Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimsam līdz Džordanam - četri gadi augstskolā

Andrejs Siliņš

Džeimsam līdz Džordanam - četri gadi augstskolā
Dveins Veids un Lebrons Džeimss - varbūt pat nākotnes vārdā labāk šiem puišiem šogad neizcīnīt titulu...
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējā laika izteikumi un izdarības no potenciāli labākā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) finālsērijas spēlētāja Lebrona Džeimsa puses liek domāt, ka Maiami "Heat" uzbrucējs nav nobriedis čempiontitulam un, ja arī to izdotos izcīnīt, tas, iespējams, atstātu sliktas sekas...

Amerikāņu sporta terminam "trash-talk" latviski īsti smeķīga tulkojuma latviešu valodā nav, taču vienā vārdā to varētu nosaukt par pretinieka "apcelšanu". Runa vairāk ir tieši par darbību spēles laikā, kad ar vārdiem pretspēlētājs tiek apvainots vai apcelts, taču tas obligāti nenozīmē arī lamu vārdu lietošanu, lai gan arī bez tiem neiztiek. Par visu laiku labāko, ja tā to var nosaukt, apcēlāju tiek uzskatīts arī visu laiku labākais spēlētājs - Maikls Džordans. Ja to kāds mēģināja izmantot pret viņu, Maikls no tā barojās un beigās smējās pēdējais. Līdzīgi ir arī ar Kobe Braientu, kurš varbūt arī tāpēc tiek tik bieži salīdzināts ar Džordanu.

Cits spēlētājs, kura vārdam nereti tiek likti blakus "MJ" iniciāļi, ir Lebrons Džeimss. Skaidrs, ka Lebronam līdz nopietnai salīdzināšanai ar Džordanu vēl jāizcīna kādi pieci seši gredzeni, un ir vēl viens aspekts, kas jau šobrīd lieliski pierāda un parāda - Lebronam līdz Maiklam kā līdz mēnesim. Tas ir tieši "trash-talk" jeb mutvārdu provocēšana/apcelšana. Džeimss netur spriedzi, ko tā rada. Vismaz ne šajā finālsērijā, kad likmes ir tik augstas - pēc paša Džeimsa tvītotā: tagad vai nekad...

Izrādās savu darbiņu lieliski finālsērijā veic arī Dešons Stīvensons. Nē, ne jau oficiālajā statistikā ir redzams šī aizsarga lielākais devums - vien 18 minūtes, 4,3 punktiņi un 1,8 atlēkušās bumbas. Stīvensons jau iepriekš, spēlējot Vašingtonas "Wizards", kad arī statistika bija pieklājīgāka, paspēja izcelties ar Džeimsa provocēšanu spēļu laikā un arī ārpus tām. Par aktivitātēm ārpus laukuma šogad nekas nav dzirdēts, bet Stīvensons atzinis, ka laukumā joprojām pielieto pret Džeimsu "trash-talk" lielās devās, un tā rezultāts ir redzams. Paskatieties Džeimsa iespēto finālsērijas pēdējās ceturtdaļās...

"Katrs džeks ir citādāks. Kobe Braients no tādām lietām barojas, viņš meklē katru iespēju. Lebrons ir citādāks," Stīvensons "Yahoo!Sports" norāda, ka Lebronu var ietekmēt ar apvainošanām. Izskatās gan, ka arī teksasietis ir mācījies no savām pagātnes kļūdām, un piemetina arī nelielu komplimentu Džeimsam: "Protams, viņš ir dabas frīks, spējīgs izdarīt ārkārtīgi daudz."

