Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" uz vismaz divām nedēļām zaudē pirmo vārtsargu Kempbelu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Maple Leafs" uz vismaz divām nedēļām zaudē pirmo vārtsargu Kempbelu
Džeks Kempbels. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Toronto "Maple Leafs" apstiprinājis pamatvārtsarga Džeka Kempbela savainojumu – viņam cietušas ribas. Traumas dēļ amerikānis laukumā nedosies vismaz divas nedēļas.

"Zinājām, ka viņš traumā iedzīvojās pirms nedēļas vai mazliet agrāk, un iepriekšējā mačā viņa situācija pasliktinājās," teica Toronto galvenais treneris Šeldons Kīfs. Otrdien pret Sietlas "Kraken" Džeks Kempbels atvairīja 26 no 30 metieniem, "Maple Leafs" piedzīvojot zaudējumu ar 4:6.

Kempbels sezonu sāka ļoti jaudīgi, viņa vārdam izskanot Vezinas trofejas kontekstā. Vārtsargs arī tika izvēlēts dalībai Zvaigžņu spēlē, tomēr pēc gadu mijas viņa sniegums pamatīgi krities. 12 no pēdējām 15 spēlēm Kempbels ielaidis vismaz trīs ripas. Sezonas griezumā viņš ticis galā ar 91,4% metienu un vidēji ielaidis 2,65 ripas. Tomēr kopš 8. janvāra šie rādītāji ir 87,2% un 4,00.

Kempbela prombūtnē vārtu drošība uzticēta čeham Petram Mrāzekam, bet viņš aizvadītajā naktī tika nomainīts, "Maple Leafs" pagarinājumā ar 4:5 piekāpjoties Arizonas "Coyotes". Mrāzeku aizstāja Ēriks Šellgrens, kurš NHL debijā tika galā ar 10 no 11 metieniem.

"Maple Leafs" ieņem trešo vietu Atlantijas okeāna divīzijā un par savu vietu play-off var justies ļoti droši.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jack-campb...