Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Balcera brīvdienas NHL un kā zaudēt ar neizšķirtu?

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Balcera brīvdienas NHL un kā zaudēt ar neizšķirtu?
Rūdolfs Balcers. Foto: San Jose Sharks

Dīvāna ekspertam Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs vēl nav medaļu, ko skaitīt. Proti, Latvijas izlasei medaļu vēl nav, un, būsim godīgi, par citām valstīm visiem vienalga. Tūlīt, tūlīt sāksies olimpiskais hokeja turnīrs, tāpat atsākusies NHL regulārā sezona, un sporta līdzjutējiem garlaicība nedraud.

Lielas jēga sporta TV tiešraižu apskatam šonedēļ nemaz, Dīvāna eksperts, ērti iekārtojies dīvānā, centās pierādīt. Sporta līdzjutējiem vienkārši jāieslēdz LTV7, un viss kārtībā. Ja tur nav, tad nav. Teorijā tas izklausījās ļoti vienkārši, taču praksē izrādījās, ka distanču slēpošanas sprints un Patrīcijas Eidukas izlaišana no Ķīnas izolācijas nemaz nav LTV7 tiešraidē. Dīvāna eksperts paspēja nolamāt visu un visus, sak, kā šādi drīkst izdarīties un kurš par to atbildīgs? Kā visnotaļ bieži, vainīgais izrādījās meklējams spogulī, jo distanču slēpošana skaisti pieejama LTV1 kanālā.

Sekojot sabiedrības piemēram, Dīvāna eksperts pieklājības pēc pareflektēja, taču nekādu savu vainu pārpratumā nesaskatīja, tādēļ secinājums skaidrs – par TV tiešraidēm tomēr ir jāskaidro un laicīgi jāpasaka konkrēti, kas ir kur.

Pētniecisks ieskats LTV7 programmā noveda pie laicīgas atklāsmes, ka divnieku sacensībās kamaniņu sportā trešdien trešo un ceturto braucienu gaidīt nevajag, visas medaļas tiks sadalītas jau divos braucienos. No vienas puses, tas liekas nedaudz negodīgi, jo vieniniekos tomēr par godu lieliem mačiem tiek braukts divreiz vairāk braucienu nekā ikdienā, un ar ko tad divnieki sliktāki? Ja ļoti grib, tad gan var argumentēt, ka katrs divnieku brauciens skaitās dubultā vērtībā, jo tomēr brauc divatā. Dīvāna eksperts arī bija gatavs argumentēt, ka potenciālās divnieku medaļas arī jāskaita dubultā, taču tad atcerējās, ka tādā gadījumā Zviedrija un Kanāda labprāt šo argumentu vēlāk izmantos hokejā.

Par hokeju runājot, tas jau ir pavisam tuvu. Pekinā gan vairāk hokejs tiek piesaukts ar sūdzībām par izolācijas apstākļiem, stingrajiem testiem un pārdomām, cik ticams ir scenārijs, ka tieši Ķīnas izlases pretinieki astotdaļfinālā saskārsies ar visdziļāk degunā iebāztajiem Covid-19 testu kociņiem. Latvijas izlasei tādēļ izjuka ieplānotā pārbaude pret krieviem, bet pirmdien tika uzspēlēts pret dāņiem.

Novērtēt atsauksmes par šo spēli nav īpaši viegli, kaut vai tāpēc, ka uzreiz netapa skaidrs, kurš tad uzvarējis. LHF sociālajos tīklos vēstīja, ka bijis neizšķirts 2:2, citur rakstīja, ka zaudēts, citur rakstīts, ka uzvara papildlaikā. Principā jau taisnība visiem – pamatlaikā Latvija zaudēja ar 1:2, bet papildlaikā uzvarēja ar 1:0. Ja kādam gribējās kaut kādu oficiālu skaidrību, kaut vai tāpēc, lai zinātu, ko ierakstīt vēstures tabulās, tad vismaz Dīvāna ekspertam to neizdevās iegūt. LHF mājaslapā spēles rezultāts nav fiksēts, bet Dānijas Hokeja federācija pirmdien bija pārāk aizņemta ar sajūsmu par sieviešu izlases panākumiem, lai pievērstu uzmanību veču treniņmačam (kāds tas principā arī bija, lai vai kā kāds to gribētu saukt par pārbaudes spēli).