Ja Stīvensons ir atmetis ārpus laukuma izdarības, tad pats Džeimss gan ne. Pie tam ietekmējis arī savu komandas biedru, gados vecāko un it kā arī prātā nobriedušāko Dveinu Veidu. Abi varoņi pirms piektā mača, padzirdējuši par "Mavs" līdera Dirka Novicka drudzi un augsto temperatūru, paspēja Dalasas televīzijas kameru priekšā paāzēties par sasirgušo vācieti. Nav skaidrs, ar kādu nolūku, jo, ja abi uzskata, ka Novickis tēlojis slimību, tad iemesli, kāpēc viņam tā rīkoties, acīmredzot ir zināmi tikai Džeimsam un Veidam. Loģiska izskaidrojuma tam it kā nebūtu. Pie tam, cik dumam jābūt, lai smietos par džeku, kuru tu nevari nosegt, kurš tavu komandu šajā sērijā jau divas reizes ir iznīcinājis un kurš vienkārši ir labākais pretinieku komandas spēlētājs (starp citu, pēdējās trijās "play-off" kārtās 213 centimetrus garais Novickis iemetis 117 no 121 izdarītā sodiņa!). ESPN basketa specs Skips Beiless, noskatoties šo video, atklāti pateica: "Džeimsam ir 26 gadi, viņš izskatās uz 36, bet uzvedas kā 16-gadīgs."

Ar ko beidzās piektā spēle, visiem zināms. Ja nu kāds tomēr nezina - Dalasa nonāca vienas uzvaras attālumā no titula. Džeimss pirms šī mača iečivināja twiterī "Tagad vai Nekad" ar divām izsaukuma zīmēm galā. Vai tas nozīmē, ka Lebrons sevi nostāda turpat, kur Latvijas izlase pirms Baigās vasaras? Respektīvi, Džeimsaprāt - ja neizdodas uzvarēt piektajā mačā, tad arī sērijā nē? Ja neizdodas izcīnīt titulu šogad, tad arī nekad?

Kopš Džeimsa pārcelšanās no Klīvlendas, neesmu vairs tik dedzīgs šī zvērīga talanta apbrīnotājs, taču, arī ja būtu, iespējams, pat novēlētu Lebronam šogad aplauzties. Jo, neizcīnot titulu, Džeimss drīzāk tieksies strādāt pie trūkumiem (gan attieksmē pret pretinieku, gan morālā brieduma), un, iespējams, mums būs lemts kādu dienu piedzīvot mirkli, kad Džeimss pārspēs arī Džordanu.

Lai gan lielākā atšķirība starp Džeimsu un Džordanu ir tā, ka Džeimss it kā pabeidza vidusskolu, kamēr Džordans nomācījās augstskolā trīs gadus, bet vēlāk, jau kā NBA zvaigzne, atgriezās, uzrakstīja diplomdarbu un ieguva augstāko izglītību.

1 2 58 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2011-06-11 14:55, pirms 13 gadiem
Paldies, bija interesanti lasīt par aizokeāna batālijām

 +16 [+] [-]

, 2011-06-11 14:59, pirms 13 gadiem
ideāls virsraksts. bet godīgi tā jau arī ir ka lebrona izglītība ir gandrīz nekāda.(lai nesāktos atkal strīdi par to ka viņs taču ir nba zvaigzne bet tu vēl nodirs.....utt.) vnk basīti spēlē labi,bet galvā ir kkāda suņu ferma.

  +7 [+] [-]

, 2011-06-11 15:00, pirms 13 gadiem
Par to cik labs uz doto brīdi ir LBJ liecina pts at cluch time - 5 spēles, 2 punkti.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-11 15:01, pirms 13 gadiem
Taa gan ir, jaabeidz LBJ uzvesties kaa tiinju superstaaram, tad jau viss ies tik uz augshu

  +7 [+] [-]

, 2011-06-11 15:05, pirms 13 gadiem
Stīvensons jau Wizards kad bija un bija sērija pret Cavs labi Džeimsu psiholoģiski ietekmēja.Uzaudzēja bārdu un pateica ka LBJ no viņa nokopējis to

  +4 [+] [-]

, 2011-06-11 15:16, pirms 13 gadiem
Gultā slapinātājiem patīk Karalis, jo ap viņu ir tik liels šovs, ka acis žilbst un zaļie griežas.

No attieksmes tur nekā nav. Par pozitīvu piemēru jaunajiem spēlētājiem pat nerunājot. Par Džeimsu būtu jāraksta, kā veiksmīgu šovmeni, bet ne sportistu!

