Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermaņa četrinieks otro nedēļu pēc kārtas paliek ārpus sešinieka

Emils Ozerinskis

Ķibermaņa četrinieks otro nedēļu pēc kārtas paliek ārpus sešinieka
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

Oskars Ķibermanis Pasaules kausa ceturtajā posmā bobsleja četriniekiem Vinterbergas trasē Vācijā divu braucienu summā ieņēma astoto vietu. Savukārt Dāvim Kaufmanim kritiena dēļ pie otrā brauciena tikt nesanāca.

# Šonedēļ Vinterbergā gan sestdien, gan svētdien norisinās četrinieku sacensības bobslejā, jo pēc gadu mijas Siguldā divas dienas pēc kārtas tiks aizvadītas divnieku sacensības.

1. brauciens

• Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi uzrādīja starta laiku 5,11, kas bija tikai desmitais labākais. Trasē Latvijas vadošais pilots brauca bez lielām kļūdām, bet tika salasītas vairākas neprecizitātes, kopumā veicot viduvēju braucienu. Ar rezultātu 54,07 Latvijas ekipāža pēc pirmā brauciena bija astotajā pozīcijā.

• Otro nedēļu pēc kārtas cerības uz sevis apsteigšanu citiem pilotiem deva pēdējos gados diminējošais Frančesko Frīdrihs, kurš pēc pirmā brauciena Vinterbegā bija aiz abiem saviem tautiešiem Johanesa Lohnera un Kristofa Hāfera, ierindojoties vien trešajā vietā.

• Dāvis Kaufmanis trasē devās kā trešais no beigām. Ar viduvēju starta laiku (5,14) Latvijas otrās ekipāžas pilotam Vinterbergas trasē sanāca mocīties, jau augšdaļā vairākkārt veicot sānslīdes. Salaistās kļūdas rezultējās Kaufmaņa kārtējā kritienā. Pēc finiša gan visi ekipāžas dalībnieki ar stūmējiem Ivo Kleinbergu, Reini Nunguru un Kristu Lindenblatu pašu spēkiem spēja aizstumt kamanu līdz bremzēšanas zonas galam. Par spīti kritienam, Kaufmaņa ekipāža bija ātrāka par Japānas četrinieku.

PK posms, četrinieki, pēc pirmā brauciena

V.PilotsValstsLaiks
1.Johaness LohnersVācija53.76
2.Kristofs HāfersVācija+0.01
3.Frančesko FrīdrihsVācija+0.02
4.Džastins KripssKanāda+0.13
5.Benjamins MaiersAustrija+0.15
6.Rostislavs GaitjukevičsKrievija+0.28
8.Oskars ĶibermanisLatvija+0.31
25.Dāvis KaufmanisLatvija+1.49

2. brauciens

• Otrajā braucienā Ķibermaņa ekipāža uzstūma starta laiku 5,12 sekundes, kas bija vēl nedaudz vājāk nekā iepriekš. Summā Latvijas pilotam ar rezultātu 1:48,51 nācās atkāpties aiz Lielbritānijas sportista Breda Hola. Pirmajā braucienā ar Ķibermani līdzīgi nobraukušais amerikānis Hanters Čērčs veica pieticīgāku braucienu, ļaujot Ķibermanim saglabāt astoto vietu.

• Olimpiskajā sezonā Fridrihs parādīja, ka nav neievainojams. Arī otrajā braucienā tika pieļautas kļūdas, kas deva iespējas abiem Frīdriha tautiešiem. Hāfers startā nebija konkurents Frīdriham, nonākot uz sarkanā un ievērojami zaudējot ne tikai Frīdriham, bet arī kanādietim Džastinam Kripsam.

• No goda pjedestāla augstākā pakāpiena Frīdrihu varēja nocelt lustīgais bavārietis Lohners. Startā piekāpjoties varenajiem Frīdriha stūmējiem, Lohners trasē deldēja deficītu, tomēr ne pietiekami, lai apsteigtu dominējošo tautieti. Lohneram piekāpjoties ar piecām simtdaļām, kārtējo reizi zeltu sev kaklā uzkāra Frīdrihs.

PK posms, četrinieki, divu braucienu summā

V.PilotsValstsLaiks
1.Frančesko FrīdrihsVācija1.47.95
2.Johaness LohnersVācija+0.05
3.Džastins KripssKanāda+0.14
4.Kristofs HāfersVācija+0.19
5.Brets HolsLielbritānija+0.32
6.Benjamins MaiersAustrija+0.39
8.Oskars ĶibermanisLatvija+0.56

Pasaules kausa kopvērtējumā Ķibermanis saglabā sesto pozīciju, par 30 punktiem atpaliekot no Rostislava Gaitjukeviča. Tikmēr Kaufmanis Pasaules kausa vērtējumā, kurā netiek ņemti vērā Eiropas kausa rezultāti, atrodas 24. vietā priekšā vienam Japānas un trīs Ķīnas pilotiem.

