Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Regža izbēg no zaudējuma un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Regža izbēg no zaudējuma un iekļūst astotdaļfinālā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Ar uzvaru Kataras "Open" turnīru turpina Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri pēc zaudēta pirmā seta spēja uzvarēt mačā ar 2-1 (16:21, 21:19, 15;7) poļus Maceju Košiaku un Maceju Rudolu, iekļūstot astotdaļfinālā.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pamatturnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār tautiešiem Edgaru Toču un Rihardu Finsteru, pārspējot tos ar 2-0 (21:13, 21:19). Turpinājumā gan sekoja zaudējums Timam Holleram un Jonasam Šrēderam no Vācija ar 0-2 (18:21, 22:24), sarežģījot ceļu pretī uzvarai grupā un automātiskai vietai astotdaļfinālā. Grupu turnīra noslēgumā Pļaviņš un Regža cīnījās ar itāļiem Marko Kaminati un Enriko Rossi, kuri pirmajās divās spēlēs piedzīvoja zaudējumu.

Maču ar 3:0 izrāvienu sāka Pļaviņš un Regža, pirmajam vairākas reizes pareizi izvēloties vietu aizsardzībā. Itāļi nespēja atrast pretargumentus latviešu aizsardzībai, nonākot iedzinējos ar 3:9. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Kaminati un Rossi sadeldēja deficītu uz pusi, bet ar to vēl bija krietni par maz. Pirms došanās atpūtā ar eisu izcēlās Pļaviņš, panākot 13:8 Latvijas dueta labā. Līdzīgi kā Adrians Karambula, arī Marko Kaminati nekautrējās izpildīt "sveci", kas acīmredzot, kļuvis par Itālijas pludmales volejbolistu brendu. Jāsaka, ka, līdzīgi kā Turcijā, latviešiem šīs serves radīja zināmas problēmas. Nopietni pacīnīties par uzvaru pirmajā setā itāļiem nesanāca, jo kopumā Pļaviņš un Regža dominēja laukumā, izcīnot panākumu ar 21:14.

Otrajā setā Pļaviņš un Regža ātri ieguva divu punktu pārsvaru (4:2), bet īsti tālāk netika. Cīņa turpināja ritēt punkts punktā līdz īsi pirms tehniskā pārtraukuma itāļi panāca izlīdzinājumu (9:9). Nākamos trīs punktus gan guva Latvijas pāris, atgūstot vadības grožus savās rokās - 12:9. Pēc pārtraukuma itāļi bieži kļūdījās uzbrukumos, atvieglojot Pļaviņa un Regžas ceļu pretī uzvarai un otrajai vietai grupā. Tā nekur neizpalika, Latvijas duetam esot pārākam ar 2-0 (21:14, 21:17).

Līdz ar to Pļaviņš un Regža grupā ieņēma otro vietu un šodien aizvadīs cīņu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pretinieki tajā bija Macejs Košiaks un Macejs Rudols no Polijas. Spēles sākums bija visai līdzīgs, bet līdz tā vidum divreiz pie divu punktu pārsvara tika poļi (12:10). Turpinājumā cīņa turpināja ritēt punkts punktā, Latvijas pludmales volejbolistiem nespējot lauzt spēles gaitu. Tā rezultātā Košiaks un Rudols izvirzījās vadībā ar 18:15, ar ko bija gana, lai būtu pārāki setā ar 21:16.

Jau otrā seta ievadā poļi izvirzījās vadībā ar 3:1, bet neilgi pēc tam arī ar 7:4. Pļaviņam un Regžam šoreiz izdevās saņemties un panākt izlīdzinājumu (10:10). Pēc tehniskā pārtraukuma Košiaks un Rudols atkal ieguva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru (16:14), bet pirms seta izskaņas Pļaviņš un Regža atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Izrāviens tika turpināts līdz seta galam, kas par laimi tika uzvarēts ar 21:19.

Latvieši bija sajutuši spēles garšu un lieliski sāka trešo setu, kurā izvirzījās vadībā ar 9:5. Ar to bija pietiekami, lai poļiem nolaistos rokas. Latvieši pārliecinoši aizvadīja setu līdz galam, svinot laimīgu uzvaru mačā ar rezultātu 2-1 (21:16, 21:19, 15:7) un iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā pretī stāsies spēcīgākais Turcijas duets Gogtepe/Giginoglu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-11 22:11, pirms 8 gadiem
dale rakstīja: nu jopcig,ja uzvar turkus, tad pēc tam jau nāk Dalhauzers
taisnība, Openā minimums pusfināls priekš Rio.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-11 22:17, pirms 8 gadiem
moš var uz aklimatizāciju paķert, ja šamie pirmdien atbraukuši

     [+] [-]

, 2015-11-12 16:33, pirms 8 gadiem
Var kaut kur redzēt, jeb tikai Live score? Pirmo setu pagrūda.