 +16 [+] [-]

, 2011-06-11 15:17, pirms 13 gadiem
Reekjeens rakstīja: Taa gan ir, jaabeidz LBJ uzvesties kaa tiinju superstaaram, tad jau viss ies tik uz augshu
Lebrons, iespējams, ir visu laiku lielākais talants basītī... taču viņem ir viens grandiozs trūkums, kas viņam var neļaut nonākt vienā plauktā ar MJ - un tas ir harizmas un īpašas auras trūkums... nav viņam apburošs smaids, nav prasmes mētāties ar asprātībām, nav īsta šoumena vēziena, nav arī īsts sliktā zēna statuss... viņš lielāko tiesu visur parādās ar bargu un pārnopietnu ģīmi - varbūt tas izklausās smieklīgi, taču tādas lietas ir būtiskas, tas arī pa lielam nosaka to, ka daudziem jo daudziem viņš netīk, atšķirībā, piemēram, ja salīdzinām ar Šaku. Iespējams, ka nākotnē cilvēki vairāk atcerēsies O'Nīlu, nevis Lebronu ar visiem viņa gredzeniem.

  +7 [+] [-]

, 2011-06-11 15:21, pirms 13 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Lebrons, iespējams, ir visu laiku lielākais talants basītī... taču viņem ir viens grandiozs trūkums, kas viņam var neļaut nonākt vienā plauktā ar MJ - un tas ir harizmas un īpašas auras trūkums... nav viņam apburošs smaids, nav prasmes mētāties ar asprātībām, nav īsta šoumena vēziena, nav arī īsts sliktā zēna statuss... viņš lielāko tiesu visur parādās ar bargu un pārnopietnu ģīmi - varbūt tas izklausās smieklīgi, taču tādas lietas ir būtiskas, tas arī pa lielam nosaka to, ka daudziem jo daudziem viņš netīk, atšķirībā, piemēram, ja salīdzinām ar Šaku. Iespējams, ka nākotnē cilvēki vairāk atcerēsies O'Nīlu, nevis Lebronu ar visiem viņa gredzeniem.
Tur jau taa lieta, ka Lebronam nav gredzenu, bet shakam ir! Spriedze patiesi viņam nenaak par labu! Stiivensons jau vienaa spelee pieraadija, kaa jasedz Lebrons un istajaa bridii 3 pt salika!
Slēpts komentārs: Tu saki?

  +5 [+] [-]

, 2011-06-11 15:49, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Džordans - labākais skorers NBA vēsturē.
Džeims - labākais spēlētājs NBA vēsturē. Elementāri.
NBA.com : Michael Jordan Info Page Pasaki ar ko Lebrons ir labaaks par Jordanu? Vieniigi miesas buuvee lielaaks un fiziskaaks!

  +5 [+] [-]

, 2011-06-11 15:53, pirms 13 gadiem
Ļoti interesanti lasīt šādu rakstu no cilvēka kurš pat saviem rakstiem nejēdz uztaisīt "spell check" pirms publiskošanas, tādā veidā liekot apšaubīt viņa paša zināšanas un izglītību...

Nevienu no abiem varoņiem neaizstāvot...
Tāds sīkums, LBJ ģimene, draugi un kolēģi par viņu saka, ka viņš ir lielisks basketbolists, talantīgs, asprātīgs ar ļoti labu homora izjūtu un cilvēks ar kuru ir viegli un labi pavadīt laiku ārpus laukuma.
Cik atceros par MJ ir teikuši, ka viņš ir lielisks spēlētājs un ir fantastiski spēlēt ar viņu basīti, bet ārpus laukuma viņš vienmēr ir bijis egoists un samērā riebīgs cilvēks. Sieva pāris intervijās ar bija šo to izspļāvusi.
P.S.
Nevarētu teikt, ka pašmāju basketbolisti izceltos ar prāvu intelekta līmeni. Tā pat ar izglītību, bet kur tad basketbolisti, šķiet, ka hokejistiem arī lielai daļai tikai videne. Ješkam laikam bija kas augstāks.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-11 15:58, pirms 13 gadiem
chubaki rakstīja: NBA.com : Michael Jordan Info Page Pasaki ar ko Lebrons ir labaaks par Jordanu? Vieniigi miesas buuvee lielaaks un fiziskaaks!
Ar to, ka par Džordanu runā iestarpinot vārdu "bija", LBJ "Ir"
Džordans nekad nav spēlējis eiropiešu pārpludinātajā NBA. (Ja neskaita tos smieklīgos gadus Vašingtonas formā) Viņa spēlē nav bijuši aizsardzības pusapļi, sodi par uzbrukuma kavēšanu utt. Starp viņiem ir 10 gadi basketbola attīstībā, viņus vienā maisā salīdzināšanai neiebāzīsi.