PK kopvērtējums četriniekos

V.PilotsValstsPunkti
1.Frančesko FrīdrihsVācija900
2.Johanness LohnersVācija780
3.Benjamins MaiersAustrija762
4.Džastins KripssKanāda760
5.Rostislavs GaitjukevičsKrievija728
6.Oskars ĶibermanisLatvija698
7.Breds HolsLielbritānija682
8.Mihaels FogtsŠveice624
24.Dāvis KaufmanisLatvija186

Izmantotie resursi:
IBSF | International Bobsleigh & Skeleton...

  +2 [+] [-]

, 2021-12-11 12:26, pirms 2 gadiem
tā vien rādās, ka ne tikai skeletons Latvijā ir beidzies, bet arī bobi drīz beigs...

  +5 [+] [-]

, 2021-12-11 12:58, pirms 2 gadiem
Katastrofāli... It īpaši Kaufmanim.

Šķiet, ka ir jau jāsāk rēķināt un kalkulēt, lai uz olimpiādi brauktu divi mūsu četrinieki, vairs nepietiks tikai maukt ar galvu sienā. Atlasē tiks vērtēti septiņi labākie rezultāti. Kaufmanim šobrīd ir četri ieskaitīti četrinieku posmi, bet Cipulim tikai trīs. Taču Kaufmaņa pārsvars punktu izteiksmē ir tikai 10 (258 pret 248). PK vēl paliek četri četrinieku posmi (ieskaitot rītdienas posmu). Teorētiski šodienas rezultātu vēl var dzēst no ieskaites. Cipulis maksimums vēl var savākt trīs četrinieku ieskaites (pēc jaungada Insbrukas dubultposmu Eiropas kausos un tas vai nu PK Sanktmoricā vai EK Vinterbergā). Ņemot vērā, ka pēc šodienas otrās vietas EK divnieku posmā Siguldā (un vēl viens posms būs rīt) Cipuli var uzskatīt par Latviju-2 divniekos, tad nav jābūt megastratēģim, lai saprastu, ka pēc jaunā gada gan Kaufmani, gan Cipuli laikam ir jāsūta uz EK posmu Insbrukā, kur būs viena ieskaite divniekiem un divas četriniekiem, nevis PK posmu atkal Vinterbergā. Respektīvi, divas ceļazīmes divniekiem būs jebkurā gadījumā, bet trešā, par kuru tagad jau, visticamāk, ir jācīnās Kaufmanim, nu jau izskatās diezgan nereāla, tāpēc jādomā par otru četrinieku. Starts EK Insbrukā dotu vienu papildus startu četriniekos Kaufmanim, kā arī varbūt Cipulis ar tikai sešiem četrinieku startiem varētu iesaistīties cīņā par otru ceļazīmi. Vienīgi kā ar stūmējiem, vai ir pietiekams skaits?

Manuprāt, ļoti nopietna kļūda bija iepriekšējā posmā abus pieteikt PK posmā Altenbergā (it īpaši Cipuli, kuram tikai starts divniekos), nevis EK Vinterbergā, kur bija viena divnieku ieskaite un divas četrinieku. Un vēl varēja taču čaļiem iepriekšējās sezonās, kad abi startēja EK, iedot vienu četrinieku, lai krātu ieskaites un pieredzi.

Dīvāna eksperta analīze...

Ja nopietni, šķiet, ka večiem ir jāapsēžas pie galda, jāiedzer un vīru valodā jāizrunājas. Un Prūsim, Ķibermanim un Kaufmanim vismaz pa puslitram šņabja jāizdzer, lai tiktu skaidrībā.

  +2 [+] [-]

, 2021-12-11 13:01, pirms 2 gadiem
Baiss kritiens - izskatījās, ka dabūja pamatīgu triecienu pa galvām. Cerams, ka nebūs nopietnu seku.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 13:12, pirms 2 gadiem
Rājiens Prūšam. 😠😠😠😠Nu nevar vairs ar speķi un rupjmaizi + Ekmaņa veco bobi, izbraukt cauri

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 13:17, pirms 2 gadiem
Un gaidīt, kad Monako princis atmetīs kādu ikru maizīti vai austeri

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 13:18, pirms 2 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: tā vien rādās, ka ne tikai skeletons Latvijā ir beidzies, bet arī bobi drīz beigs...
TOP 10 tās ir beigas???
Traks vai?!

