Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Tā man ir personiska neveiksme"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džeimss: "Tā man ir  personiska neveiksme"
Lebrons Džeimss
Foto: AP/Scanpix

Maiami „Heat” uzbrucējs Lebrons Džeimss pēc fiasko Nacionālās Basketbola asociācijas finālā atzina, ka sajūtas ir tieši tādas pašas kā pirms četriem gadiem, kad viņš ar „Cavaliers” zaudēja Sanantonio. Džeimss izgāšanos uztver personiski.

„Vēl joprojām tam nespēju noticēt. Mēs strādājām ļoti smagi un ilgi, lai izcīnītu šo titulu. Komanda bijusi kopā visu laiku – gan grūtos, gan labos brīžos. Mēs esam veterānu komanda, kas visu sezonu bijusi iedzinēju lomā un spējusi atspēlēties. Aizsardzībā bija lieliski un arī uzbrukumā nospēlējām teicami, ko sekmēja piespēļu kvalitāte. „Mavs” nācija to pelnījusi! Pats sev nezināmu iemeslu dēļ nespēju ieiet ritmā. Džets (Džeisons Terijs) laukumā izgāja agresīvi noskaņots un nospēlēja fenomenāli. Par šodienas uzvaru jāpateicas saviem komandas biedriem,” neilgi pēc mača beigām triumfu komentēja fināla vērtīgākais spēlētājs Dirks Novickis, kurš MVP balvu saņēma no 11-kārtējā čempiona Bila Rasela.

Arī Novicka komandas biedrs Džeisons Kids vēl nebija apjautis, ko viņa komanda paveikusi: „Nespēju atrast vārdus, lai raksturotu pašreizējās sajūtas. Runa nav tikai par šo sezonu, bet par 17 gadiem līgā, spēlējot pret labākajiem spēlētājiem pasaulē. Divreiz zaudēju, taču tagad 38 gadu vecumā man atkal bija iespēja spēlēt finālā. Mūsu komanda parādīja raksturu, sezonas gaitā zaudējot gan Dirku, gan Karonu Batleru. Mēs esam pieredzējušu spēlētāju grupa, kas pēc zaudējumiem spēja izdarīt pareizos secinājumus un uzticējāmies viens otram.”

„Dažreiz tu uzvari, citreiz – nē. Tā tas ar mums notika šajā sērijā. Spēlēs pret Bostonu un Čikāgu spēju palīdzēt komandai uzvarēt. Katru reizi, kad tiec līdz kalna augšai un krīti zemē, tā jāuztver kā personiska neveiksme – tā tas bija 2007. gadā, kad ar Klīvlendu zaudēju „Spurs”, un arī tagad ir tieši tāpat,” sakāvi atzina Lebrons Džeimss.

„Karalis” apzinās, ka liela vaina par „Heat” neveiksmi būs jāuzņemas tieši viņam, taču Džeimss apgalvo, ka viņam tā nebūs nasta. Džeimsam pēdējā spēlē bija vissliktākais +/- rādītājs visā spēlē (-24)!

Aptuveni 15 minūtes pēc spēles beigām Klīvlendas „Cavaliers” īpašnieks Dens Gilberts ar twitter starpniecību nosūtījis ziņojumu savam kolēģim Dalasas klubā Markam Kjubanam, apsveicot „Mavs” ar uzvaru. Īsajā ziņojumā sacīts: „Apsveicu Marku un visu „Mavs” organizāciju. „Mavs” nevienu brīdi neapstājās un tagad visi klubā tiks pie gredzeniem. Veca pamācība visiem – nav ātra veida (kā izcīnīt titulu).”

Atgādinām, ka Gilberts pagājušā gada vasarā dusmās pēc Džeimsa aiziešanas uz „Heat” paziņoja, ka „Cavaliers” ātrāk par „Heat” izcīnīs titulu.

„Šādiem brīžiem nevar sagatavoties. Neviena komanda nebija pelnījusi uzvarēt vairāk par otru. Dalasa nopelnīja ar savu spēli finālu laikā,” pēc pēdējās spēles atzina „Heat” vadītājs Eriks Spolstra.

Viņa kolēģis pie „Mavericks” stūres Riks Kārlails uzsvēra komandas nozīmi: „Šī ir patiesa komanda. Mums ir vecu spēlētāju grupa, kas neskrien ātri un nelēkā. Visiem bija atbalsts no partneriem un spēlējām pareizi, nebaidoties meklēt komandas biedrus un atdodot viņiem piespēles, ja pašiem nebija labas pozīcijas. Šī uzvara Dalasas pilsētai ir fenomenāla uzvara! Esmu ļoti laimīgs par Dirku. Maiami laiks vēl pienāks, bet tagad ir mūsu laiks.”

