Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas izlases un "Benfica" centra aizsargam Verisimu sezona beigusies

Agris Suveizda

Brazīlijas izlases un "Benfica" centra aizsargam Verisimu sezona beigusies
Lukass Verisimu. Foto: AP/Scanpix

Lisabonas "Benfica" Portugāles futbola čempionātā ar 6:1 savā laukumā sagrāva "Braga", taču vēl pie rezultāta 1:1 pirmā puslaika vidū bija spiesta veikt divas piespiedu maiņas un savainojumos kopumā iedzīvojās pat četri spēlētāji. Nopietnāko traumu guva aizsardzības balsts Lukass Verisimu, kuram sezona jau ir beigusies.

"Spēlētājs iedzīvojās nopietnā labā ceļgala sastiepumā, savainojot vairākas saites. Padziļinātās medicīniskās pārbaudēs tika apstiprināts priekšējās krusteniskās saites plīsums. Spēlētājam tiks veikta operācija, pēc kuras paredzams ilgstošs atlabšanas periods – šosezon viņš laukumā neatgriezīsies," sacīts Lisabonas "Benfica" paziņojumā.

Lisabonas "Benfica" brazīliešu aizsargu gada sākumā no Brazīlijas "Santos" iegādājās par sešarpus miljoniem eiro. Portugāles čempionātā Verisimu 24 spēlēs ir guvis piecus vārtus, bet Čempionu līgā viņš, ieskaitot divas kārtas pirms grupu turnīra, šosezon sācis septiņas spēles. "Benfica" ar 28 punktiem 11 spēlēs Portugāles čempionātā ieņem trešo vietu, par punktu atpaliekot no līderēm "Porto" un Lisabonas "Sporting", bet Čempionu līgā to 23. novembrī gaida ļoti svarīga cīņa Barselonā par iekļūšanu astotdaļfinālā.

Verisimu septembra un oktobra logos tika izsaukts uz Brazīlijas izlasi. Valstsvienībā viņš debitēja mājas spēlē pret Argentīnu, kas gan tika apturēja jau pēc dažām minūtēm, tādēļ oficiālā debija tika piedzīvota piecas dienas vēlāk pret Peru (2:0). Oktobra nometnē Verisimu laukumā izgāja vienā no trim spēlēm. Novembrī uz Brazīlijas izlasi izsaukts potenciālais debitants Gabriels no Londonas "Arsenal", kurš pievienojies Tjagu Silvam (Londonas "Chelsea"), Markinjusam (PSG) un Ederam Militau ("Real Madrid"). Dienvidamerikas zonas līdere, kas ieguvusi 31 no 33 punktiem, novembrī tiksies ar Kolumbiju (mājās) un Argentīnu (viesos).

Izmantotie resursi:
https://www.slbenfica.pt/pt-pt/agor...