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 13:31, pirms 2 gadiem
Nesaprotu,ko tas Prūsis tur ķīmiķo ar tiem stūmējiem?
Ieliek Lindenblatu LOV A vēl pirms iesēsanās ragavās,bet šogad tā apbižo,ka neliek 1.ekipāžā ne 2niekos ne 4niekos

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 13:43, pirms 2 gadiem
ice F-1 rakstīja: Nesaprotu,ko tas Prūsis tur ķīmiķo ar tiem stūmējiem?
Ieliek Lindenblatu LOV A vēl pirms iesēsanās ragavās,bet šogad tā apbižo,ka neliek 1.ekipāžā ne 2niekos ne 4niekos
Par blatu vietu vairs nedabūsi. Laiki tagad citi

  -3 [+] [-]

, 2021-12-11 14:15, pirms 2 gadiem
pilots ar slepkavas instiktu- gaidīt asinis un izšķaidītas smadzenes trasē

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 14:18, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka arī Prūša laiks Latvijas izlasē ir beidzies.... rezultātu nav, mikroklimats komandā sačakarēts, ar kamanām un slidām ir aizšauts pamatīgās auzās. Nemaz nerēķinot Melbārža sāgu, kurš tika pierunāts uz vēl vienu olimpisko ciklu, bet aizgāja gadu pirms olimpiādes, neļaujot jau kādam no jaunajiem visus 4 gadus maukt PČ posmos un iegūt pieredzi... Ja apskatās , kas notiek kamaniņās, kur pēc pag. olimpiādes atnāca jauns treneru kolektīvs , izmainījās sistēma, attieksme, mikroklimats, un IR rezultāts! Protams, nav garantijas, ka visur citur tas nostrādās, bet redzams un dzirdams, ka Prūsis ir "atēdies" no bobsleja. Visiem jāzin savs laiks, tāpat līdz 90 gadiem netrenēs, lai nu šis cikls ir pēdējais. Ir jau arī bijuši panākumi, nav kauns par nodzīvoto laiku...Bet kaut kas ir jāmaina, tas ir redzams pat ne speciālistam!

     [+] [-]

, 2021-12-11 14:18, pirms 2 gadiem
Kāpēc Bērziņš vasarā tika padzīts? Gan jau pirkstos tagad treneri kož

  +3 [+] [-]

, 2021-12-11 14:22, pirms 2 gadiem
... un arī Rīmenim ir laiks... visi tie paši joki un stāsti... vācu aviācijas taures braucot Frīdriham, britu olimpiešu piesaistīšana, de Bruines sieva kanādiete, kurai ir labāki panākumi un bla bla bla.... esmu pārliecināts, ka gadiem šo sporta veidu skatās vieni un tie paši skatītāji, cik var malt vienu un to pašu! Vajag gatavoties tiešraidēm, nevar ar pliku muldēšanu tikt cauri! Un, protams klasika - "" ūūūūn, esiet sveicināti !"

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 14:42, pirms 2 gadiem
Provizoriskās olimpiskās kvotas četriniekos:

3 starta vietas: Krievija, ASV.
2 starta vietas: Vācija, Kanāda, Šveice, Koreja, Austrija, Francija, Ķīna.
1 starta vieta: Latvija, Lielbritānija, Čehija, Nīderlande, Rumānija, Brazīlija, Jamaika.

Hafera nullīte pagaidām atstāj Vāciju bez trim kvotām, bet tas, protams, mainīsies.

Latvija šobrīd ir uzreiz aiz divu kvotu svītras. Ir jau amizanti rangā virs mūsu otrās un trešās ekipāžas redzēt brazīlieti, jamaikieti, horvātu, ebreju, 48 gadus vecu francūzi un 19 gadus vecu lihtenšteinieti, kuram viens no stūmējiem ir "gaļas klaipiņš".

Pieņemot, ka Vācija, Krievija, ASV, Kanāda un Šveice pilnīgi noteikti tiks pie trim vai divām ceļazīmēm (jo pārsvars ir liels), uz pārējām četrām iespējām vest uz olimpiādi divus četriniekus reāli pretendē astoņas valstis. Situācija šobrīd:

Vons (Dienvidkoreja) 330
Treihls (Austrija) 326
Bašlers (Francija) 288
Suns (Ķīna) 264
------------
Kaufmanis (Latvija) 258
Dīns (Lielbritānija) 248
Variola (Itālija) 210
Dobešs (Čehija) 200

Atgādināšu, ka Cipulim ir 248 punkti, tā ka arī vēl var palīdzēt komandai, piesedzot Kaufmani.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 15:18, pirms 2 gadiem
Neslīd mums tie bobi, galīgi neslīd.