„Heat” uzbrucējs Kriss Bošs atzina to, ka pretinieks bijis spēcīgāks: „Atceros, ka teicu viņiem, ka viņi ir pelnījuši uzvaru. Nevar noliegt, ka „Mavs” bija labākā komanda šajā finālā. Viss, ko varam tagad darīt, to atzīt un virzīties uz priekšu.”

„Mēs to jūtam. Un rīt jutīsim vēl vairāk,” emocionāls pēc mača bija Dveins Veids. „Jāatdod cieņa Dalasai. Tā ir viena velnišķīga komanda. Šogad sanāca tā, ka atdūrāmies pret komandu, kas vienkārši bija labāka par mums.”

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN
AP

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs: Maikls Skolfilds

  -4 [+] [-]

, 2011-06-13 09:22, pirms 13 gadiem
The only thing King James ir the King of, is never winning a f**KING championship

 +22 [+] [-]

, 2011-06-13 09:25, pirms 13 gadiem
interesanti ko teiks Dzeimss ja nakamsezon Cavaliers izciniis titulu
Slēpts komentārs: Raitcha

  +3 [+] [-]

, 2011-06-13 09:40, pirms 13 gadiem
Lai man kā nepatiktu, kā Ēriks vada spēles un kā maina komandas darbības spēles laikā, viņš tomēr baigi sakarīgi runā... Arī pēc iepriekšējām spēlēm itkā izdara pareizos secinājumus, bet spēlē nekas nemainās...
Smieklīgi ir tas, ka visi domā, ka Heat laiks vēl tikai pienāks... Cik Titulus ir izcīnījusis Bostonas lielais trīnieks un četrnieks?
Heat puikas ar nepaliek jaunāki. Visvairāk šai sakarā žēl Veida, džekam hronsikas migrēnas, ntās traumas, bet ceļas un cīnās, pat nedomā apstāties, nekādas garantijas, ka nākamā sezona būs tik pat veiksmīga veselības ziņā, tapēc neredzu iemeslu apgalvot, ka Heat laiks vēl ir priekšā... Protams ceru, ka vismaz vienu gredzenu vēl Veids iegūs, bet ne jau viņš vienīgais to kāro....
Maziņš prieciņš jau ir, ka Novickis ir ticis pie sava gredzena, ka Kids, ka Merions. Laikam vienīgā reize, kad spēju par Vāciju arī priecāties, citādi riebjas tā valsts un tautieši.
Džeims neveiksmes atkal uztver personiski. Tad, kad viņš beigs iespaidoties no tā, ko citi par viņu saka, kad viņš beigs censties spēlēt tā, ka'to gaida skatītāji un apskatnieki, tad arī viss būs kārtībā. Jāspēlē sava speļe, nevis jācenšas izpatikt visiem pa kārtu.. Vēl jo projām kaitina tie paskatnieki, kas pie izcīnīta triple-double var spēlētāju nolīdzināt gar zemi. Turklāt triple-double, nespēlējot un neko enparādot 4/4 (kā saka gudrie apskatnieki)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-06-13 09:44, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tas nekad nenotiks.
to apgalvot var tikai pilnīgs muļķis.. kas neapzinās vārda NEKAD nozīmi..

  -4 [+] [-]

, 2011-06-13 09:55, pirms 13 gadiem
Kidd rakstīja: to apgalvot var tikai pilnīgs muļķis.. kas neapzinās vārda NEKAD nozīmi..
Nekad, tas ir attiecināms uz nākamo sezonu, laikam neskaidri izteicos, bet nākamsezon viņi točna titulu nepaņems... Nākotnē, Jā, iespējams, bet nu ne jau nākamsezoan

  -2 [+] [-]

, 2011-06-13 10:01, pirms 13 gadiem
visi Heat komandas speeleetaaji, saka, ka Dalasa bija speciigaaka un ka taada komanda jaaciena... taa arii ir...
vieniigi Dzheimss, atkal runaa par sevi...
vinsh nekad nav bijis virsotnee un ja kaut ko savaa speelee nemainiis, tad nekad tur nenokluus. tik kalna virsotnee, noziimee uzvareet chempionaataa, taa ar Dzheimsu nav gadiijies...

