Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Nepieciešamo parakstu skaitu savākuši četri "Barcelona" prezidenta krēsla pretendenti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nepieciešamo parakstu skaitu savākuši četri "Barcelona" prezidenta krēsla pretendenti
Lionels Mesi. Foto: PA/Scanpix

Spānijas futbola superklubam “Barcelona” janvāra beigās gaidāmas prezidenta vēlēšanas. Šīs nedēļas ievadā kandidātiem vajadzēja iesniegt savāktos biedru parakstus, un pie nepieciešamā skaita bija tikuši četri. Līderis ir Huans Laporta, kurš jau iepriekš bijis “Barcelona” prezidents.

Vēlmi kandidēt un kļūt par “Barcelona” prezidentu bija izteikuši deviņi cilvēki, un līdz pirmdienai viņiem bija uzdevums savākt 2257 biedru parakstus - tas bija minimums, lai tiktu pielaists vēlēšanām 24. janvārī.

Huans Laports, kurš bija “Barcelona” prezidents laika posmā no 2003. līdz 2010. gadam, bija līderis ar vairāk nekā desmit tūkstošiem parakstu. Jau iepriekš viņš tika uzskatīts par galveno favorītu uz Žuzepa Marijas Bartomeu aizstāšanu. Bijušais prezidents no amata atkāpās oktobrī.

Viktors Fonts savācis 4,7 tūkstošus parakstu, kamēr pārējiem diviem kandidātiem neizdevās sasniegt trīs tūkstošu robežu. Vēl notiks parakstu pārbaude, un pēc tās tiks paziņoti oficiālie rezultāti un kandidāti.

Laportas laiku Katalonijā atceras ar labām atmiņām. Viņš galvenā trenera amatā apstiprināja Pepu Gvardiolu, viņa laikā par zvaigzni kļuva Lionels Mesi, un 2009. gadā “Barcelona” futbolisti izcīnīja sešas trofejas. Savukārt Fonts apsolījis, ka klubā atgriezīsies Čavi, kurš vispirms kļūtu par ģenerālmenedžeri, bet pēc tam pievērstos trenera arodam.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/barcelo...

     [+] [-]

, 2021-01-12 21:27, pirms 3 gadiem
Veeleeshanas notiks paredzeetajaa datumaa,kaut kur lasiiju ka Covid deelj taisaas atcelt?