Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Ar olimpisko čempionu dalību notiks 3x3 turnīrs ''Saulkrastu kokteilis''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar olimpisko čempionu dalību notiks 3x3 turnīrs ''Saulkrastu kokteilis''
Nauris Miezis. Foto: f64

Saulkrastu estrādē no šī gada 11. līdz 12. jūnijam notiks 3x3 basketbola turnīrs ''Saulkrastu kokteilis'', kurā piedalīties apņēmušies arī olimpiskie čempioni, kuri tādējādi gatavosies Pasaules kausa finālsacensībām, informē turnīra organizatori.

Saulkrastos ir ne tikai senas pludmales volejbola tradīcijas, leģendārajam turnīram "Saulkrastu kokteilis" notiekot jau no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, bet arī ilga strītbola jeb ielu basketbola sacensību rīkošanas vēsture.

Par vienu no "Saulkrastu kokteiļa" vizītkartēm kļuva tieši jauktās grupas turnīru rīkošana. 1999. gadā par vicečempionu kļuva Igaunijas vienīgais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Martins Mūrseps, kura pārstāvētā komanda finālā zaudēja "Valmieras RPB" - Andai Jēkabsonei, Agrim Cimdiņam, Uldim Višņevičam un Renāram Buividam. 2019. gadā Mūrseps atgriezās Saulkrastos, kopā ar Kasparu Kambalu, Gundaru Vētru, Igoru Miglinieku un Mārtiņu Zībartu piedaloties 3x3 basketbola sacensībās.

Jaunais olimpiskais sporta veids 3x3 basketbols debiju piedzīvoja pagājušā gada vasarā Tokijā (Japāna), par vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem kļūstot Latvijas pārstāvjiem - Naurim Miezim, Kārlim Paulam Lasmanim, Edgaram Krūmiņam un Agnim Čavaram. Šis kvartets 2017. gadā kļuva par Eiropas kausa ieguvējiem, bet 2020. gadā viņi ar "Rīgas" nosaukumu kļuva par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres fināla čempioniem.

Latvijas 3x3 basketbolistiem pietrūkst tikai viens no lielajiem tituliem - Pasaules kauss. Cīņa par to notiks no 21. līdz 26. jūnijam Antverpenē (Beļģija), "Rimi Saulkrastu kokteilim" kļūstot par lielisku iespēju Latvijas izlasei pārbaudīt savus spēkus, treniņos apgūto sadarbību, kā arī gūt pozitīvas emocijas no līdzjutēju atbalsta klātienē Saulkrastu estrādē.

“Pasaules tūres sezonu uzsāksim 14. un 15. maijā ar dalību pirmajā posmā Japānā. Pēc tam turpināsim gatavoties dalībai Pasaules kausa finālsacensībās Beļģijā. Tieši spēles Saulkrastos kļūs par svarīgu šī procesa posmu, jo līdz tam būs maz iespēju pārbaudīt savus spēkus sastāvā, ar kuru dosimies uz Beļģiju. Protams, dalības mērķis vienmēr ir pirmā vieta un ceļazīmes izcīnīšana uz “Quest” sērijas finālturnīru Ventspilī,” informē Latvijas izlases un “Rīgas” treneris Raimonds Feldmanis. No 2013. gada “Saulkrastu kokteilis” pludmales volejbolā atgriezies Latvijas čempionāta kalendārā, bet “Rimi Saulkrastu kokteilim” 3x3 basketbolā būs Latvijas kausa posma statuss.

"Saulkrastu pludmales volejbola turnīrs jau tradicionāli ir kļuvis par vienu no svarīgiem sagatavošanās posmiem ceļā uz olimpiskajām spēlēm, jo par "Saulkrastu kokteiļa" čempioniem dažādos gados ir kļuvuši visi Latvijas olimpieši vīriešu konkurencē - Mārtiņš Pļaviņš, Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Edgars Točs, Ruslans Sorokins. 2022. gadā šo tradīciju aizsāksim arī 3x3 basketbolā, uz "Rimi Saulkrastu kokteili" aicinot ne tikai olimpiskos čempionus, bet arī citu valstu labākās komandas," uzsver "Rimi Saulkrastu kokteiļa" organizators Renārs Buivids. "Sacensības renovētajā Saulkrastu estrādē notiks pēc visiem FIBA 3x3 basketbola noteikumiem, turnīra laureātiem sarūpējot iespaidīgu naudas balvu fondu, kā arī divas ceļazīmes uz "Quest" sērijas finālu.".

“Turpinot veiksmīgo sadarbību ar 3x3 komandu, “Saulkrastu kokteilis” ir vēl viena iespēja “Rimi” kopā ar mūsu olimpiskajiem čempioniem atgādināt par veselīga dzīvesveida nozīmi jauniešiem un visai sabiedrībai. Turklāt varam būt īpaši priecīgi, ka tā būs viena no retajām iespējām arī skatītajiem klātienē tepat, Latvijā, redzēt spēlējam mūsu olimpiskos čempionus un novēlēt viņiem veiksmi tālākajos sportiskajos sasniegumos,” stāsta “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Turnīrs tiks iekļauts Latvijas 3x3 basketbola kausa izcīņas kalendārā, Saulkrastos labākajiem diviem kvartetiem izcīnot vietas "Quest" sērijas finālturnīrā 6. un 7. augustā Ventspilī. Tur tiks izspēlēta ceļazīme uz FIBA Pasaules tūres Utrehtas (Nīderlande) posmu 24. un 25. septembrī. Komandu pieteikšanās “Rimi Saulkrastu kokteilim” dalībai “Open . Men” grupā sāksies pirmdien, 16. maijā FIBA sacensību vietnē “play.fiba3x3.com”. Noteikts dalībnieku limits – 24 komandas.

Informāciju sagatavoja:
Renārs Buivids