Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempionei četru neveiksmju virkne, trillera cienīga galotne "Islanders" uzvarā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Čempionei četru neveiksmju virkne, trillera cienīga galotne "Islanders" uzvarā
Ņujorkas "Islanders" hokejisti svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Karl DeBlaker/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bostonas "Bruins" izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica Stenlija kausa pašreizējo īpašnieci Tampabejas "Lightning", sagādājot tai ceturto zaudējumu pēc kārtas un apsteidzot to Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā.

• Bostoniešu labā uzvaras vārtus pagarinājumā guva Čārlijs Koils, savukārt Džeiks Debrasts izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā 'Bruins" tagad ar 94 punktiem ir trešā, savukārt "Lightning" ar 93 punktiem ierindojas wild-card pozīcijā.

• Panākumu ar rezultātu 2:1 izcīnīja arī 11 punktus no play-off zonas atpaliekošā Ņujorkas "Islanders", kas viesos dramatiskā galotnē pārspēja Austrumu konferences vicelīderi Karolīnas "Hurricanes". Iesākoties pamatlaika pēdējai minūtei, rezultāts uz tablo bija 1:0 "Islanders" labā, tomēr 57 sekundes pirms beigām Vincents Tročeks rezultātu izlīdzināja. Pēdējais vārds gan piederēja ņujorkiešiem, 14,1 sekundi pirms finālsirēnas Kailam Palmieri izslidojot no aizvārtes un izraujot uzvaru.

Piecu uzvaru virkni iekrājusi un ar 108 punktiem līgas kopvērtējuma galvgalī nostiprinājusies Kolorādo "Avalanche" vienība, kas viesos, pateicoties aizsarga Keila Makara un zviedru uzbrucēja Andrē Burakovska vārtiem un rezultatīvai piespēlei, ar 5:4 pagarinājumā salauza Vinipegas "Jets" pretestību. 23 gadus vecais Makars iemeta izšķirošos vārtus, nopelnot savu 77. (25+52) rezultativitātes punktu šosezon aizvadītajās 67 cīņās.

"Jets" rindās spilgtu sniegumu parādīja dānis Nikolajs Ēlerss un Marks Šaiflī, abiem izceļoties ar diviem precīziem metieniem un rezultatīvu piespēli. Četru neveiksmju virknē esošā Vinipegas vienība no play-off zonas atpeliek par septiņu punktu tiesu, kad komandai regulārajā sezonā paredzēts aizvadīt vēl desmit spēles.

• Pagarinājumā izšķirošo ripu iemeta arī Sentluisas "Blues", kas principiālā duelī ar 4:3 uzvarēja Centrālās divīzijas vicelīderi Minesotas "Wild". Abu vienību īpašumā šobrīd ir 92 punkti. Trešajā periodā divu vārtu deficītu likvidējušās "Blues" labā uzvaras vārti un rezultatīva piespēle savu spilgtāko NHL sezonu aizvadošā 22 gadus vecā kanādiešu uzbrucēja Roberta Tomasa kontā. Tomass šosezon 61 spēlē nopelnījis 62 (17+45) punktus. Savukārt 35 sāncenšu metienus neitralizēja Sentluisas kluba somu vārtsargs Ville Huso.

NHL regulārā sezona, 9. aprīļa nakts

SpēleRezultāts
Lightning - Bruins1:2 P
Panthers - Sabres4:3
Hurricanes - Islanders1:2
Blues - Wild4:3 P
Jets - Avalanche4:5 P

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/