Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Francijas un Anglijas sadursme, Maroka mēģinās pārsteigt arī Portugāli

Agris Suveizda

Francijas un Anglijas sadursme, Maroka mēģinās pārsteigt arī Portugāli
Kiljans Mbapē un Harijs Keins. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Scanpix

Pasaules kausā šovakar tiks noskaidrots otrs pusfinālpāris. Plkst. 17.00 pēc Latvijas laika ceturtdaļfinālā cīkstēsies Maroka un Portugāle, bet plkst. 21.00 gaidāms viens no visa finālturnīra lielākajiem mačiem – Anglija pret Franciju.

17.00 Maroka-Portugāle

• Maroka pirmoreiz vēsturē spēlēs Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, bet Portugāle šo stadiju sasniegusi trešo reizi.

• Abās iepriekšējās reizēs portugāļi tika arī pusfinālā – 1966. gadā leģendārais Euzebiu ar četriem vārtiem kaldināja uzvaru pār Ziemeļkoreju (5:3), bet 2006. gadā pendelēs tika pieveikti angļi (0:0, 3:1).

• Maroka nav zaudējusi deviņās spēlēs pēc kārtas (6-3-0) un iepriekšējo 832 minūšu laikā ielaidusi tikai vienus vārtus – tos pašus pret Kanādu, kad rezultāts jau bija 2:0. Astotdaļfinālā uzveikta Spānija (0:0, 3:0), grupā apspēlēta Beļģija (2:0) un arī bezvārtu neizšķirts pret pusfinālisti Horvātiju.

• Portugāle finālturnīrā uzvarējusi četros mačos un zaudējusi vienīgi grupas pēdējā kārtā (1:2 galotnē pret Dienvidkoreju), kad jau bija tikusi tālāk.

• Fernandu Santušs astotdaļfinālā negaidīti rezervē atstāja Krištianu Ronaldu un Žuau Kanselu, kuri bija sākuši visas trīs grupas spēles. Arī bez viņiem pamatsastāvā Portugāle izcīnija graujošāko uzvaru astotdaļfinālā – 6:1 pār Šveici, ar hat-trick izceļoties Ronaldu aizvietotājam Gonsalu Ramušam.

• Santušs pauda, ka viņam uzbrukumā ir trīs līdzvērtīga līmeņa un dažāda stila izvēles – Ronaldu, Andrē Silva un Ramušs, un nav izslēgts, ka ierindā varētu atgriezties arī Kanselu, tomēr Portugāles mediji prognozē, ka sākumsastāvs paliks nemainīgs.

• Ja Marokai visus mačus sākuši deviņi futbolisti un būtu arī desmit, ja ne pamatvārtsarga Jasina Bunū pēkšņo problēmu pirms starta svilpes, tad Portugālei visas spēles sācis vienīgi vārtsargs Djogu Košta. Astoņi spēlētāji sākuši trīs spēles.

• Izlases aizvadījušas divas savstarpējās spēles, un abas notikušas Pasaules kausā. 1986. gadā marokāņi grupas pēdējā spēlē uzvarēja ar 3:1, izcīnīja pirmo vietu un portugāļus atstāja pēdējos, bet 2018. gadā Portugāle uzvarēja ar 1:0, vienīgos vārtus jau spēles ievadā gūstot Ronaldu.

21.00 Anglija-Francija

• Ceturtdaļfināls noslēgsies ar līdz šim lielāko spēli finālturnīrā – pašreizējā čempione Francija tiksies ar Eiropas vicečempioni Angliju.

• Francija astotdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Poliju un uzvarējusi trijos no četriem mačiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot ar otro sastāvu un nepareizā VAR procedūrā neieskaitītiem vārtiem (0:1 pret Tunisiju), bet Anglija ar 3:0 sakāva Āfrikas čempioni Senegālu.

• Angļi nav zaudējuši piecās spēlēs pēc kārtas (3-2-0) un šajā nogrieznī guvuši 15 vārtus. Francija Pasaules kausā ielaidusi visos četros mačos.