     [+] [-]

, 2011-06-13 10:09, pirms 13 gadiem
heiteri nelaimigie...LeBrons viens no apbrinojamakajiem speletajiem, bet nodirsh no galvas lidz kaklam...Dirks tikai tagad izcinija gredzenu, bet kads fenomenals speletajs vinsh bija pirms tam un veljoprojam ir..un nevajag te dir.st kko par komandas mainju LBJ sakara, paljubomu vinsh un vinja agjents zin labak par Jums expertiem ko un kaa dariit.

  +6 [+] [-]

, 2011-06-13 10:35, pirms 13 gadiem
Cieņu pelna visi - vieni, ka ir uzvarējuši, otri - ka izrāda cieņu uzvarētājiem un to atzīst, nevis meklē vainu tiesnešos, grīdas segumā, zvaigznēs, utt...

  +2 [+] [-]

, 2011-06-13 10:39, pirms 13 gadiem
zin ko Dzeimss tu esi parak iedomigs!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-06-13 10:40, pirms 13 gadiem
jaaaaa dalasa to izdarija !! un Karaliene takal palika ar garu degunu ha haaa

  +3 [+] [-]

, 2011-06-13 10:42, pirms 13 gadiem
Gilberta lāsts darbojas!!

  -3 [+] [-]

, 2011-06-13 10:44, pirms 13 gadiem
prieks par Dirku, Kidu un lebronu, Veidu zel.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-13 10:49, pirms 13 gadiem
Uzvar labākie!
Slēpts komentārs: Dusmīgā Sivēnmāte

  +5 [+] [-]

, 2011-06-13 11:00, pirms 13 gadiem
Nu grūti arī bija Heat lielajam trio spēlēt ar šādu skatītāju psiholoģisko spiedienu uz viņiem. Tas jau bija gaidāms, ka visi šie sportacentrs.com sporta "eksperti" tagad izsmies visu Heat trio un it īpaši Džeimsu. Prieks jau ir par Dallasu, jo viņi šī viņiem pēdējā iespēja bija paņemt gredzenus un to izdarīja.

Romu neuzcēla vienā dienā.

  +9 [+] [-]

, 2011-06-13 11:33, pirms 13 gadiem
Novickis runā par komandu, Džeimss par personisko neveiksmi - nav ko brīnīties, ka Mavs ir čempioni.. Manuprāt bez Džeimsa Heat izskatītos daudz labāk, jo par viņa algu varētu dabūt normālu centru un vēl dažu labu spēlētāju, bet līdera lomu mierīgi var atvēlēt Veidam..

  +1 [+] [-]

, 2011-06-13 11:35, pirms 13 gadiem
-MaKa rakstīja: Nu grūti arī bija Heat lielajam trio spēlēt ar šādu skatītāju psiholoģisko spiedienu uz viņiem. Tas jau bija gaidāms, ka visi šie sportacentrs.com sporta "eksperti" tagad izsmies visu Heat trio un it īpaši Džeimsu. Prieks jau ir par Dallasu, jo viņi šī viņiem pēdējā iespēja bija paņemt gredzenus un to izdarīja.

Romu neuzcēla vienā dienā.
pedejo teikumu aizsuti heat ipasniekiem.
starpcitu, ka doma, cik liels spiediens bija uz Dirku un Kidu ? pedeja ista iespeja tikt pie gredzeniem ? a, pats jau pateici ar...

     [+] [-]

, 2011-06-13 11:43, pirms 13 gadiem
Un atkal visi Lebronu noliks..Zheel,ka ''Heat'' nespeeja peedeejaas divaas speelees tureeties ''Mavs'' liidzi
Jaacer,ka naakamsezon buus labaaki rezervisti un vinji tiks pie titula

     [+] [-]

, 2011-06-13 11:49, pirms 13 gadiem
interesanti būs,ja LBJ tā arī neizcīnīs nevienu titulu savāk karjerā

  +4 [+] [-]

, 2011-06-13 11:58, pirms 13 gadiem
majaskefirs rakstīja: interesanti būs,ja LBJ tā arī neizcīnīs nevienu titulu savāk karjerā
Kas tur interesants... Cik reizes Jūtai bija vēl, mazliet, mazliet?
Tad viens, tad otrs pieliek kāju priekšā... Bija leģendārs treneris, bija leģendāri spēlētāji... Bet ne visiem tās zvaizgnes sagriežas... Tam pašam Bārklijam ar Suns vajadzēja izcīnīt vairākus gredzenus.
Tas ka LBJ palisk bez gredzena man īpaši nestarauc, kā jau minēju pilna slavas zāle ar tādiem , bet gribas lai Veids vismaz vienreiz vēl ceļ kausu virs galvas tomēr fenomenāls spēlētājs ar lieliskām darba spējām, kuram veselība ar katru gadu aizvien vairāk traucē pilnvērtīgi trenēties un spēlēt, ta'pēc, jo ātrāk jo labāk...

