Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Martinezs divreiz tiek iekļauts "Silver slugger" simboliskajā izlasē

Juris Miņins
Juris Miņins

Martinezs divreiz tiek iekļauts "Silver slugger" simboliskajā izlasē
Džeidī Martinezs
Foto: AFP/Scanpix

Džeidī Martinezs ir kļuvis par pirmo spēlētāju Augstāko beisbola līgu (MLB) vēsturē, kurš vienā sezonā divreiz ir iekļauts simboliskajā labāko uzbrucēju, jeb "Silver slugger", izlasē.

MLB "Silver slugger" simboliskā izlase tiek veidota no spēlētājiem, kas katrā konkrētajā sezonā ir nodemonstrējuši vislabāko sniegumu uzbrukumā. Šīs izlases tiek veidotas kopš 1980. gada un tiek uzskatīts, ka tas ir viens no augstākajiem apgalvojumiem MLB regulārajā sezonā.

Šogad sesto reizi šādā izlasē ir iekļauts Maiks Trauts no Losandželosas "Angels", piekto – Hosē Altuve (Hjūstonas "Astros"), bet ceturto reizi simboliskajā izlasē ir Pols Goldšmits no Arizonas "Diamondbacks" un Nolans Arenado no Kolorado "Rockies".

Tiesa, vislielāko uzmanību šogad ir izpelnījies Džeidī Martinezs. Bez tā, ka viņš Bostonas "Red Sox" sastāvā šosezon kļuva par čempioniem, regulārās sezonas laikā viņš 43 reizes bumbiņu raidīja ārpus laukuma, kas ir otrais labākais rādītājs kā Amerikas līgā, tā visā MLB, bet kopumā izsita 130 punktus, kas ir pārliecinoši labākais sezonas rādītājs.

Pateicoties šim sniegumam Martinezs ir iekļauts "Silver slugger" izlasē, kas ir tikai loģiski, taču unikālu šo gadījumu padara apstāklis, ka viņš ir iekļauts šajā izlasē uzreiz divās pozīcijās, gan kā ārējās līnijas aizsargs, gan kā nozīmētais atsitējs (pozīcija, kas ir Amerikas līgas komandās, kas atsišanā aizstāj metēju, Nacionālajā līgā metēji uz atsišanu iet paši – aut.). Līdz ar to, tas ir pirmais gadījums 38 gadu laikā, kad viens spēlētājs "Silver slugger" simboliskajā izlasē ir iekļauts divreiz. Tāpat jāpiebilst, ka Martinezam šī vienlaicīgi ir gan debija šādā izlasē, gan uzreiz arī otrā reize.

Jāatzīmē, ka šogad "Silver slugger" izlasē ir četri beisbolisti, kas šajā pat sezonā ir iekļauti "Golden glove" izlasē, kurā tiek izcelti labākie līgas aizsargi. Tas ir Kanzassitijas "Royals" pārstāvošais ķērājs Salvadors Perezs, "Red Sox" pārstāvis Mūkijs Betss, kurš spēlē aizsardzības ārējā līnijā, cits ārējās līnijas un Atlantas "Braves" spēlētājs Niks Markakis un trešās bāzes spēlētājs Nolans Arenado no Kolorado "Rockies".

MLB 2018. gada sezonas "Silver slugger" izlases

Amerikas līgaNacionālā līga
CSalvadors PerezsDžeitī Realmuto
1BHosē AbreuPols Goldšmits
2BHosē AltuveHavjers Bajezs
3BHosē RamirezsNolans Arenado
SSFrancisko LindorsTrevors Storijs
LFMaiks TrautsKristians Jeličs
CFDžaidī MartinezsDeivids Peralta
RFMūkijs BetssNiks Markakis
DH/PDžeidī MartinezsGermans Markezs

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/