" uzbrucējs Jespers Brats (82 spēlēs 32+41) līguma beigu dēļ jau ir atteicis Zviedrijai.

Nemecs jau ir spēlējis divos pasaules čempionātos un pagājušajā gadā astoņās spēlēs izcēlās ar sešiem (1+5) punktiem, bet Pekinas olimpiskajās spēlēs palīdzēja izcīnīt bronzu.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...
https://sport.aktuality.sk/c/iajqF2...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

Spēļu kalendārs šonedēļ

DatumsLaiksTamperes grupaRīgas grupa
12.05.16.20Somija – ASVSlovākija – Čehija
20.20Zviedrija – VācijaLatvija-Kanāda
13.05.12.20Francija – AustrijaŠveice – Slovēnija
16.20Ungārija – DānijaNorvēģija – Kazahstāna
20.20Vācija – SomijaSlovākija-Latvija
14.05.12.20ASV – UngārijaSlovēnija – Kanāda
16.20Francija – DānijaNorvēģija – Šveice
20.20Zviedrija – AustrijaČehija – Kazahstāna

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS