Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" draftā izvēlētajam Hārdijam 27 punkti debijā Vasaras līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Mavericks" draftā izvēlētajam Hārdijam 27 punkti debijā Vasaras līgā
Džeidens Hārdijs uzbrukumā. Foto: Wade Vandervort/AFP/Scanpix

NBA Vasaras līgas debijā šonakt spilgtu sniegumu parādīja NBA drafta otrajā raundā izvelētais Džeidens Hārdijs, kura gūtie 28 punkti gan neglāba dalasiešus no dramatiska zaudējuma (99:100) pagarinājumā pret Čikāgas "Bulls".

• 20 gadus vecais Hārdijs, kuru Dalasas vienība NBA draftā izvēlējās ar kopējo 37. numuru, realizēja deviņus no 19 metieniem no spēles, savāca četras atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Jāmin, ka pirms gada tika prognozēts, ka Hārdijs draftā tiks izvēlēts kā viens no pirmajiem pieciem numuriem.

• Dalasiešu labā 28 punktus guva arī 21 gadu vecais kanādietis Entonijs Rendolfs Losons, kuram šī ir otrā NBA Vasaras līgas sezona. Savukārt par cīņas galveno varoni kļuva "Bulls" sastāvā NBA līgā jau debitējušais Marko Simonovičs, melnkalnietim nopelnot 27 punktus un 13 atlēkušās bumbas, tostarp gūstot izšķirošos punktus.

• Šā gada NBA draftā ar augsto sesto numuru izvēlētais kanādietis Benedikts Maturins guva 23 punktus, kaldinot Indiānas "Pacers" panākumu (96:84) pār Šarlotas "Hornets". 20 gadus vecais Maturins trāpīja deviņus no 16 metieniem no spēles.

• Japānā dzimušā ASV basketbolista Kema Tomasa iemestais 31 punkts (11/23 metienos no spēles) neglāba Bruklinas "Nets" komandu no zaudējuma (90:94) pret Milvoku "Bucks". 2021. gada draftā ar 27. numuru izvēlētais basketbolists aizvada savu otro Vasaras līgas sezonu.

• Lasvegasā notiekošā Vasaras līgā sākās aizvakar un turpināsies līdz 17. jūlijam. Tajā piedalīsies visas 30 komandas, bet no Latvijas tajā piedalīsies trīs pārstāvji. Viens no pieciem tiesnešiem no FIBA būs Mārtiņš Kozlovskis, Toronto "Raptors" sastāvā spēlēs Rodions Kurucs, bet Vašingtonas "Wizards" Artūrs Žagars.

Kurucs "Raptors’’ sastāvā pirmo maču aizvadīs šovakar plkst. 22:30 pēc Latvijas laika, kad paredzēta cīņa pret Filadelfijas "76ers". "Wizards" pirmā spēle gaidāma naktī uz svētdienu plkst. 1:00 pēc Latvijas laika pret Detroitas "Pistons".

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/summer-league/2...