• Turnīra rezultatīvākais futbolists ar pieciem vārtiem ir francūzis Kiljans Mbapē, bet par jauno valsts rekordistu kļuvis Olivjē Žirū. Tikai vienu vārtu līdz Anglijas rekorda atkārtojumam trūkst Harijam Keinam, bet Katarā pa trim vārtiem guvuši Markuss Rešfords un Bukajo Saka.

• Francijai rotācijas pret Tunisiju dēļ visus četrus mačus sācis vienīgi pussargs Oreljēns Čuamenī, bet angļiem septiņi spēlētāji sākuši visas spēles.

• Salīdzinājumā ar Francijas pirmo maču pret austrāliešiem (4:1) vietu laukumā zaudējuši abi malējie aizsargi – Lukass Ernandess saplēsa krusteniskās saites, bet Benžamēnu Pavāru izkonkurējis Žils Kundē.

• Anglijas nometnē vakar atgriezās pirmās divas spēles sākušais Rahīms Stērlings, kurš uz neilgu laiku atgriezās dzimtenē, kur tika apzagta viņa māja. Izkrītot no treniņu ritma, Stērlinga iziešana sākumsastāvā ir maz ticama.

• Francija uzvarējusi sešos no astoņiem Pasaules kausa ceturtdaļfināliem, bet Anglija zaudējusi sešos no deviņiem.

• Iepriekšējoreiz abas komandas tikās 2017. gadā pārbaudes spēlē, bet finālturnīros tikušās piecreiz – allaž grupu turnīrā. Labāka bilance ir Anglijai (2-2-1).

Pasaules kausa ceturtdaļfināli

DatumsSpēleRezultāts
09.12.Horvātija – Brazīlija1:1; 4:2 11 m s. s. (0:0; 0:0)
Nīderlande – Argentīna2:2; 3:4 11 m s. s. (0:1; 2:2)
10.12.Maroka – Portugāle17.00
Anglija - Francija21.00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

1 2 3 71 komentārs
Slēpts komentārs: Two goats one Champion

     [+] [-]

, 2022-12-10 12:59, pirms gada
Portugāļi nav spāņu meitenes, zinās ko darīt ar dvieļagalvām... viņu pasaciņa būs beigusies šovakar😎

  +3 [+] [-]

, 2022-12-10 13:01, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Visa pasaule gaida Goatu cīņu POR - ARG.
Viegla Portugales uzvara, Ronaldo 2 bankas.

Francija sagraus Angļus 4:1
POR taču šodien zaudēs.

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 13:05, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Visa pasaule gaida Goatu cīņu POR - ARG.
Viegla Portugales uzvara, Ronaldo 2 bankas.

Francija sagraus Angļus 4:1
Negaida gan. Vienam jau smiltis birst no muguras, otrs gan vēl ir diezgan noderīgs. Pirms 4 gadiem varētu teikt, ka tie būtu goat, šobrīd vairs nē.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-10 13:08, pirms gada
Saprotu, ka vakar spēles laikā esot miris kāds žurnālists, it kā bronhīts no kondicionieriem, it kā pārslodze, it kā nāves draudus edot saņēmis, jo atļāvās uzvilkt krekliņu ar varavīksni.

     [+] [-]

, 2022-12-10 13:09, pirms gada
kasagrande rakstīja: Negaida gan. Vienam jau smiltis birst no muguras, otrs gan vēl ir diezgan noderīgs. Pirms 4 gadiem varētu teikt, ka tie būtu goat, šobrīd vairs nē.
Goat ir greatest of all time. Tas, ka vecums, nemaina faktu par karjeras sasniegumiem

  +4 [+] [-]

, 2022-12-10 13:15, pirms gada
Diemžēl jāpiekrīt kādiem kritiķiem, kas uzsvēra Cr7 vājo spēli. Ja šajās spēlēs Cr7 neparāda ievērības cienīgu sniegumu, tad viņam diemžēl noriets. Protams, tas nemaina faktu, ka viņš ir goat 😀

