Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Halepa apspēlē Azarenku, Penneta izturīgāka par Kvitovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa apspēlē Azarenku, Penneta izturīgāka par Kvitovu
Flāvija Penneta "US Open" pusfinālā spēlēs otro reizi trīs gadu laikā
Foto: AP/Scanpix

Pēdējos divos "US Open" sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālos uzvarēja par favorītēm neuzskatītās Simona Halepa un Flāvija Penneta. Rumānijas tenisiste pirmoreiz trīs mačos tika galā ar Viktoriju Azarenku (6:3, 4:6, 6:4), bet Itālijas sportistei izdevās atspēlēties pret Petru Kvitovu, kura nenoturēja seta un breika pārsvaru (4:6, 6:4, 6:2).

Halepa pirmoreiz apspēlē Azarenku

Viktorija Azarenka maču sāka lieliski, ar graujošu uzbrukumu jau pirmajā geimā iegūstot breiku. Tas uzreiz tika atdots atpakaļ ar trim kļūdām. Turpinājums divkārtējai finālistei bija murgains, jo Simona Halepa teicami darbojās aizsardzībā, bet Azarenkai nācās spēlēt pārāk riskanti un sist pa līnijām. Tāda piespiedu taktika regulāri noveda pie kļūdām.

Startā ieguvusi agru breiku, Azarenka zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Kad Halepa pie rezultāta 5:3 servēja par uzvaru setā, Azarenkai radās cerības uz atspēlēšanos, jo viņai ieguva 15:30 pārsvaru. Vika tūlīt zaudēja punktu, kuru viņai dominējot nebija tiesību zaudēt – divu breikbumbu vietā 30:30. Halepa viegli uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, 1. setu paņemot ar rezultātu 6:3.

Azarenka uz seta zaudēšanu reaģēja ar taktikas maiņu, variējot vairāk, ne tikai vienkārši dauzot bumbiņu. Azarenka 2. setā ieguva 3:0 pārsvaru, Halepa atspēlējās. Vika atkal atjaunoja breiku, taču nespēja izservēt setu. Simona seta devītajā geimā divreiz labi uzsita pa līniju, bet Azarenka svarīgo geimu pabeidza ar "forehand" sitienu tīklā. Halepai nākamajā geimā neizdevās noturēt servi, kas ļautu panākt izlīdzinājumu setā. Tagad daži labi uzbrukumi Azarenkai, kura piespieda Halepu iesist tīklā, iegūstot setbumbu. Tās izspēlē Simonai neprecīzs "backhand" raidījums pa līniju – sets Azarenkai ar rezultātu 6:4.

Turpinot tradīcijas, Azarenka arī pēdējā setā ieguva agru breiku. Pirmajā geimā atspēlējusi trīs breikbumbas, Azarenka spēja tikt garām pretinieces aizsardzībai un tūlīt nodrošināja 2:0 pārsvaru. Halepa atkal uzreiz atspēlējās. Azarenka otro reizi pēdējā setā vienā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet šoreiz bija arī ceturtā, kuru likvidēt viņai nebija pa spēkam, pieļaujot "forehand" kļūdu.

Pēdējā setā pie rezultāta 2:1, 15:40 Azarenkas labā cīņa uz pusotru stundu tika pārtraukta lietus dēļ. Mačam atsākoties, dominēja Halepa. Viņa septītajā geimā ieguva vēl vienu breiku, kārtējo reizi svarīgā brīdī uzvarot garā izspēlē. Šoreiz Azarenku pievīla "backhand" sitiens. Simona pārliecinoši spēlēja gan aizsardzībā, gan uzbrukumā un noveda maču līdz uzvarošām beigām – 6:3, 4:6, 6:4. Azarenkai pēdējā geimā bija iespēja atspēlēt mačbumbu, taču viņa no neliela attāluma izcēlās ar lielu autu, kas spilgti raksturoja viņas sniegumu šajā mačā. Tā bija Azarenkas 42. nepiespiestā kļūda, Halepai tikai 19. Uzbrukums aptuveni vienā līmenī – Halepai 40 tīri uzvarētas izspēles, Azarenkai 38.

Halepa vakar guva pirmo uzvaru pār Azarenku trīs mačos. Abi iepriekšējie notika 2012. gadā, kad Simona Vikai februārī Dohā zaudēja ar 3:6, 1:6, bet oktobrī Lincā kapitulēja vēl smagāk – 1:6, 1:6. Azarenka tobrīd bija ranga līdere, bet Halepa atradās ārpus Top 40, vēl tikai sākot savu ceļu uz desmitnieku. Rumānijas labākā tenisiste otrdien sasniedza trešo "Grand Slam" pusfinālu. Abi iepriekšējie viņai bija pagājušā gada vasarā Parīzē un Vimbldonā.