 +14 [+] [-]

, 2011-06-11 15:59, pirms 13 gadiem
nav nemaz ko runāt, kad lebrons ir tuvu MJ līmenim, 8 punkti spēlē, tas nav nopietni, taisnība ir tā, kad Kobe ir daudz tuvāk MJ, kā neviens cits spēlētājs

     [+] [-]

, 2011-06-11 16:04, pirms 13 gadiem
Stīvensons jau iepriekš, spēlējot Vašingtonas "Wizards", kad arī statistika bija pieklājīgāka, paspēja izcelties ar Džeimsa provocēšanu spēļu laikā un arī ārpus tām. Par aktivitātēm ārpus laukuma šogad nekas nav dzirdēts

Ja kko rupji nejaucu, tad Stīvensons pēc 4. spēles presē runāja par to, kā karalis ir ticis izslēgts no spēles beigām. Vismaz tā es dzirdēju no komentētājiem skatoties 5. spēli

  -1 [+] [-]

, 2011-06-11 16:07, pirms 13 gadiem
Džeimsam vēl pat līdz Kobes līmenim jāpaugās, bet tā spēlē jau labi viņš. Es uzskatu ka NBA trīs visu laiku labākie spēlētāji ir 1) MJ 2) Kobe 3) Maģiskais Džonsons, ja Džeims sakārtos galvu, tad arī spēs pievienoties viņiem.

 +15 [+] [-]

, 2011-06-11 16:08, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Ar to, ka par Džordanu runā iestarpinot vārdu "bija", LBJ "Ir"
Džordans nekad nav spēlējis eiropiešu pārpludinātajā NBA. (Ja neskaita tos smieklīgos gadus Vašingtonas formā) Viņa spēlē nav bijuši aizsardzības pusapļi, sodi par uzbrukuma kavēšanu utt. Starp viņiem ir 10 gadi basketbola attīstībā, viņus vienā maisā salīdzināšanai neiebāzīsi.
1992 gadaa ASV drem team OS visus sagravaa pa 30 un vairaak punktiem Eiropieshus! Atenaas Lebrons pat netika finalaa tikai 4 gadus velaak ar kobija palidziibu tas izdevaas! Ka jau MJ pats teica, ja tagad viņš speleetu NBA tad viņam spelee buutu jaizpilda 40 soda metienu. Smiekliigie gadi Wizards sastavaa, kur 38 gadu vecumaa 52 punktus iemest!

  +4 [+] [-]

, 2011-06-11 16:15, pirms 13 gadiem
Lebrons nekad nebus labāks par MJ !

  +2 [+] [-]

, 2011-06-11 16:28, pirms 13 gadiem
DainixDT rakstīja: Džeimsam vēl pat līdz Kobes līmenim jāpaugās, bet tā spēlē jau labi viņš. Es uzskatu ka NBA trīs visu laiku labākie spēlētāji ir 1) MJ 2) Kobe 3) Maģiskais Džonsons, ja Džeims sakārtos galvu, tad arī spēs pievienoties viņiem.
A kur pazuda tādi spēlētāji kā Kareem Abdul-Jabbar ,Larry Bird,Wilt Chamberlain,Patrick Ewing,Lenny Wilkens,Oscar Robertson,utt

  +5 [+] [-]

, 2011-06-11 16:30, pirms 13 gadiem
Patiešām labs raksts, piekrītu autoram. Ļoti nepatika James un Wade Dirka izsmiešana, tas man patiešām lika zaudēt lielu daļa respekta pret viņiem kā pret cilvēkiem. Ceru, ka Dirks izcīnīs titulu, jo ar šādu attieksmi LeBrons un co nav pelnījuši dabūt čempi, varbūt pēc pāris gadiem.