  +5 [+] [-]

, 2021-12-11 15:29, pirms 2 gadiem
emilino rakstīja: Neslīd mums tie bobi, galīgi neslīd.
4nieks slīd diezgan labi. Bet Oskars vairs nebrauc tik tīri. Un pats galvenais, pazuduši labie ieskrējiena laiki. Tad, kad dzīvojamies pa pjedestāliem, tad bija mums 1 vai otrais labākais starta laiks.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-11 15:38, pirms 2 gadiem
Un tas viss Olimiskajā sezonā... diemžēl.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-11 18:09, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: Izskatās, ka arī Prūša laiks Latvijas izlasē ir beidzies.... rezultātu nav, mikroklimats komandā sačakarēts, ar kamanām un slidām ir aizšauts pamatīgās auzās. Nemaz nerēķinot Melbārža sāgu, kurš tika pierunāts uz vēl vienu olimpisko ciklu, bet aizgāja gadu pirms olimpiādes, neļaujot jau kādam no jaunajiem visus 4 gadus maukt PČ posmos un iegūt pieredzi... Ja apskatās , kas notiek kamaniņās, kur pēc pag. olimpiādes atnāca jauns treneru kolektīvs , izmainījās sistēma, attieksme, mikroklimats, un IR rezultāts! Protams, nav garantijas, ka visur citur tas nostrādās, bet redzams un dzirdams, ka Prūsis ir "atēdies" no bobsleja. Visiem jāzin savs laiks, tāpat līdz 90 gadiem netrenēs, lai nu šis cikls ir pēdējais. Ir jau arī bijuši panākumi, nav kauns par nodzīvoto laiku...Bet kaut kas ir jāmaina, tas ir redzams pat ne speciālistam!
AK ŠAUSMAS..otro reizi ārpus sešinieka paliek un jau šitādi gaudu palagi jādrukā

  +1 [+] [-]

, 2021-12-11 18:52, pirms 2 gadiem
tet lāsts!

     [+] [-]

, 2021-12-11 19:11, pirms 2 gadiem
Calvin rakstīja: Izskatās, ka arī Prūša laiks Latvijas izlasē ir beidzies.... rezultātu nav, mikroklimats komandā sačakarēts, ar kamanām un slidām ir aizšauts pamatīgās auzās. Nemaz nerēķinot Melbārža sāgu, kurš tika pierunāts uz vēl vienu olimpisko ciklu, bet aizgāja gadu pirms olimpiādes, neļaujot jau kādam no jaunajiem visus 4 gadus maukt PČ posmos un iegūt pieredzi... Ja apskatās , kas notiek kamaniņās, kur pēc pag. olimpiādes atnāca jauns treneru kolektīvs , izmainījās sistēma, attieksme, mikroklimats, un IR rezultāts! Protams, nav garantijas, ka visur citur tas nostrādās, bet redzams un dzirdams, ka Prūsis ir "atēdies" no bobsleja. Visiem jāzin savs laiks, tāpat līdz 90 gadiem netrenēs, lai nu šis cikls ir pēdējais. Ir jau arī bijuši panākumi, nav kauns par nodzīvoto laiku...Bet kaut kas ir jāmaina, tas ir redzams pat ne speciālistam!
Nepiekrītu par Melnbārdi, jo bija cerība un pazīmes, kad traumas būs izārstētas, kas tad domāja, ka notraumēs vēlvairāk.

Par mikroklimatu, tas palielam ir bijis sūdīgs vienmēr, to pierādīja Miņina gadījums, kur sandis sevi parādīja no c*ciskās puses.

     [+] [-]

, 2021-12-11 22:22, pirms 2 gadiem
Par ko mīnuss? Bērziņš vismaz līdz lejaj ar četrinieku varētu tikt atšķirībā no Kaufmaņa

     [+] [-]

, 2021-12-11 22:49, pirms 2 gadiem
Lai brauc ar 2 divniekiem un 1 četrinieku uz OS, no sākuma braukt jāiemācās, cik sapratu puiki ļoti maz braukuši ar četrinieku. Tik dzirdu, ka Kaufmanis četriniekam pie ruļļiem, tā apkārt ir. Un te nu parādās arī tas lielais mīnuss, ka Siguldā četrinieks neiet cauri.