Latvijas hokeja izlasei tagad LTV1 ekrānos ceturtdien būs pirmā OS, sešos no rīta pretim stāsies Zviedrija. Principā par pretiniekiem varēja daudz uzzināt Sportacentrs.com rakstā nedēļas nogalē, taču Dīvāna ekspertam daudz interesantāk likās ierakstīt komentāros, ka zviedru uzvārdi atkal rēcīgi uzrakstīti. Ha ha, ja reiz cilvēkam vārds ir "Lars", tad kāpēc jāraksta kaut kāds Lāšs? (Dīvāna eksperts apņemas nesakrustot divas loģikas šautras savā galvā un nebrīnīties, ko ārvalstu komentētāji izdara ar latviešu uzvārdu "Sējējs", kad tas uzrakstīts angliski)

Par to, ka Pekinā nebūs NHL spēlētāju, bet toties bija laiks Lasvegasā uzraut Zvaigžņu spēli, Dīvāna eksperts publiski sūdzējās jau iepriekš. Labi, neko, sāpe izsūdzēta, tagad vismaz bija cerība, ka mūsu NHL veči iedvesmos un paši iedvesmosies un šajās dienās nu tik būs, ko redzēt. Taču Viaplay programmas pārskatā nekādi neizdevās atrast Rūdolfa Balcera nākamo spēli, un šoreiz Dīvāna eksperts patiešām nav vainīgs – Sanhosē "Sharks" iepriekšējā spēle bija otrajā februārī, bet nākamā būs tikai 15. februārī. Balceram principā sanāca brīvs laiks, lai izspēlētu visas apakšgrupas spēles Latvijas izlasē. Par citu brīvdienām skaust gan nav labais tonis, it sevišķi tāpēc, ka pēc tam Sanhosē sekos 36 spēles 75 dienās.

Nekādas brīvdienas gan nav Elvim Merzļikinam, kuram šonedēļ gaidāmi divi interesanti mači. Naktī uz trešdienu Kolumbusai būs spēle pret "Capitals", kas lika cerēt uz lielu dueli pret Ovečkinu. Taču Ovečkins tieši pirms Zvaigžņu spēles nonāca Covid-19 protokolā. Lieta nopietna, bet nu nevar nepamanīt, ka Ovečkins ieguva tiesības godīgi izlaist Zvaigžņu spēli, uz kuru viņš atteicās braukt arī iepriekšējos gados.

Bet pēc tam naktī uz piektdienu Merzļikina komanda viesosies pie Bufalo "Sabres", Zemgus Girgensona komandas. Girgensons gan tagad ir savainoto spēlētāju sarakstā, taču "Sabres" savu ikgadējo uzdevumu – nolaisties līdz tabulas apakšai – tāpat paveic visnotaļ sekmīgi un šobrīd ieņem 13. vietu Austrumu konferencē. Kolumbusa ir desmitajā vietā, kas izklausās forši, taču pētnieciskāks skats atkal paver citu ainu, proti, punktu izteiksmē Merzļikina komanda no "play-off" zonas ir 14 punktu attālumā.

Ar ziemas olimpiskajām spēlēm arī jāsecina neliela problēma, ka atšķirībā no vasaras spēlēm ziemas olimpiāde pārējai pasaulei neliek apstāties. Tāpat notiek mači futbola līgās, liela mēroga mači tiek izspēlēti regbijā (Sešu Nāciju kauss arī šajā nedēļas nogalē iekš Viaplay), iesāktās sezonas turpinās arī citos neziemas sporta veidos, un hokeja lielvalsts Latvija nekautrējas arī sava hokeja čempionāta mačus izspēlēt olimpisko spēļu laikā. OHL toties kautrējas no sava pārcelto spēļu saraksta, un, piemēram, par otrdien paredzētā vietējā grāvēja "Mogo" un "Olimp" pārcelšanu līga nemaz nav mēģinājusi informēt. Cerams, ka hokejistiem pašiem pateikts. Bez vietējā hokeja gan tāpat neiztiks, un TV4 otrdien piedāvās "Prizmas" maču pret "Liepāju".

TV4 ekrānos šonedēļ būs arī Valmieras un Liepājas basketbola komandu centieni ieriebt ziemeļu kaimiņiem. "Valmiera Glass" trešdien uzņems "AVIS Rapla", bet "Liepāja" sestdien spēlēs pret Tartu komandu. Ieriebšana igauņiem vispār būtu ļoti laikā, jo gan Liepāja, gan Valmiera ir meklējamas tabulas apakšgalā, pa divām uzvarot astoņos mačos.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-08 13:32, pirms 2 gadiem
Tas ir kaut kāds nožēlojams sevis aizstāvības raksts domāts? Vai ir vēl zemāk kur krist? Pilnīgs sviests, pēc zviedru uzvārdu analīzes tālāk nelasīju

     [+] [-]

, 2022-02-09 00:23, pirms 2 gadiem
Sliktākais Dīvāna eksperta raksts pēdējā gada laikā.