  -3 [+] [-]

, 2011-06-11 16:34, pirms 13 gadiem
uldisz93 rakstīja: Patiešām labs raksts, piekrītu autoram. Ļoti nepatika James un Wade Dirka izsmiešana, tas man patiešām lika zaudēt lielu daļa respekta pret viņiem kā pret cilvēkiem. Ceru, ka Dirks izcīnīs titulu, jo ar šādu attieksmi LeBrons un co nav pelnījuši dabūt čempi, varbūt pēc pāris gadiem.
Tur jau tas suns aprakts,cik liela saslimšana bija/ir Dirkam!!!

     [+] [-]

, 2011-06-11 16:37, pirms 13 gadiem
tie ir divi citu laiku spēlētāji un nav ko viņus salīdzināt

     [+] [-]

, 2011-06-11 16:47, pirms 13 gadiem
raksts vnk perfekts par to, ka LBJ un Wade izsmej slimu spēlētāju, kurš viņus apspēlē

  +3 [+] [-]

, 2011-06-11 16:49, pirms 13 gadiem
"Pie tam, cik dumam jābūt, lai smietos par džeku, kuru tu nevari nosegt"
tātad,tas Stīvensons vienmēr ir baigi varējis Lebronu nosegt,vai kā?

  -2 [+] [-]

, 2011-06-11 17:06, pirms 13 gadiem
merqcio rakstīja: A kur pazuda tādi spēlētāji kā Kareem Abdul-Jabbar ,Larry Bird,Wilt Chamberlain,Patrick Ewing,Lenny Wilkens,Oscar Robertson,utt
Es tak rakstīju ka TOP 3 visu laiku labākie, šie ir labi,bet ne TOP3!

     [+] [-]

, 2011-06-11 17:08, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Ar to, ka par Džordanu runā iestarpinot vārdu "bija", LBJ "Ir"
Džordans nekad nav spēlējis eiropiešu pārpludinātajā NBA. (Ja neskaita tos smieklīgos gadus Vašingtonas formā) Viņa spēlē nav bijuši aizsardzības pusapļi, sodi par uzbrukuma kavēšanu utt. Starp viņiem ir 10 gadi basketbola attīstībā, viņus vienā maisā salīdzināšanai neiebāzīsi.
Ja vinsh speletu eiropas pasludinataja NBA tad vinam pa speli sanaktu daudz mest sodinu,jau taja laika pret vinu loti parkapa noteikumus!

  +3 [+] [-]

, 2011-06-11 17:11, pirms 13 gadiem
Jaa taadu nirgaasanos no Weida nebiju gaidiijis!Lebrons jau tur vienkaarsi pakaldarinaaja kaut kaa aoutomaatiski jo peec sejas izteiksmes vareeja redzeet,ka vins veel joprojaam gruziijaas par savu drausmiigo game 4,bet Veids prieciigs un veel atrod laiku panirgaaties par Dirku!Nu to nu gan es negaidiiju no tik inteligenta speeleetaaja.Nu ta pa Dalasu un Dirku ar ko.Zeel protams Lebrona jo vinam ir kaut kaadas psihologiskas probleeminas kas nelauj svariigaakajos briizos pilniigi realizeet savu potenciaalu,bet ja miami nemanems 4empi tad tas Dzeimsam buus tik tiesaam labaak,lai kluutu labaaks naakotnee.Bet varbuut ja vins tomeer tiks pie gredzena tas vinam naaks par labu un vins noveertees un sapratiis cik gruutu ir izciiniit gredzenu un tas arii dos to vajadziigo paarlieciibas porciju kura biezi vien ir nepieciesama pasu izskirosaako speelu nosleegumos!Ta jau redzees kaa buus taa buus,lai uzvar labaakais,bet vienoziimiigi buutu forsi redzeet vareno vaacieti tiekot pie gredzena!

P.s.Tas taa taada anekdotiite par Lebronu---I ran in to LeBron the other day and I asked him for a dollar. Instead, the guy gave me 75 cents. I was like WTF!? Then Kobe tapped me in the back and said, "It's okay. He never gives anyone the fourth quarter..