  +9 [+] [-]

, 2011-06-13 12:43, pirms 13 gadiem
bilde pa tēmu - i.imgur.com

  +1 [+] [-]

, 2011-06-13 12:48, pirms 13 gadiem
Apsveicu Dallasu, veči to bija pelnījuši, Heat nebija ko likt pretī. Tas jums neliekas bērnišķīgi, muldēt kko par Džeimsu? NBA ir liels bizness un katrs spēlētājs grib dabūt gredzenu kā katrs māk. ''Lielie datoristi'' sēž ar savu monitora iedegumu un tik mauc kko, līksmo par Heat neveiksmi un visādi citādi kaifo un slapina bikses. Ejat ārā un pamēģiniet basketbola bumbu noturēt. Tas sāk jau nedaudz tracināt.

  +6 [+] [-]

, 2011-06-13 12:57, pirms 13 gadiem
Par Veidu tiešām tā ir ka ļoti gribās lai viņš dabūtu gredzenu jo spēlētājs viņš ir fenomenāls, tāda uguns kāda ir viņa acīs ir vēl tikai Gārnetam un Kobem un bija Maiklam.

     [+] [-]

, 2011-06-13 14:01, pirms 13 gadiem
Ja godīgi, cepuri nost Miami priekšā (visu sēriju biju par Dallasu), pirms sezonas un vēl līdz Ziemassvētkiem es biju pārliecināts, ka Heat izgāzīsies pirmajā raundā!
Nākamgad Heat jāvinnē!

  -2 [+] [-]

, 2011-06-13 14:02, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kas tur interesants... Cik reizes Jūtai bija vēl, mazliet, mazliet?
Tad viens, tad otrs pieliek kāju priekšā... Bija leģendārs treneris, bija leģendāri spēlētāji... Bet ne visiem tās zvaizgnes sagriežas... Tam pašam Bārklijam ar Suns vajadzēja izcīnīt vairākus gredzenus.
Tas ka LBJ palisk bez gredzena man īpaši nestarauc, kā jau minēju pilna slavas zāle ar tādiem , bet gribas lai Veids vismaz vienreiz vēl ceļ kausu virs galvas tomēr fenomenāls spēlētājs ar lieliskām darba spējām, kuram veselība ar katru gadu aizvien vairāk traucē pilnvērtīgi trenēties un spēlēt, ta'pēc, jo ātrāk jo labāk...
Viņš cēla jau 2007.gadā kopā ar Šaku pieveica to pašu Dallasu no 0-2 atspēlējās un uzvarēja 4 spēles pēc kārtas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-13 14:42, pirms 13 gadiem
Lūk skaisti par Lebronu uzrakstīts... liel aizdomāties... un tas teksts preses konferencē no viņa puses bija vienk nožēlojams!!! PIedodiet Džeimsa fani, bet viņš ir viena liela primadonna, par kura neveiksmēm ir grūti nepriecāties (jā jā es zinu cik tas ir zemiski un stulbi... bet Lebrons pats tiešām man ļoti atvieglo manu uzdevumu attiecībā uz morāliem pārmetumiem pāsam pret sevi... pārāk jau nu stulbi viņš uzvedās)...

James will win championships, but he’ll never enjoy a moment so singularly pure as Nowitzki did. He’ll never have this connection to a franchise and a fandom, a communion of shared struggle and pursuit and angst. This is still Dwyane Wade’s(notes) town, and probably Wade’s team. One Eastern Conference star said, “Right now all he’s doing is helping D-Wade get his second ring.”

To hear James suggest that the world will have to return to its sad, little ordinary lives and he’ll still get to be LeBron James late Sunday night was a window into his warped, fragile psyche. It was sad, and portends to how disconnected to the world he truly is.

“They have to wake up and have the same life that they had before they woke up today … the same personal problems,” James said. “I’m going to continue to live the way that I want to live. … But they have to get back to the real world at some point.”