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 13:16, pirms gada
moretto rakstīja: Goat ir greatest of all time. Tas, ka vecums, nemaina faktu par karjeras sasniegumiem
Tad pēc definīcijas viņi nevar abi būt goat. Visu laiku labākais, taču var būt tikai 1

     [+] [-]

, 2022-12-10 13:19, pirms gada
Paredzu, ka portugāļiem ies diezgan smagi. Marokāņiem ir pa spēkam pabeigt "Ibērija iekarošanu" ar Portugāles skalpu. Tie, kas saka, ka būs vienos vārtos, droši nemaz nav skatījušies marokāņu spēles apakšgrupā, tai skaitā ļoti līdzvērtīgo 0-0 ar horvātiem (nemaz nerunājot par 2-0 pret beļģiem). Otrā pusfinālā arī nav izteikta favorīta, bet es dotu priekšroku angļiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-10 13:21, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tad pēc definīcijas viņi nevar abi būt goat. Visu laiku labākais, taču var būt tikai 1
Jā tikai 1, bet katram savs

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 13:30, pirms gada
Tas brīdis, kad franku pļēgurs fanos par musļikiem
Par lielu Maroku!
P.S. Nav iespējams kāds force majeure pie kura abas otra ceturtdaļfināla dalībnieces neturpina turnīru? Ja nē, tad cerams, ka visi uzvarētāju līderi saņems sarkanās kartiņas, lai Marokai viegls ceļš uz finālu

  -4 [+] [-]

, 2022-12-10 13:33, pirms gada
Par ARG-POR finālu! Un to pašu pēc četriem gadiem, jo C. Ronaldo un Messi ir un būs lieliskā formā, jādod tik spēles laiks! Par 1980-tajos gados dzimušo futbolistu dominanci!
Slēpts komentārs: Harijs Magvairs

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 13:37, pirms gada
Ja argentina tiks finala, par pretiniekiem. Vakar messi un pareja komanda paradija kadi mesla gabali ir, par tadiem izgajieniem hokeja paliktu bez paris zobiem. Cerams zaudes horvatiem un tad sie vinu virziena spers bumbas, dejos gulbja dejas un medisies pasu argentiniesu stila

Vienigi tad lai necikst par necienu un nesudzas.

  -4 [+] [-]

, 2022-12-10 13:50, pirms gada
kasagrande rakstīja: Negaida gan. Vienam jau smiltis birst no muguras, otrs gan vēl ir diezgan noderīgs. Pirms 4 gadiem varētu teikt, ka tie būtu goat, šobrīd vairs nē.
tu vakar spēli skatījies ?? un vispār esi redzējis vēl kādu Messi spēli pēdējā laikā ??

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:31, pirms gada
Visi gribat redzēt Portugāles - Argentīnas finālu, lai Mesi un Ronaldo noskaidro pasaules labāko futbolistu, bet nav iedomājušies, ka Ronaldo finālā var tikt atstāts uz beņķa. Par Mesi lomu komandā nevienam nav šaubas, bet Ronaldo loma ir vēl diskutējama. Viens turpina karjeru spožā Eiropas klubā, otrs būs spiests vecumdienās taisīt šovu arābos. Un jūs vēl strīdaties, kurš ir labākais. Nevis bija, bet ir labākais. Kad abi noslēgs karjeras, tad varēs pavilkt svītru. Šobrīd nav vērts diskutēt, kurš IR labākais.

  -3 [+] [-]

, 2022-12-10 15:36, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Visa pasaule gaida Goatu cīņu POR - ARG.
Viegla Portugales uzvara, Ronaldo 2 bankas.

Francija sagraus Angļus 4:1
..Goatu cīņu būtu Argentīna pret Franciju. tas arī būtu vislabākais iespējamais fināls.