Kvitova nenotur pārsvaru, piekūst un zaudē Pennetai

Petras Kvitovas un Flāvijas Pennetas maču var raksturot vienā vārdā – haoss! Čehijas tenisiste itālietei pirmajā geimā ar trim "forehand" kļūdām uzdāvināja breiku, kuru ātri un viegli atspēlēja. Penneta labi aizsargājās, Kvitova dominēja uzbrukumā, bet nestabila servēšana un daudz nepiespiesto kļūdu (setā 26 nepiespiestās) 1. setā lika pamatīgi panervozēt, kamēr tika nodrošināta uzvara.

Pie rezultāta 5:3 servējot par uzvaru setā, Kvitova ieguva setbumbu, kuras izspēlē viņai dubultkļūda! Šajā geimā, kuru Petra zaudēja, čehietei bija trīs dubultkļūdas. Penneta breiku nokārtoja, pa diagonāli ar "backhand" atsitot pretinieces otro servi. Flāvijai bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu 5:5, taču viņa servi zaudēja no 40:0 pārsvara! Kvitova vairākas reizes labi uzbruka ar "backhand", ieguva otro setbumbu. Šoreiz ļoti nepiemērotā brīdī dubultkļūda Pennetai – 4:6.

Kvitovas sliktais sniegums bija skaidrojams ar viņai ļoti nelabvēlīgiem apstākļiem – karstumu (to viņa var paciest) kombinācijā ar lielu gaisa mitrumu (tas Petrai nepatīk). Kvitova bija vadībā ar setu un breiku, taču jau 2. seta vidū ievērojami pagura un maču atlikušo daļu nespēja nospēlēt pietiekami labā līmenī. Kvitovai 60 nepiespiestās kļūdas (ieskaitot deviņas ar servi), bet Pennetai tikai 16.

Kvitovai 2. setā bija 3:1 pārsvars, kas nopelnīts ar teicamu spēli uzbrukumā. Breiks uzreiz zaudēts, piektajā geimā pieļaujot trīs kļūdas. Penneta devītajā geimā ieguva vēl vienu breiku un ar lielām grūtībām izservēja setu. Itālijas tenisistei vajadzēja trīs setbumbas un pretinieces palīdzību. Pirmo setbumbu Flāvija izniekoja ar rupju "volley" kļūdu, kad atlika tik vien, kā trāpīt pustukšā laukumā. Otrās setbumbas izspēlē sitiens tīklā. Penneta pēc tam atspēlēja divas breikbumbas, kam sekoja divi Kvitovas sitieni autā, signalizējot par Pennetas uzvaru 2. setā – 6:4.

Kvitovai turnīrs faktiski beidzās 3. seta ceturtajā geimā. Viņa uzvarēja pirmās divas izspēles pie Pennetas serves, taču turpinājumā pieļāva kļūdu pēc kļūdas, zaudēja gan šo geimu, gan arī visus atlikušos un visā mačā kapitulēja ar rezultātu 6:4, 4:6, 2:6. Pennetai nekas īpašs nebija jādara, vien jāspēlē kvalitatīva aizsardzība.

Penneta otro reizi karjerā (2-5) uzvarēja "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Arī pirmā bija Ņujorkā, kad viņa šeit pirms diviem gadiem pieveica Robertu Vinči. Penneta trešdien pārtrauca trīs zaudējumu sēriju pret Kvitovu, atkal izvirzoties vadībā savstarpējos mačos (4-3). Penneta savulaik šajā sacensībā bija priekšā ar 3-0. Savukārt pret Halepu viņai ir 3-1 bilance, zaudējot pēdējo maču, kas bija martā Maiami (3:6, 5:7). Pirms diviem gadiem Ņujorkā Penneta Simonu pieveica 4. kārtas mačā ar rezultātu 6:2, 7:6(3).

"US Open 2015". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (23) Venus Williams6:2 1:6 6:3
(2) Simona Halep – (20) Victoria Azarenka6:3 4:6 6:4
(26) Flavia Pennetta – (5) Petra Kvitova4:6 6:4 6:2
Roberta Vinci – Kristina Mladenovic6:3 5:7 6:4

     [+] [-]

, 2015-09-10 08:04, pirms 9 gadiem
kā vakar teica eurosportā, tad Kvitavai ir veselības problēmas - infekciozā mononukleoze... kaut kā tā

     [+] [-]

, 2015-09-10 11:47, pirms 9 gadiem
ITA dod vaļā...
Vikai janomet svars un tad būs atkal topā

     [+] [-]

, 2015-09-10 11:58, pirms 9 gadiem
Kā ar OST vietu?

     [+] [-]

, 2015-09-10 15:47, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kā ar OST vietu?
Dažas meitenes var izmest no 100, vistuvāk Klāra K. Virtuāli 1 nedēļu būs pabijusi.