Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bulgārija līdz pēdējam brīdim cerēs uz Vezenkova pievienošanos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bulgārija līdz pēdējam brīdim cerēs uz Vezenkova pievienošanos
Aleksandrs Vezenkovs 2021. gada 26. janvāra spēlē pret "OIimpia Milano". Foto: Euroleague

Bosnijas un Grieķijas basketbola izlases Rīgā ieradīsies bez Eirolīgas spēlētājiem. Bulgārijas valstsvienības galvenais treneris Rosens Barčevskis cer, ka viņa komandai "EuroBasket 2022" kvalifikācijas spēlē pret Latviju varēs palīdzēt Pirejas "Olympiacos" uzbrucējs Aleksandrs Vezenkovs.

Divdesmit piecus gadus spēlētājs šosezon dala ceturto vietu “Olympiacos” rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Vezenkovs 21 spēlē vidēji 20:03 minūtēs guvis 9,1 punktu un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, kā arī realizējis 41,6% trīspunktu metienu (32/77).

Bulgārijas, Kipras un Grieķijas pavalstnieks 26. janvāra izbraukuma spēlē pret “Olimpia Milano” guva labās kājas ceļgala savainojumu. Vezenkovs 32:55 minūtēs izcēlās ar 18 punktiem un 10 izcīnītām bumbām zem groziem, tomēr “Olympiacos” piedzīvoja zaudējumu ar 79:90.

Uzbrucējs nepiedalījās nākamajās mājas spēlēs pret “Barcelona” (74:76) un “mūžīgo ienaidnieku” derbijā pret “Panathinaikos”. Pirejas klubs 5. februārī piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas un atkāpās uz 12. vietu 18 komandu konkurencē.

Šobrīd Vezenkovs atgriezies “sarkano” treniņos, taču nav zināms, vai viņš pievienosies valstsvienībai. “Olympiacos” 18. februārī paredzēta Eirolīgas izbraukuma spēle pret Stambulas “Anadolu Efes”. No Turcijas lielpilsētas pieejami tiešie lidojumi uz Rīgu.

“Vezenkovs nav izsvītrots no kandidātu saraksta. Darīšu visu, kas manos spēkos, un gaidīšu līdz galam. Viņam ir iespēja mums palīdzēt,” Barčevskis 11. februārī teica sarunā ar Sportal.bg . Jāatgādina, ka uzbrucējs šajā ciklā nav aizvadījis nevienu spēli Bulgārijas kreklā.

Bulgāri ceturtdien aizvadīja pirmos divus treniņus Samokovas arēnā, kur nedēļas nogalē aizvadīs pārbaudes spēles pret “Rilski sportist” un Plovdivas “Akademik” komandām. Pirmdien komanda dosies uz Rīgu, lai “EuroBasket 2022” kvalifikācijas spēlēs sacenstos pret Latviju (20. februārī plkst. 19:30) un Bosniju (22. februārī plkst. 16:30).

Izmantotie resursi:
https://www.sportal.bg/news.php?new...