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:39, pirms gada
CR uz beņķa atkal

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:49, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Visa pasaule gaida Goatu cīņu POR - ARG.
Viegla Portugales uzvara, Ronaldo 2 bankas.

Francija sagraus Angļus 4:1
Kā var iesist bankas uz rezervistu soliņa sēžot?

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:56, pirms gada
Bobzix rakstīja: Kā var iesist bankas uz rezervistu soliņa sēžot?
Levondovskis iesita 5 bankas sēžot uz rezervistu soliņa. Tātad kur problēma?

     [+] [-]

, 2022-12-10 15:58, pirms gada
guntis86 rakstīja: Visi gribat redzēt Portugāles - Argentīnas finālu, lai Mesi un Ronaldo noskaidro pasaules labāko futbolistu, bet nav iedomājušies, ka Ronaldo finālā var tikt atstāts uz beņķa. Par Mesi lomu komandā nevienam nav šaubas, bet Ronaldo loma ir vēl diskutējama. Viens turpina karjeru spožā Eiropas klubā, otrs būs spiests vecumdienās taisīt šovu arābos. Un jūs vēl strīdaties, kurš ir labākais. Nevis bija, bet ir labākais. Kad abi noslēgs karjeras, tad varēs pavilkt svītru. Šobrīd nav vērts diskutēt, kurš IR labākais.
Jā, vecums nenāk viens. + neparak laba sagatavošans pirms sezonas un saraustīta spēļu prakse dara savu, bet tiešām domā tādā spēle kā PČ Fināls atstātu malā tādu fināla spēlētāju kā Ronaldo?

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 16:05, pirms gada
agrizzz rakstīja: ..Goatu cīņu būtu Argentīna pret Franciju. tas arī būtu vislabākais iespējamais fināls.
Piekrītu. No CR7 palicis tikai brends.

     [+] [-]

, 2022-12-10 16:32, pirms gada
Nu pēc vakardienas es ticēšu ka Maroka arī Portugāļus paņems.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 16:59, pirms gada
Portugāle čempions

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:42, pirms gada
Nu nu, tulīt būs reconquista...

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:45, pirms gada
Perfekts scenārijs priekš Ronaldo.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:50, pirms gada
..nu ja šādi spēle turpināsies, es smiešos par tiem, kas teica, ka Portugāle būs finālā.

     [+] [-]

, 2022-12-10 17:51, pirms gada
Vieni no maniem mīļākajiem vārtiem kausos un čempionātos. 2004. gads.
https://youtu.be/07bqybLFVpw?t=23

  +2 [+] [-]

, 2022-12-10 17:53, pirms gada
Portugāļiem nosacījuma reflekss - kā šķērso soda laukuma līniju, tā kājas atņemās. Nu, drīz jau izlaidīs galveno balerīnu, tad tik sāksies krišana.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:54, pirms gada
tas jau nav futbols.
Kubicini vakar uzvar,šodien ko Maroka?

     [+] [-]

, 2022-12-10 17:54, pirms gada
agrizzz rakstīja: ..nu ja šādi spēle turpināsies, es smiešos par tiem, kas teica, ka Portugāle būs finālā.
Smieties ir veselīgi! Pasmiesimies pēc šī vakara kopā.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:56, pirms gada
hypocrisy rakstīja: Portugāļiem nosacījuma reflekss - kā šķērso soda laukuma līniju, tā kājas atņemās. Nu, drīz jau izlaidīs galveno balerīnu, tad tik sāksies krišana.
Katrai izlasei jau ir pa tādai. Angļiem ir Stērlings.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 17:56, pirms gada
jebkura gadījumā šî zara komanda čempions
Fra ang vai por

  -2 [+] [-]

, 2022-12-10 17:56, pirms gada
Negribās lai Maroka uzvar. Zudīs interese skatīties.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-10 17:56, pirms gada
besii vnk paveicas ka kubicini uzvilka blondines
1 2 3 71 komentārs