Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičs "French Open" finālu sasniedz ar uzvaru piecu setu mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs "French Open" finālu sasniedz ar uzvaru piecu setu mačā
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

2016. gada čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) "French Open" otrajā pusfinālā ar 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 uzvarēja Stefanosu Cicipasu (ATP 6.), piekto reizi sasniedzot finālu Parīzē. Džokovičam bija iespēja tikšanu finālā nodrošināt jau trešajā setā, taču viņš neizservēja maču, neizmantojot vienu mačbumbu.

Pirmie divi seti bija līdzīgi. Novaks Džokovičs pirmais atspēlēja breikbumbas un pēc tam nobreikoja pretinieku. Serbijas tenisistam pirmajā geimā izdevās atspēlēties no 0:40, atvairot kopumā četras breikbumbas. Stefanoss Cicipass uz to reaģēja ar zaudējumu savā pirmajā serves geimā. Džokovičs drīz bija vadībā ar 3:0.

Cicipasam seta turpinājumā bija viena breikbumba, kuru Džokovičs atspēlēja septītajā geimā, kad 23 sitienus garā izspēlē bumbiņai tika klāt gan pēc grieķa "dropšota", gan apvedošā sitiena. Serbijas sportistam pēdējā geimā vajadzēja četras setbumbas, lai pieliktu punktu, jo pirmās trīs izniekotas ar raidījumiem autā.

Džokovičs 2. seta otrajā geimā ar jaudīgiem "forehand" uzbrukumiem atspēlēja divas breikbumbas un drīz sagaidīja iespaidīgu Stefanosa sabrukšanu. Cicipass no 2:1 zaudēja piecos geimos pēc kārtas, turklāt abos zaudētajos serves geimos viņam 40:0 pārsvars!

Džokovičs arī 3. seta otrajā geimā atspēlēja breikbumbu, bet pats savu iespēju sagaidīja devītajā geimā, kad kārtējo reizi izmantoja "dropšota" taktiku. Cicipass aizsniedzās līdz bumbiņai, tai tika klāt arī pēc Džokoviča "sveces", taču neko vairāk, kā noorganizēt sāncensim "smešu" nespēja. Pasaules pirmais numurs pie 5:4 varēja servēt par uzvaru mačā.

Džokovičs līdz tam brīdim bija atspēlējis visas astoņas breikbumbas, bet tagad nespēja nosargāt servi. Viņš ar pirmo servi atspēlēja vienu breikbumbu, pēc tam ieguva mačbumbu. Džokovičam nepiespiestā kļūda, sitot kreisajā sānu autā. Džokovičs drīz ar otro servi atspēlēja otro breikbumbu geimā, bet ar vēl vienu galā netika, bumbiņu raidot autā – 5:5.

Džokovičs nākamajos divos geimos zaudēja no 30:0 pārsvara – vispirms uzņemšanā un tad ar savu servi. Viņš pie 5:6, 30:30 paslīdēja, trāpot tīklā no neliela attāluma – setbumba. Tā atspēlēta ar uzbrukumu izgājienā pie tīkla. Cicipass tūlīt ieguva otro setbumbu un to realizēja, izkombinējot līdz "forehand" sitienam pa labo līniju. Džokovičam nebija iespēju tikt līdz bumbiņai.

Džokovičs 4. seta pirmajā geimā neizmantoja breikbumbu, tūlīt pats tika nobreikots (0:2), taču uzreiz atspēlējās. Cicipass seta turpinājumā atspēlēja astoņas breikbumbas – trīs piektajā geimā, vēl četras septītajā geimā un vienu devītajā geimā ar eisu. Pie 4:5 servējot par seta turpināšanu, Džokovičs geimā zaudēja no 40:15 pārsvara, setu pabeidzot ar "dropšota" trāpījumu tīklā.

Pēdējā setā gan intrigas nebija, jo Džokovičs bija ar lielākām enerģijas rezervēm, turklāt Cicipasam kreisā cirkšņa problēmas dēļ bija apgrūtināta kustēšanās, ko Džokovičs prasmīgi izmantoja ar kārtējo saīsināto sitienu devu. Cicipass vienīgo geimu ieguva pašā seta sākumā, turklāt viņam vajadzēja atspēlēt kārtējo breikbumbu.

Džokovičam pēc uzvaras 3:54 stundas ilgajā cīņā ir 4-2 pārsvars savstarpējo maču bilancē pret Cicipasu. Abi pirmoreiz tikās "Grand Slam" turnīrā. Grieķis zaudējis abos pusfinālos šajā līmenī, pirmais bija pagājušajā gadā Austrālijā pret Rafaelu Nadalu (2:6, 4:6, 0:6).

Savukārt Džokovičs piekto reizi sasniedza "French Open" finālu, kas viņam būs 27. "Grand Slam" fināls. Vairāk ir tikai Rodžeram Federeram (31) un fināla pretiniekam Nadalam (28), kurš piektdien pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:3, 7:6(0) apspēlēja Djēgo Švarcmanu.

Džokovičam ir 29-26 pārsvars pret Nadalu ar negatīvu bilanci uz māla (7-17) un "Grand Slam" turnīros (6-9), ieskaitot 1-6 Parīzē. Tiesa, Džokovičs ir uzvarējis pēdējos trīs "Grand Slam" dueļos un arī pēdējā mačā Parīzē – 2015. gadā ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:3, 6:1.

     [+] [-]

, 2020-10-10 00:06, pirms 3 gadiem
Nu līdz 2:0 un 5:4 viss no rokas..Tsitsipas ar gaļu un asinīm katru punktu izcīnīja un padsmit breikbumbas pēcāk atspēlēja un savas iespējas realizēja. Beigām mazliet spēka pietrūka, bet skaista raksturu cīņa. Labs teniss!

     [+] [-]

, 2020-10-10 00:19, pirms 3 gadiem
Cicipam bija kkāds savainojums, 5.setā vairs nevarēja paskriet. Par Nadala uzvaru finālā. Vamos, Rafa!

     [+] [-]

, 2020-10-10 00:19, pirms 3 gadiem
Atkal TIE 2.
Rafam atbildīgs pasākums 100/13 pret viltīgo lapsu.