Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Krieviem palīdzēs "Flyers" dārgākais aizsargs Provorovs, Bučņevičs nebrauks līguma dēļ

Agris Suveizda

Krieviem palīdzēs "Flyers" dārgākais aizsargs Provorovs, Bučņevičs nebrauks līguma dēļ
Ivans Provorovs. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Hokeja federācija paziņojusi, ka Krievijas Olimpiskās komitejas valstsvienībai pasaules čempionātā Rīgā palīdzēs arī Filadelfijas "Flyers" aizsargs Ivans Provorovs, kurš jau drīzumā komandai pievienosies Prāgā, kur krievi aizvada Eirotūres posmu un gatavojas čempionātam.

24 gadus vecais Provorovs sosezon aizvadīja 56 spēles un sakrāja 26 (7+19) punktus, 28 soda minūtes un pozitīvu lietderību +4. Provorovam šī bija otrā sezona sešu gadu līgumā par 40,5 miljoniem ASV dolāru. Ar vidējo algu 6,75 miljonu vērtībā Provorovs ir vislabāk atalgotais aizsargs komandā un piektais vislabāk atalgotais spēlētājs.

Provorovs Filadelfijas "Flyers" aizvadīja piekto sezonu un visu karjeru līgā pavadījis tieši šajā komandā, kas 2015. gadā viņu draftēja ar septīto numuru. Nacionālajā hokeja līgā Provorovs ir aizvadījis 371 spēli un sakrājis 159 (50+109) punktus, 138 soda minūtes un pozitīvu lietderību +9. Provorovs piedalījās 2017. gada pasaules čempionātā, kurā Krievija tika pie bronzas.

Tikmēr krieviem visdrīzāk būs jāiztiek bez Ņujorkas "Rangers" uzbrucēja Pavela Bučņeviča, kurš šosezon 54 spēlēs izcēlās ar 48 (20+28) punktiem, 42 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +12. Kā ziņo portāls Championat.com, Bučņevičs nolēmis nelidot uz Rīgu, jo viņam pašlaik nav līguma nākamajai sezonai. Viņam beigsies divu gadu līgums par 6,5 miljoniem dolāru.

Krievijas Olimpiskās komitejas izlase pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā, tiekoties ar Čehiju, Lielbritāniju, Slovākiju, Dāniju, Šveici, Zviedriju un Baltkrieviju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/russiahockey/st...
https://www.championat.com/hockey/n...