     [+] [-]

, 2011-06-11 17:19, pirms 13 gadiem
Ceru,ka uzvareetaajs noskaidrosies septiitajaa speelee.Time for Miami to bounce back.Can they!?

  +7 [+] [-]

, 2011-06-11 17:30, pirms 13 gadiem
Patiesībā, lai arī kā šī sērija beigsies, LeBronu sagaida milzīgs kritikas vilnis. Ja uzvarēs - tad ķipa, ka tas tik tāpēc, ka spēlēja kopā ar divām citām superzvaigznēm un ka viens viņš nespēj izcīnīt titulu. Ja zaudēs, tad, protams, Džeimss būs vainīgs, ka neizvilka komandu un sūdīgi nospēlēja. Smaga dzīve viņam - tā teikt tur arī spēcīgākā personība var ņemt un neudaudz psiholoģiski salūzt, ja visu laiku Tevi tikai zāģē, zāģē, zāģē utt. Tāpēc varbūt nav brīnums, ka šajā finālā Džeimsa sniegums ir tikai ēna no tā, ko viņš rādīja pirms tam Play-offos - tomēr tādu spiedienu Džeimss nespēj 'turēt'. Un tur jau nav pie vainas vidusskola vai augstskola - cilvēki ir dažādi. Lai arī cik Džeimss būtu spēcīgs fiziski, psiholoģiski viņš noteikti nav tas pats stiprākais. Lai arī tajā pašā laikā kā cilvēks viņš tiešām ir labs - cik nu tas ir redzēts/lasīts/utt. Tā ka es laikam negribētu atrasties LeBrona vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Raitcha

  +2 [+] [-]

, 2011-06-11 17:55, pirms 13 gadiem
merqcio rakstīja: A kur pazuda tādi spēlētāji kā Kareem Abdul-Jabbar ,Larry Bird,Wilt Chamberlain,Patrick Ewing,Lenny Wilkens,Oscar Robertson,utt
Ko nav redzējis, tos nezin

     [+] [-]

, 2011-06-11 18:44, pirms 13 gadiem
Andrejs par brīnumu labu rakstu uzcepis, bija interesanti! Paldies

  +3 [+] [-]

, 2011-06-11 19:21, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tur jau tā lieta, ka gadu starpība ir gan izlīdzinājusi spēkus, gan ietekmi. Gan noteikumus. Un tie viņa gadi Vašingtonas sastāvā tiešām bija smieklīgi, lai vai cik viņš tur sameta pa spēli.. Tādas pat nāves agonijas, kā Aiversonam atgriežoties jau 3. reizi
neko smieklīgu Wizards laikos nesaskatu, ja nu vienīgi to, ka MJ pat 38 gados varēja salikt 40 pts ne vienu reizi vien. Tas parāda kāds spēlētājs viņš ir.

  -2 [+] [-]

, 2011-06-11 19:39, pirms 13 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: neko smieklīgu Wizards laikos nesaskatu, ja nu vienīgi to, ka MJ pat 38 gados varēja salikt 40 pts ne vienu reizi vien. Tas parāda kāds spēlētājs viņš ir.
Smieklīgi ir tas, ka tāds spēlētājs, kuram aiz muguras ir tāda karjera, kurš ir spējis atgriezties basketā pēc gada pārtraukuma un būt pat vēl labāks ne kā bijis iepriekš, beigu beigās nespēj pienācīgi aiziet no basketa. Kaut ko raustās un skraida kopā ar puikām, kurus pats pieaicinājis tai komandā... Aiziet ir jāmāk turklāt laicīgi... Wizards bija lieks ieraksts viņa spēlētāju karjerā. Tas protams manā skatījumā.

  -3 [+] [-]

, 2011-06-11 19:43, pirms 13 gadiem
lebrons18 rakstīja: nav nemaz ko runāt, kad lebrons ir tuvu MJ līmenim, 8 punkti spēlē, tas nav nopietni, taisnība ir tā, kad Kobe ir daudz tuvāk MJ, kā neviens cits spēlētājs
NU DOMAAJU ka Dzordans arii katraa spele nemteta 20-30 punktus, un bija tadas speles arii kur guva tikai dazus punktus!
1 2 58 komentāri