There’s nothing real about James’ world, and never has been. He’s a prisoner of a life that his sycophants and enablers and our sporting culture has created for him. He’s rich and talented and something of a tortured soul. He’s the flawed superstar for these flawed times. He’s a creation of a basketball breeding ground full of such twisted priorities and warped principles. Almost every person who’s ever had to work closely with him, who has spent significant time, who’s watched him belittle and bully people, told me they were rooting hard against him. That’s sad, and that’s something he doesn’t understand and probably never will.

When the game was over, his attitude was downright defiant. They had done enough to win, he insisted, and of course he was wrong.

  -4 [+] [-]

, 2011-06-13 15:00, pirms 13 gadiem
Tagad jau visi,protams, ir gudri un noliks gan Heat, un, protams, grēkāzi - Lebronu. Protams, viņš neizdarīja ko no viņa gaidīja, bet vai tad Celtics uzreiz izcīnija, kad viņiem savācās kopā Big Three (KG,Allen,Pierce) ? Un daudzi jau paredzēja, ka Heat šogad nepaņems, jo komandai ir jāuzticas viens otram, jāpalīdz dažādās situācijās, un ar tādām zvaigznēm nav iespējams visu vienā sezonā izdarīt.. Viss ir ar domu nākotnē - ne uz sitiena. Lai kā, tad prieks par Mavs un īpaši par abiem veterāniem - Kidd un Dirku, apsveicami

  +4 [+] [-]

, 2011-06-13 15:08, pirms 13 gadiem
Krabonis rakstīja: Tagad jau visi,protams, ir gudri un noliks gan Heat, un, protams, grēkāzi - Lebronu. Protams, viņš neizdarīja ko no viņa gaidīja, bet vai tad Celtics uzreiz izcīnija, kad viņiem savācās kopā Big Three (KG,Allen,Pierce) ? Un daudzi jau paredzēja, ka Heat šogad nepaņems, jo komandai ir jāuzticas viens otram, jāpalīdz dažādās situācijās, un ar tādām zvaigznēm nav iespējams visu vienā sezonā izdarīt.. Viss ir ar domu nākotnē - ne uz sitiena. Lai kā, tad prieks par Mavs un īpaši par abiem veterāniem - Kidd un Dirku, apsveicami
vispār Celtics jau pirmajā gadā dabūja bišķi Fail Tev!

     [+] [-]

, 2011-06-13 15:34, pirms 13 gadiem
Krabonis rakstīja: Tagad jau visi,protams, ir gudri un noliks gan Heat, un, protams, grēkāzi - Lebronu. Protams, viņš neizdarīja ko no viņa gaidīja, bet vai tad Celtics uzreiz izcīnija, kad viņiem savācās kopā Big Three (KG,Allen,Pierce) ? Un daudzi jau paredzēja, ka Heat šogad nepaņems, jo komandai ir jāuzticas viens otram, jāpalīdz dažādās situācijās, un ar tādām zvaigznēm nav iespējams visu vienā sezonā izdarīt.. Viss ir ar domu nākotnē - ne uz sitiena. Lai kā, tad prieks par Mavs un īpaši par abiem veterāniem - Kidd un Dirku, apsveicami
Jā, uzvarēja uzreiz!

  -1 [+] [-]

, 2011-06-13 16:38, pirms 13 gadiem
Tā Džeimsa 'heitošana' manuprāt jau kļūst pārāk absurda. Un es neredzu neko nepareizu tajā, ko viņš pateica preses konferencē - vai tad viņam vajadzēja pateikties saviem 'heiteriem'? Un lai arī ko viņš pateiktu, ir skaidrs, ka viņu tāpat par to kritizētu. Ja būtu pārāk maigs savā atbildē - tad gan jau visi teiktu, ka Džeimss ir pārāk mīksts raksturā un tāpēc nevinnēja gredzenu. Pateica tagad drusku skarbāk (bet patiesi) - Džeimss uzreiz ir iedomīgs pāķis utt. Vnk tas jau paliek smieklīgi - nevar viņš ne nopirsties bez kritikas - ja pa klusu, tad karoče mīkstais, jo Džordans būtu nopirdies 3x skaļāk, bet ja nopirdīsies skaļi, tad Džeimss ir baigais preteklis, nepieklājīgs, iedomīgs utt. Vārdu sakot nedaudz pretīgi paliek šī ķidāšana.
1 2 44 komentāri